Efekt na sólo
Pravidla fóra
Efekt na sólo
Zdravim
Chcem sa opytat, existuje efekt (skreslenie), ktory by bol zamerany na sola?
framikoin: upraven nazev
Chcem sa opytat, existuje efekt (skreslenie), ktory by bol zamerany na sola?
framikoin: upraven nazev
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
No momentalne mam mysli, skor nejaky booster, ktory by sa specializoval hlavne na sola. So silnim Sustainom.
Konkretne mi ide o to, ze mam dvojkanalovy apart (skresleny/cisty kanal) a potrebujem solo bolo vyssie ako ako normalne pasaze.
Skusal som rozne kompresory, equalizery, ale tie pri zapojeni pred skreslenim zvysuju gain, ale nie volume. Kedze mam skreslenie v aparate, nie je mozne zapojit ich za skreslenie.
Tak som uvazoval, vyriesit to pouzitim bustera na cistom kanaly, na bustery by som si nastavil hlasitost vyssiu ak je hlasitost skreslenho kanalu.
Este si to musim odskusat, ci to tak bude fungovat.
Preto so sa pytam aky booster je najlepsi na solove pasaze.
Konkretne mi ide o to, ze mam dvojkanalovy apart (skresleny/cisty kanal) a potrebujem solo bolo vyssie ako ako normalne pasaze.
Skusal som rozne kompresory, equalizery, ale tie pri zapojeni pred skreslenim zvysuju gain, ale nie volume. Kedze mam skreslenie v aparate, nie je mozne zapojit ich za skreslenie.
Tak som uvazoval, vyriesit to pouzitim bustera na cistom kanaly, na bustery by som si nastavil hlasitost vyssiu ak je hlasitost skreslenho kanalu.
Este si to musim odskusat, ci to tak bude fungovat.
Preto so sa pytam aky booster je najlepsi na solove pasaze.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
na čistý kanál je dobrý klasický tubescreamer ibanez
taky jsem četl výbornou recenzi v muzikusu na novou řadu digitechu že už prý konečně začali vyrábět bytelné, kovové a vynikajíce znějící efekty, řada hardwire konkretne toto je defato zvukove screamer http://kytary.cz/digitech-hardwire-overdrive/101904/
taky jsem četl výbornou recenzi v muzikusu na novou řadu digitechu že už prý konečně začali vyrábět bytelné, kovové a vynikajíce znějící efekty, řada hardwire konkretne toto je defato zvukove screamer http://kytary.cz/digitech-hardwire-overdrive/101904/
Naposledy upravil(a) pupack dne 29.01.2009 11:21, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Zkusil bych se poohlednout po Xotic RC boosteru...
http://www.rockster.us/Efekty/Xotic-362 ... RC-Booster
EDIT: Ano, RC jsem myslel (taky se vam to plete - RC vs. AC?).
http://www.rockster.us/Efekty/Xotic-362 ... RC-Booster
EDIT: Ano, RC jsem myslel (taky se vam to plete - RC vs. AC?).
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 29.01.2009 12:34, celkem upraveno 1 x.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no offence ale to je blbost neBraniik píše:Volume pedal nie, tym hlasitost nezvysi, akurat ju moze znizovat.
Ten Xotic Booster vyzera fajn.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
hlavně má dneska snad už každý volume pedal nastavení minimální hlasitosti, čili si nastaví hlasitost pro doprovod jako minimální uroveň hlasitosti a pak při sole přišlápne hlasitost víc.. tot vse
no k tomu eqalizeru
mam boos GE7, ktory ma moznost nastavenia zvuku + nastavnia hlasitosti
na cistom kanaly to funguje, staci len jemne zvysit level a po zapnuti sa hlasitost vyrazne zvysi
avsak na skreslenom kanali ani pri maximalnom nastaveni hlavsitosti na efekte, nie je narast hlasitosti velmi vyrazny, akurat ako keby sa zvisilo skreslenie.
co sa tyka volume pedalu, bude mat rovnaky efekt na cistom aj skreslenom kanaly?
a tym ze budem mat celu dobu hlasitost stiahnutu nebude zvuk priduseny?
mam boos GE7, ktory ma moznost nastavenia zvuku + nastavnia hlasitosti
na cistom kanaly to funguje, staci len jemne zvysit level a po zapnuti sa hlasitost vyrazne zvysi
avsak na skreslenom kanali ani pri maximalnom nastaveni hlavsitosti na efekte, nie je narast hlasitosti velmi vyrazny, akurat ako keby sa zvisilo skreslenie.
co sa tyka volume pedalu, bude mat rovnaky efekt na cistom aj skreslenom kanaly?
a tym ze budem mat celu dobu hlasitost stiahnutu nebude zvuk priduseny?
