Jaké ladění používáte?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Jaké máte ladění?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

Giof píše:
Disasterpiece píše:Drop C, na jina ladeni me uz netahne, zvyk jsem si na tohle a taky v tomdle ladeni zustanu at se deje co se deje.
nedal bys sem nějakou nahrávku toho co hraješ? já se taky snažím hrát s drop C, ale zdá se mi, jako by se na to dalo zahrát jen velice málo melodií :)
zkus zkouknout BFMV - hearts burst into fire, nebo Chimairu - Six
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

V 99% klasika....na kytaře za tři tácy je často podladění rozhodnutím na celý život :lol:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Giof píše:
Disasterpiece píše:Drop C, na jina ladeni me uz netahne, zvyk jsem si na tohle a taky v tomdle ladeni zustanu at se deje co se deje.
nedal bys sem nějakou nahrávku toho co hraješ? já se taky snažím hrát s drop C, ale zdá se mi, jako by se na to dalo zahrát jen velice málo melodií :)
No clovek si musi hlavne na to ladeni zvyknout, pro me je to idealni jak silou strun tak i dohmatem a hlavne zvukem.
No nahravky mam stary a taky tam jsou hlavne slipknoti:
http://www.box.net/shared/cl87mn7h29
http://www.box.net/shared/7ygu52k20y
http://www.box.net/shared/dbkihnu10t
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Nero píše:Opraveno...

Jinak užívám výhradně standard, maximálně a velmi vyjímečně Drop-D. Kytara je nástroj konstruovanej tak, aby nejlíp zněl ve standardu a neladí se tak tedy jistě nadarmo.
Jako z mých úst
viktara

druhy ladění

Příspěvek od viktara »

namáte někdo odkaz na stránky, kde se nachází nějaká tabulka s různými druhy ladění

hledal jsem, ale nenašel, asi neumím hledat :oops: děkuji předem !
kytara :EPIPHONE - Les Paul Custom Plus
kombo :KUSTOM - HV30 (hybrid)
multiefekt : ZOOM G2.1u
struny :D´Addario (10'' )
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re: druhy ladění

Příspěvek od Mjkl »

viktara píše:namáte někdo odkaz na stránky, kde se nachází nějaká tabulka s různými druhy ladění

hledal jsem, ale nenašel, asi neumím hledat :oops: děkuji předem !
stáhni teda kup :D si program Guitar pro tam jich je mrtě ;)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Já hraju v ladění který si song vyžaduje,jde o to jestli je to blues,rock,metalcore nu-metal...problém je,že všichni berete podladění jako nějaký cheatování,schválně mi tu někdo zvás zahrajte nějakej song třeba od KoRnů,ve standartu,kdyby si hrálo jen ve standartu,tak člověk přijde o hodně zvukových možností,takovej temnej hlubokej zvuk se prostě hodí pro Uskřehotanej hlas danyho filtha a brutálních riffů Paula Allendera,ne všechno se dá prostě ve standartu zahrát,mě spíš přijde jako cheatování hrát v Drop D,když se většina z toho dá zahrát v E nebo aspoň věrohodně v E že to navzájem ladí,ale to co Už je v Drop B ve standartu moc netahrajete,podle toho o jaký jde riffy,podladěnej zvuk je pro některý kapely charakteristickej,kdyby hráli v éčku,tak to neni ono,asi jako kdyby slash chtěl hrát sweet child o mine v Drop B,stejně tak si neumim představit že Brian head welch hraje svoje psychedelický riffy v standartu...a to mam dojem že asi 7 let hrál pouze ve standartu a měl explorera,když začínal,takže uvidíme jakej na to sami budete mít názor za x let,jde o to co kdo hraje,podle jeho možností...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Cekal jsem, ze Drop D sjizdi vic lidi, nez ukazuje prubezne anketka;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jonas1 píše:Cekal jsem, ze Drop D sjizdi vic lidi, nez ukazuje prubezne anketka;)
já skládám i v drop D, ale jak¨co :-) záleží na náladě, typu písničky... tak půl na půl
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

gorax píše:
Giof píše:
zkus zkouknout BFMV - hearts burst into fire, nebo Chimairu - Six
Disasterpiece píše: No clovek si musi hlavne na to ladeni zvyknout, pro me je to idealni jak silou strun tak i dohmatem a hlavne zvukem.
No nahravky mam stary a taky tam jsou hlavne slipknoti:
http://www.box.net/shared/cl87mn7h29
http://www.box.net/shared/7ygu52k20y
http://www.box.net/shared/dbkihnu10t

Aha.. no já spíš myslel něco nezkresleného :) to by nebylo?

(protože mě z těch nezkreslených napadá jedině John Mayer a pak jsem ještě sám udělal jednu skladbu v drop C na akustiku, ale víc nevím, je to asi celkem dost vyjímečné..)
barry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barry »

kdyz sem zacinal tak sem mel standard E, protoze sem mel ladicku jen na standardni tony (EADGHe) a podle sluchu jsem to jeste neumel. Teďka hraju v D nebo drop C..ale nejčastěji hraju v Dropu. Je to pohodlnější :-)
www.bandzone.cz/kokosass - alternative sweet metal :D
www.endofsummer.ic.cz - my festival :D
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

barry píše:kdyz sem zacinal tak sem mel standard E, protoze sem mel ladicku jen na standardni tony (EADGHe) a podle sluchu jsem to jeste neumel. Teďka hraju v D nebo drop C..ale nejčastěji hraju v Dropu. Je to pohodlnější :-)
V čem prosímtě? :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

V některých songách můžeš pomocí Dropu "cheatovat"... :wink:
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

já nemám drop rád, ikdyž je rpavda že některý věci se bez toho neobejdou, ale abych řekl pravdu, tak drop ladění mě pěkně se*ou...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Proč?
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

má tu někdo zkušenosti s H standart? Myslím, že by bylo nejlepší hodit na kytaru struny na sedmičku bez malýho E, ale nevím jestli to vydrží. Aby se tam něco neurvalo nebo tak. Přece jen to na to není dělaný.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
afektband

Příspěvek od afektband »

Drobák píše:V některých songách můžeš pomocí Dropu "cheatovat"... :wink:
Takhle bych tomu neřek, prostě se některý věci ve standartu nedaj zahrát, nebo daj ale je to pěkně těžký.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Drobák píše:Já hraju v ladění který si song vyžaduje,jde o to jestli je to blues,rock,metalcore nu-metal...problém je,že všichni berete podladění jako nějaký cheatování,schválně mi tu někdo zvás zahrajte nějakej song třeba od KoRnů,ve standartu,kdyby si hrálo jen ve standartu,tak člověk přijde o hodně zvukových možností,takovej temnej hlubokej zvuk se prostě hodí pro Uskřehotanej hlas danyho filtha a brutálních riffů Paula Allendera,ne všechno se dá prostě ve standartu zahrát,mě spíš přijde jako cheatování hrát v Drop D,když se většina z toho dá zahrát v E nebo aspoň věrohodně v E že to navzájem ladí,ale to co Už je v Drop B ve standartu moc netahrajete,podle toho o jaký jde riffy,podladěnej zvuk je pro některý kapely charakteristickej,kdyby hráli v éčku,tak to neni ono,asi jako kdyby slash chtěl hrát sweet child o mine v Drop B,stejně tak si neumim představit že Brian head welch hraje svoje psychedelický riffy v standartu...a to mam dojem že asi 7 let hrál pouze ve standartu a měl explorera,když začínal,takže uvidíme jakej na to sami budete mít názor za x let,jde o to co kdo hraje,podle jeho možností...
Afekt:přečti příspěvek co sem psal předtim :wink:

jinak,právě ty co se daj a jsou těžký,je ten případ cheatování,někdo se to prostě naučí a někdo si to ulehčí tim že dropne a má některý tony blíž k sobě např.,to je to cheatování o kterym mluvim,ulehčování....
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

gorax píše:má tu někdo zkušenosti s H standart? Myslím, že by bylo nejlepší hodit na kytaru struny na sedmičku bez malýho E, ale nevím jestli to vydrží. Aby se tam něco neurvalo nebo tak. Přece jen to na to není dělaný.
Jojo, hraju bud v H nebo A standart, ale na sedme teda...Uz sem to takhle delal dvoum kamosum, struny na sedmu bez vrchniho ecka a nic to neurvalo. Jak to na to hodis tak musis trocha postelovat krk aby ti ho ten vetsi tah strun neurval:D
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

jo jo drop D je cheatování proto ho asi nemam rad, ale zase některe songy bez něj nezahrajete... nebo jo, ale velmi složitě... nebo songy ze standartniho ladění hrané v drop D ladění taky někdy nemožné zahrát...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“