zesilovač do 30 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Kinx píše:zas kluci kdyz chce marshalla a ma rad zvuk osmistovky tak mu necpete zvukovej protipol (mesa) :)) me prijde tohle mesa-nabozenstvi docela vtipny. jak tu nekdo psal o znacce, samozrejme marshall si za znacku uctuje hafo moc (jako kazda jina rozjeta firma) ale v ramci slev se ted dala poridit nova jcm 800 2203 za 28k a to je imho proste dobra cena za novej zesilovac v zaruce kterej takhle hraje. samozrejme stary kusy se porad lehce pres dvacitku daj sehnat, ale uz to je proste 20 let + stara vec u ktery hrozi ze neco proste podlehne zubu casu (filtracni kondiky, lampy etc).

ja docela zavidim lidem ktery vedej co chtej za zvuk, pak si to koupej a maj vystarano. ja chci kazdej mesic neco jinyho :D
to uz jsi nekde psal s tim nabozenstvim, ne? proc ti prijde vtipne, nezalozil jsi ho?(cetl sis nekdy svuj popis?) :lol: me zas prijde, ze fabra vyznava marshall nabozenstvi, tak ho chci trosku postrcit, aby alespon zkusil neco jineho, treba toho engla :wink: ... s tou jcm800 - no tak 100 procent nakladu zaplatit navic za znacku... docela luxus
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hlavne je to proste jen a jen o nem... proste musi sbalit svoji kytaru a ty aparaty vyzkouset... rict si doma u pocitace "chci marshall", podivat se na ukazky na youtue, napsat na forum "mam si koupit marshall?", nechat si to odkyvat a nakonec zavelet "marshall bude nejlepsi" je proste zcestne...

a zrovna to 800 neni nejaky nejnepouzivanejsi zesik, ktery by clovek hledal po nasem kraji pul roku...

proste vem kejtru a upaluj k nekomu, kdo ho ma 8)

jinak 800 je skvele, s tim proste clovek neslapne vedle, ale stejne tak neslapne vedle s dalsimi deseti zesiky v teto cenove relaci...

a jinak k te predrazenosti marshallu - no sezente si kluci layouty treba matchless nebo victorie a pak se podivite, kolik muze stat takove hodne jednoduche kombicko, ktere je navic okopirovane (v pripade matchless jen napul...) :)

cena zesiku neni o tom, jak je to cele slozite, kolik to ma soucastek apod. - je to proste o tom, ze to hraje a nekomu prost stoji za to ty prachy dat... ty nejjednodussi zesiky jsou stejne ty nejlepsi - kazdy na to jednou prijde :)
tallicaman

qwer píše: a jinak k te predrazenosti marshallu - no sezente si kluci layouty treba matchless nebo victorie a pak se podivite, kolik muze stat takove hodne jednoduche kombicko, ktere je navic okopirovane (v pripade matchless jen napul...) :)
neprekvapi, ja kopii jcm800 teoreticky delal na projekt a vim, kolik to stoji s nejfajnovejsimi kondiky a trafy, jinak bych to tu nepsal, nemluve o tom, ze marshall to ma za smesne ceny vzhledem k tomu, po jakych kvantech to bere a vyrabi...
qwer píše: cena zesiku neni o tom, jak je to cele slozite, kolik to ma soucastek apod. - je to proste o tom, ze to hraje a nekomu prost stoji za to ty prachy dat... ty nejjednodussi zesiky jsou stejne ty nejlepsi - kazdy na to jednou prijde :)
ale prakticky by mela, ne? :) 8) jinak se asi shodnem, ze jcm800 je jeden z nejjednodussich aparatu na stavbu (proto sem ho delal na projekt, ne :D ) a v podstate kazdy, kdo si to chce zkusit udelat poprve, tak dela jcm800 a ne mesu, kera je slozita jak krava :wink:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tallicaman píše:
Kinx píše:zas kluci kdyz chce marshalla a ma rad zvuk osmistovky tak mu necpete zvukovej protipol (mesa) :)) me prijde tohle mesa-nabozenstvi docela vtipny. jak tu nekdo psal o znacce, samozrejme marshall si za znacku uctuje hafo moc (jako kazda jina rozjeta firma) ale v ramci slev se ted dala poridit nova jcm 800 2203 za 28k a to je imho proste dobra cena za novej zesilovac v zaruce kterej takhle hraje. samozrejme stary kusy se porad lehce pres dvacitku daj sehnat, ale uz to je proste 20 let + stara vec u ktery hrozi ze neco proste podlehne zubu casu (filtracni kondiky, lampy etc).