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
moc me nejde do hlavy to, ze ti to nezhlasil ten eq... pokud ale nepotrebujes vypichnout nejake frekvence, tak bych volil booster...
taky jde o to, ze pokud mas lampovy aparat, tak musi nutne dojit pri zvyseni hlasitosti i ke zvyseni zkresleni... proste tam pustis o neco vic stavy a tak se apec vic prikresli, to je normalni... je to stejne jako se snimacema - sniamc s velkym vystupem aparat nakresli vic, nez snimac s malym vystupem... proste to tak je a musis se s tim smirit...
jinak je spousta boosteru, ktere nekecaji do zvuku a zvysuji jen hlasitost...
ja mam wobo buffer booster a je to paradni cisty booster, zaroven slouzi i jako booster... jinak nemusi byt spatny treba fulltone fat boost II zalozeny na fet tranzistorech - na nem si muzes upravovat vysky a basy a zvuk si celkove doladit... pak je jeste spousta boosteru, ktere do vysledneho zvuku pridaji i neco ze sebe - treba zminovany rc booster... proste zvuk tak nejak zaobli a prikrasli... zalezi, co presne chces...
edit: ty xoticy jsem popletl - rc je cisty booster, AC je takovy ten "pridavaci"
taky jde o to, ze pokud mas lampovy aparat, tak musi nutne dojit pri zvyseni hlasitosti i ke zvyseni zkresleni... proste tam pustis o neco vic stavy a tak se apec vic prikresli, to je normalni... je to stejne jako se snimacema - sniamc s velkym vystupem aparat nakresli vic, nez snimac s malym vystupem... proste to tak je a musis se s tim smirit...
jinak je spousta boosteru, ktere nekecaji do zvuku a zvysuji jen hlasitost...
ja mam wobo buffer booster a je to paradni cisty booster, zaroven slouzi i jako booster... jinak nemusi byt spatny treba fulltone fat boost II zalozeny na fet tranzistorech - na nem si muzes upravovat vysky a basy a zvuk si celkove doladit... pak je jeste spousta boosteru, ktere do vysledneho zvuku pridaji i neco ze sebe - treba zminovany rc booster... proste zvuk tak nejak zaobli a prikrasli... zalezi, co presne chces...
edit: ty xoticy jsem popletl - rc je cisty booster, AC je takovy ten "pridavaci"
no bol som z toho eq. sklamany. Ako iste zosilnenie tam je, ale velmi slabe a pritom mam na nom hlasitost na maximum. Keby som to takto zapol na cistom kanaly tak mi asi roztrhne reprak.
Mne nevadi ze sa trochu zvysi skreslenie. Moj hlavny ciel bol zvysenie hlasitosti, aby solo nezaniklo oproti druhej gitare.
Mne nevadi ze sa trochu zvysi skreslenie. Moj hlavny ciel bol zvysenie hlasitosti, aby solo nezaniklo oproti druhej gitare.
Tak to upresnim. Ja mam Wah-Volume od Michalika, ten v zoslapnutej polohe rezimu volume nepridava hlasitost - hlasitost je rovnaka ako pri bypass. Uvolnovanim pedalu mozem hlasitost akurat znizovat. Clovek moze hrat so stiahnutym volume pedalom a na sola ho pritlacit - ale chce to citlivu nozku, aby sa pri prechode zo sola do versu trafil do rovnakej urovne
Ak ma niektory nastavitelne hladiny spodnej hlasitosti a boost, tak potom ok
Ak ma niektory nastavitelne hladiny spodnej hlasitosti a boost, tak potom ok
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
mam volume od Fenderu a da se tim jen zeslabovatpupack píše:no offence ale to je blbost neBraniik píše:Volume pedal nie, tym hlasitost nezvysi, akurat ju moze znizovat.
Ten Xotic Booster vyzera fajn.pokud vim tak seslapnutim spicky na volume pedalu pridavas hlasitost...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox