Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak jsem se hrabal po zahraničních šopech a našel jsem dost zajímavou věc, o který jsem do teď vůbec nevěděl.

Peavey Windsor Studio

Je to 15W lampa ve třídě A, lampy do koncáku se dají dát všechny možný i nemožný, 12" repro a to nejlepší nakonec je výkonová brzda. Nadom bych to vyděl jako jednu z nejlepších variant v lampě. Kdybych o tom věděl dřív, tak jdu jednoznačně do něj :wink:

Edit: to jsou věci, už je jeden i na bazaru za 9900, ale je vydávanej jako 20W
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Vypada to zajimave, ale toho atenuatoru bych se bal. Kdyz se vymeni reprak, lampy tak to muze byt fajn vec na doma. Na HC je to hodnoceni hodne skokove, nekdo rika super a nekdo ze nic moc ...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Kurník, to vypadá hodně hezky!:O Až se to trochu víc rozběhne a omrzí mě Super Champ, půjdu si to vyzkoušet.)Snad to nebude hrát jako VK:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Morgaur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morgaur »

Nemate nekdo zkusenost s

BLACKSTAR HT-5 COMBO
http://www.thomann.de/gb/blackstar_ht_5_combo.htm

nebo

ORANGE AD5
http://www.thomann.de/gb/orange_ad5.htm

?
PRS SE Custom Semi-Hollow
Blackstar HT1
Yamaha FG700S
Blueridge BR-43
Cort X6
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ten blackstar je podle všeho hybrid s tranzistorovým koncem. Ten Orange je remake původního AD5 z let okolo 2000 (uvádí výrobce). Těžko říct jak dobře to hraje. Na youtube je jedno video a tam to na mě moc nezapůsobilo ale to je z nějakého veletrhu snímané kdoví čím v prostoru.

Za ty peníze se prakticky s tím samým nabízí blackheart za cca polovic.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Smrťokvítek píše:Ten blackstar je podle všeho hybrid s tranzistorovým koncem.
Z čeho usuzuješ? :shock:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

vikicek píše:
Smrťokvítek píše:Ten blackstar je podle všeho hybrid s tranzistorovým koncem.
Z čeho usuzuješ? :shock:
Našel jsem to na nějakém fóru. Nemusí to být pravda ale nikdo nikde nepíše co je v tom za flašky v konci takže i kdyby to měli nějak ošéfované tak to prostě klasická celolampa není. Ale to je jedno. Nikde jsem o tom nenašel pořádné informace a ani u výrobce takže asi nechtějí aby to někdo věděl. :)

Sice jsem se dočetl, že ta 12BH7 je v konci ale to je podle mě blbost aby preampová elektronka byla v konci a ještě k tomu zapojená push-pull.

w: jo o tom :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Rika se tomu vyrobni tajemstvi. Radu veci maji patentovane...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Blackstar je celolampa. Podle výrobců i podle recenzí z časopisů. jde opravdu jen o to, že ta 12BH7 je nějak zázračně zapojena do koncáku v push-pull konfiguraci, ve které dává výkon 5W.

Přijde mi nesmysl, že by v tom kecali, to by si jen koledovali o pěknou ostudu a o to výrobce na úrovni Blackstar jistě nestojí... (Kdo by pak kupoval ty jejich Artisany za 35 000, když to jsou jen převlečené trandy s elektronkou pro ozdobu, že? :roll: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Preposilam odkaz na HOT lampicku 15W z diskuse na bazaru...
http://www.youtube.com/watch?v=0BkkleqvUqM
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak tu lampicku od horkeho jsem slysel... a hraje velice slusne, hraje krasne i pri velmi male hlasitosti... je to neco na styl fendera, hodne sladke... cenu ma kolem 20t., s tim reprakem tone tuby tak kolem 25 :)

slysel jsem to jak s tim tone tubym tak s jensen alnico 10 a jensen me prisel lepsi... ten tone tuby byl takovy dost kremovy- na blues ale super... jensen mel ale vetsi jiskru...

oproti riznym hot rodum, deluxum a nevim cemu od fendera v podobne cenove relaci je to o dve tridy vys.. ten zvuk tam proste je
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jsem zvedav na totok: Vox Night Train
http://namm09.musicradar.com/news/intro ... ght-train/
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

to vypada sakra dobre :shock:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj vypada to good

tady je nejaka ukazka na YT:

http://www.youtube.com/watch?v=el5Nrkv7l8s
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

qwer píše:jj vypada to good

tady je nejaka ukazka na YT:

http://www.youtube.com/watch?v=el5Nrkv7l8s
viděl jsem už na harmony-central i video na nové kombo Vox AC4TV i na tu hlavu, zní to parádně na blues a starší rockec ale nejde na tom natočit moc čistý zvuk je to hned nakřáplé, cena kolem 400 dollaru
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

pupack píše: viděl jsem už na harmony-central i video na nové kombo Vox AC4TV i na tu hlavu, zní to parádně na blues a starší rockec ale nejde na tom natočit moc čistý zvuk je to hned nakřáplé, cena kolem 400 dollaru
tyjo kdyby dolar zas slez na 15kc tak bych si nechal libit :twisted:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pupack píše: viděl jsem už na harmony-central i video na nové kombo Vox AC4TV i na tu hlavu, zní to parádně na blues a starší rockec ale nejde na tom natočit moc čistý zvuk je to hned nakřáplé, cena kolem 400 dollaru
nemas nekde link na tu ukazku te AC4TV? hledal jsem to vsude ale docela bezuspesne... u thomannavyjde na nejakych 7-8 tisic.. docela drahy spas :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

qwer píše:
nemas nekde link na tu ukazku te AC4TV? hledal jsem to vsude ale docela bezuspesne... u thomannavyjde na nejakych 7-8 tisic.. docela drahy spas :)
jasan je to tam pěkně ukryté :D

http://namm.harmony-central.com/WNAMM09/ tady na té stránce se ti nahoře načte pruh s videii a v pravo je jejich seznam, tam si pak skoro dole v tom seznamu najdi video s názvem "New from Vox" a je tam video ukázka jak Vox AC4TV komba a hlavy tak nových pedálů
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to pupack

diky moc.. fakt to bylo skvele ukryte, to bych nenasel ani kdybych se rozkrajel
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“