ja docela zavidim lidem ktery vedej co chtej za zvuk, pak si to koupej a maj vystarano. ja chci kazdej mesic neco jinyho :D
to uz jsi nekde psal s tim nabozenstvim, ne? proc ti prijde vtipne, nezalozil jsi ho?(cetl sis nekdy svuj popis?) :lol: me zas prijde, ze fabra vyznava marshall nabozenstvi, tak ho chci trosku postrcit, aby alespon zkusil neco jineho, treba toho engla :wink: ... s tou jcm800 - no tak 100 procent nakladu zaplatit navic za znacku... docela luxus
ono to zas neni jen za znacku, ja treba jeste nepotkal nejakou kopii ktera by hrala totozne s originalem. je v tom hromada veci co proste na koleni beznej (i kdyz sikovnej) vyrobce neodladi tak aby to proste sedelo na sto procent jako tovarni original (napriklad trafa), to ze jsou tehlech kopii plny bazary, originalu se nikdo moc nezbavuje a jejich cena roste taky o necem svedci :) jinak to ze obliba znacky m/b u me dosahla te faze ze jeji vyrobky hromadim je zas neco jinyho :D ;) pamatuju si ze kdyz jsem zacinal hrat na elektriku a zacal se zajimat o tyhle veci tak jsem na net nechodil (ani nikdo z meho muzikantskeho okoli - rok 98-99), tak byla univerzalni odpoved na otazku zesilovac znacka marshall. "chces zkresleni? kup si marshall", nic jinyho v okoli nikdo moc nemel a ani neznal. to mi dneska prijde trochu s mesama (i kdyz to postupne odezniva protoze dneska to ma kazdej druhej), je to docela zajimavy marketingovy voodoo :) az pak jsem zjistil ze mym usim vyhovuje mesa, zacal setrit a ted na to hraju :)
tallicaman

no jen pro tvou informaci, trafa se daji koupit taky original :wink:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tallicaman píše:no jen pro tvou informaci, trafa se daji koupit taky original :wink:
tak to je fer. akorat ty kopie kde neni navarino na znacce a hraje to stejne nejak chybej ;)
Fabra

Příspěvek od Fabra »

tallicaman píše:
Fabra píše:
tallicaman píše:promin, Fabro, ale nemuzu se zbavit dojmu, ze jsi byl uz rozhodnuty predtim, nez tu kdokoliv z nas cokoliv napsal :arrow: prijde mi to tu cele zbytecne, ale tak hodne stesti s dalsimi marshally :roll: (opravdu nechces jen aspon zkusit neco jineho :D )
vicemene jsem byl rozhodnuty pro marshall, nevim proc, ale celkem se bojím změny ten marshallovsky zvuk mi prostě sedí.
jak muzes vedet, ze ti sedi, kdyz nezkusis nic jineho? :wink:
no ja ti to nechci vubec vymlouvat, vyber to neni spatny, ale myslim, ze za ty prachy muzes dostat jinde o hodne vic muziky... za zkousku nic nedas a mozna budes hodne prekvapeny, kolik si necha platit marshall za znacku... no to bys zjistil, i kdyby ses podival na schema marshallu a jineho zesiku za stejne prachy...
ja jsem nerikal ze sem nehral nikdy na nic jineho... Zrovna druhy kytarista ma mesu a box engl (nevim presne jaky typ) hraje úžasně, musim to jeste promyslet , mate nejake konkretni typy na tu mesu ?
Guitar: Gibson Explorer
Combo:Marshall JCM 2000, Marshall MG 100DFX
Effect: Boss Metal Zone
Picks: Dunlop Tortex JAZZ
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Kinx píše:
tallicaman píše:no jen pro tvou informaci, trafa se daji koupit taky original :wink:
tak to je fer. akorat ty kopie kde neni navarino na znacce a hraje to stejne nejak chybej ;)
to je sveta prevda, ale na druhou stranu lidi alespon z cech jeste nedocenili marky a stary mesy mi prijde, dneska ma pod mesou kazdej predstavu rectifiera a pritom to neni to co znacku proslavilo, i kdyz ji to samozrejme vytahlo co to da...na druhou stranu stary mesy jsou uzasne delany, nic na nich neodchazi a da se na nich natocit cokoli....no kazdej amp ma neco, takze mi kdokoli muze protiargumentovat..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

citizen.one píše:
Kinx píše:
to je sveta prevda, ale na druhou stranu lidi alespon z cech jeste nedocenili marky a stary mesy mi prijde, dneska ma pod mesou kazdej predstavu rectifiera a pritom to neni to co znacku proslavilo, i kdyz ji to samozrejme vytahlo co to da...na druhou stranu stary mesy jsou uzasne delany, nic na nich neodchazi a da se na nich natocit cokoli....no kazdej amp ma neco, takze mi kdokoli muze protiargumentovat..
podle me to nejsou jeste tak okoukany zesaky, ale maj svoje limity. ja to s nima mam tak ze do kapely tam proste najdu jeden zvuk kterej v prubehu casu jenom velmi mirne upravuju a behem hry ho ruzne modifikuju volume potakem, snimacema, technikou hry a spol. v tomhle mi ty zesaky prijdou malicko nepochopeny, protoze jsou koncipovany jako vicekanalovy univerzaly (II az IV) ale imho presne takovy nejsou. ze se na nich da natocit cokoliv je do jisty miry pravda, ale pak je horsi ty zvuky prevest do praxe na podiu :) ja mam recto hrozne rad, oproti markum nema tak vyraznej charakter ale na tvrdarny s nim je jednodussi zivot protoze to je na tyhle zvuky imho prumyslovej standard :) a pokud vim tak na nich taky nic neodchazi
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Fabra píše: ja jsem nerikal ze sem nehral nikdy na nic jineho... Zrovna druhy kytarista ma mesu a box engl (nevim presne jaky typ) hraje úžasně, musim to jeste promyslet , mate nejake konkretni typy na tu mesu ?
ako taková nejlepší mi přijde mesa caliber.50+. dá se sehnat už okolo 22 litrů, pak že jo nějaký ty marky, anebo třeba peavy dělá skvělý aparáty (5150, dnes 6505)
citizen.one

ja mel recto hrozne rad do doby nez jsem ho mel pujceny (jak singla, tak duala) a oproti caliberu to neobstalo, min dynamiky a takovej zvuk jako ze uz clovek mel pocit ze to nekde slysel (a navic zbytecny chroupani, takovej ten grind nebo jak se tomu rika, ten si ja delam reprakama a zni to podstatne uchu prijemnejs) at si hral co si hral, navic to reagovalo nejak divne. Je pravda, ze na tech marcich se blbe hleda zvuk a este hur staci x zvuku do sebe tak,aby to fungovalo naraz, ale asi to jde :) Kazdopadne je to amp, na kterym ten jeden dva zvuky dostanes a to ti na koncert staci a ve studiu na tom nakroutis vsechno od blues az nejak do deathu...Osobne jsem spis jednokanalar nebo tak nejak aby se ty kanaly ovlivnovaly, protoze mi proste prijde podivny, kdyz hrajes neco na totalni clean a najednou tam das zkresleni jako krava. V tom mi vyhovuje takovy to vybuzeni obou kanalu naraz, takze ty prestupy jsou verohodnejsi a prijemnejsi...
moc na nich neodchazi, ale kamarad to nejak blbe zapnul bez boxu omylem, nebo do mensi ohmaze a vyhoreli mu flasky, ja uz nekolikrat zapnul caliber, i mark takhle, na caliber jsem pul roku hral na vystup 8ohmu, box 4 ohmy a nic se tomu nestalo, to je proste este total handmade a je to na tom videt. I na boxech je videt to zpracovani atp. No uz to halt nejni co bejvalo...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

citizen.one píše:ja mel recto hrozne rad do doby nez jsem ho mel pujceny (jak singla, tak duala) a oproti caliberu to neobstalo, min dynamiky a takovej zvuk jako ze uz clovek mel pocit ze to nekde slysel (a navic zbytecny chroupani, takovej ten grind nebo jak se tomu rika, ten si ja delam reprakama a zni to podstatne uchu prijemnejs) at si hral co si hral, navic to reagovalo nejak divne. Je pravda, ze na tech marcich se blbe hleda zvuk a este hur staci x zvuku do sebe tak,aby to fungovalo naraz, ale asi to jde :) Kazdopadne je to amp, na kterym ten jeden dva zvuky dostanes a to ti na koncert staci a ve studiu na tom nakroutis vsechno od blues az nejak do deathu...Osobne jsem spis jednokanalar nebo tak nejak aby se ty kanaly ovlivnovaly, protoze mi proste prijde podivny, kdyz hrajes neco na totalni clean a najednou tam das zkresleni jako krava. V tom mi vyhovuje takovy to vybuzeni obou kanalu naraz, takze ty prestupy jsou verohodnejsi a prijemnejsi...
moc na nich neodchazi, ale kamarad to nejak blbe zapnul bez boxu omylem, nebo do mensi ohmaze a vyhoreli mu flasky, ja uz nekolikrat zapnul caliber, i mark takhle, na caliber jsem pul roku hral na vystup 8ohmu, box 4 ohmy a nic se tomu nestalo, to je proste este total handmade a je to na tom videt. I na boxech je videt to zpracovani atp. No uz to halt nejni co bejvalo...

s tim boxem ma kamos teda stesti, u vetsiny lampovych zesaku (vcetne jakyholiv mesy) bych uz vystupak videl v trafonebi :) 8 do 4 ohmu je myslim safe mismatch jak to pisou v manualu. ono je to vsecko o vkusu, ja treba zas nemam rad takovy to kresleni repraku ale mam rad kdyz to dela zesak, a to presne umi recto :) imho je pro tenhle "grind" i dost vyhledavany.

ale to uz je hodne offtopic :)
citizen.one

No to mas sice pravdu, ale kde sezenes reprak, kterej takhle poda to co recto zahraje, moje zkusenost je, ze si nejak veleskvele napr. s EVM nerozumi, to mi prijde zachroupany jako krava. I kdyz otazka jestli to tak opravdu je, me prijde, ze EVMka tenhle grind celkem maji, nebo ho ma i caliber a ja to prisuzuju reprakum :)
No nedavno jsem mel asi 4 minuty zaplyho calibera bez boxu a ani to s nim nehlo, i kdyz kdyz sem to zjistil, tak me polil pot ;D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

citizen.one píše: me prijde, ze EVMka tenhle grind celkem maji, nebo ho ma i caliber a ja to prisuzuju reprakum :)
No nedavno jsem mel asi 4 minuty zaplyho calibera bez boxu a ani to s nim nehlo, i kdyz kdyz sem to zjistil, tak me polil pot ;D
spis bych to tipnul na toho calibera, evm jsou sakra cisty repra ktery nijak neprikreslujou :) pro me je klasickej recto zvuk s V30 ale i s EVM se mi to libi.
citizen.one

no jenze ty V30 jsou svine kreslivy, sice se na to snaz hraje, ale vysledek je takovej roztahlej, oproti evm samozrejme...
asi mas pravdu, ptze tam mam ty 5881 a ty precejen trochu chroupou jako el34, i kdyz ne tolik...
a sme zase offtopic, i kdyz nechapu proc nejsi u konce s hledanim, kdyz vpodstate neni co vylepsovat, max tak nejaky dalsi kytary...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

citizen.one píše:no jenze ty V30 jsou svine kreslivy, sice se na to snaz hraje, ale vysledek je takovej roztahlej, oproti evm samozrejme...
asi mas pravdu, ptze tam mam ty 5881 a ty precejen trochu chroupou jako el34, i kdyz ne tolik...
a sme zase offtopic, i kdyz nechapu proc nejsi u konce s hledanim, kdyz vpodstate neni co vylepsovat, max tak nejaky dalsi kytary...
kytary jsou potreba, stejne tak pedalboard (sice nejaky krabky mam ale v soucasnosti jedu jenom strat->line splitter->marky) protoze s kapelou zacinam pouzivat obcas vic nez jen cistej/zkreslenej zvuk :) akorat problem je ze kdyz jsem si spocital co vsecko chci koupit abych mel ve finale vsecko v poradku tak to neni moc hezka suma :D ale s tema zesakama uz asi nepohnu. i kdyz osmikilo si jednou poridim ;) ve studiu s nim stopro pocitam.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já osobně bych šel do marshalla. Ale ne tsl to se mi zvukově moc nelíbí. Na tvrdší styl bych se nebál vyzkoušet marshall mode four. není to sice celolampa, ale na tvrdou muzičenku se hodi jako malokterá hlava. Ale je to jen návrh... Nemám s tím osobní zkušenost.
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

hral jsem kdysi na jcm 800 a to se mi vubec nelibilo. mozna bych sel do te jcm 2000. taky je tu moznost peavey 6505 to je vynikajici aparat nemuzu si ho vynachvalit. mam ho fakt strasne rad. od mesy dual rectifier taky neni spatnej da se tam toho vykroutit hodne ale jak uz rikalo mnoho lidi vem kejtru a prachy a bez zkouset co se ti fakt bude libit tak si kup. at to neuspechas a nebudes toho za chvili litovat. je to fakt hodne penez
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“