Nejdražší Fokus v historii!?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

pavel68 píše:Kolikrát to budu říkat /psát/ :roll:
Na to ti odpovím uplně přesně : dokaď tě to nepřestane bavit.

Můžeš to tu napsat stokrát, ale stejně potom zjistíš, že nezáleží na dřevu ana snímačích a tak, ale že jediná věc, co udělá z kusu dřeva kytaru ,je ten nápis na hlavě.

Prostě dokavaď tam není napsaný Gibson, tak to nemůže hrát.
Takže přeju hodně štestí :wink:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

RJ píše:
pavel68 píše:Kolikrát to budu říkat /psát/ :roll:
Na to ti odpovím uplně přesně : dokaď tě to nepřestane bavit.

Můžeš to tu napsat stokrát, ale stejně potom zjistíš, že nezáleží na dřevu ana snímačích a tak, ale že jediná věc, co udělá z kusu dřeva kytaru ,je ten nápis na hlavě.

Prostě dokavaď tam není napsaný Gibson, tak to nemůže hrát.
Takže přeju hodně štestí :wink:
Jediná věc na celým širým světě,která udělá z kusu dřeva kytaru jsou pazoury kejtristy,kterej tomu dříví vtiskne duši ty chytrej :roll:

a plav cvičit filozofe :shock:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pánové zanechte prosím OT debaty a držte se tématu. Pavla68 prosím aby nepsal všude ať jdeme cvičit - má to informační hodnotu jako kus hajzlpapíru - takže to nemusí být na konci každého tvého postu - stačí že to máš v podpisu. Prosím nereagovat - pokud přesto by si chtěl použíj Soukromé zprávy.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Podle mě jsou to totální kidy hrál jsem na spoustu fokusů (sice ne tuhle speciální edici ale spoustu) co podle mé ruky byly lepší než gibson. Gibson LP jsem v Braunovi zkoušel 3 naposledy to červené co tam teď mají. A musím říct, že jsem neviděl rozdíl. zpracování fajné u obou. Myslím že se mu fokus mohl v klídku rovnat hrály oba podobně, měly skoro stejnou váhu jen gibson měl krapet větší output signal snímačů. Ale bylo to to samý... akorát Gibson má na hlavě napsané gibson a vy se všichni můžete po... po výměně snímačů by ten fokus byl skvělá kytara.Šel bych do něj už proto abych hrál na něco na co nehraje každý. KDysi jsem si taky myslel že Gibson jsou geniální kytary, které jsou narozdíl od toho na co hraju ve všem lepší... a představoval jsem si jak na nich musí ruka klouzat po hmatníku málem sama. A ejhle postupem času jsem zjistil, že se mi na to co mám doma stejně hraje líp než na spoustu gibsonů :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

a kolik jsi těch Gibsonů vyzkoušel? jestli pouze to červené studio, tak to jsi teda vpodstatě žádný gibson nezkusil :D

ohledně těch fokusů - mohlo by to být zajímavé, ale za ty prachy by se měli sakra snažit! :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Mastr píše:Podle mě jsou to totální kidy hrál jsem na spoustu fokusů (sice ne tuhle speciální edici ale spoustu) co podle mé ruky byly lepší než gibson. Gibson LP jsem v Braunovi zkoušel 3 naposledy to červené co tam teď mají. A musím říct, že jsem neviděl rozdíl. zpracování fajné u obou. Myslím že se mu fokus mohl v klídku rovnat hrály oba podobně, měly skoro stejnou váhu jen gibson měl krapet větší output signal snímačů. Ale bylo to to samý... akorát Gibson má na hlavě napsané gibson a vy se všichni můžete po... po výměně snímačů by ten fokus byl skvělá kytara.Šel bych do něj už proto abych hrál na něco na co nehraje každý. KDysi jsem si taky myslel že Gibson jsou geniální kytary, které jsou narozdíl od toho na co hraju ve všem lepší... a představoval jsem si jak na nich musí ruka klouzat po hmatníku málem sama. A ejhle postupem času jsem zjistil, že se mi na to co mám doma stejně hraje líp než na spoustu gibsonů :D
Prostě všechno je to v rukou :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
vitez.7

Příspěvek od vitez.7 »

Já souhlasim s Masterem. Gibson je určitě kvalitní značka, ale jen kvůli tomu nebudu tvrdit, že Fokus za tu samou cenu nemuze byt lepsi. Nez zacnu neco rikat, tak bych si to sel nejdriv vyzkouset...
Cort EVL Z4, kombo Kustom 12Gauge (16W a 12"repro )
Wardog

Příspěvek od Wardog »

McPhisto píše:Wardog: ta tva to je wine red?? z toho malyho obrazku vypada celkem pekne
Jo,je to wine red.Vypadá pěkně a hraje se mě na ní dobře.

Mám na ní všechno původní.I když se časem chystám vyměnit snímače,není to to nehlavnější co mě trápí,protože zvukově na tom ta kytara není špatně.
Největší bolístku všech levnejch kytar vidím hlavně v nekvalitním materiálu hardwaru,zvlášť v kamenech na kobyle,který se za půl roku vymačkají a začnou praskat struny.Proto první vylepšení který udělám bude nákup grafitových kamenů.
Až potom časem snímače.Od toho očekávám další zlepšení zvuku,ale na to že mě celá kytara vyšla na skoro stejný peníze ktarý vrazím do nákupu snímačů ,tak ty původní zase nejsou tak špatný.
Jinak dřevo mě příjde O.K. Na sucho ta kytara hraje pěkně a dost nahlas.

Proto si myslím,že tahle limitovaná edice nemusí být špatná.Pečlivě vybraný kousky,osazený značkovým hardwarem a snímači.Asi to bude hrát a sloužit dobře.
Ale přesto je 25000 Kč moc.Kdyby to bylo za 15000 tak ještě jo ,ale takhle nevím,nevím .....
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Já bych si teda Fokusku za 25 litránků klíďo koupil. (mít prachy) Mám ty kytary rád a tyhle vypadají na super kousky. Myslím, že se tyhle TOP nechají s klidem postavit vedle cenově podobným Gibsonů.
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Jestli jsou i tyhle Fokusy vyrobeny ve Vietnamu tak je fakt nechci. Mám doma jednoho, stál mě před rokem 9.500,-kč a nemá nikde ani blbé výrobní číslo. Krk se během roku prohnul, fakt na h***o, ale možná že záleži od kusu.
Raději si koupím novou diamantku za 20tis a můžu si vybrat ze tří sad snímaču, ale hlavně kytara je vyrobena v ČR a firma NBE si nedovolí vyrábět nekvalitně.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no pokud vazne dali na kytaru vyrobenou ve vietnamu hardware za 6t a mysli si, ze kvuli tomu to muzou prodavat za 25... tak asi nemam slov... pokud je to ale ceska produkce (o cemz trochu pochybuju), tak by to tu cenu mohlo mit...

jinak je ta kytara da se rict neprodejna :( at uz hraje a nebo nehraje... na logo na hlave bohuzel cumi skoro kazdy...
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Taky tomu nevěřím, že by to bylo vyrobeno u nás. Za 25tisíc je na trhu docela hodně kytar. Můžu si vybírat, tak proč Fokus?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Uz jste nekdo do Fokusu psali ohledne tech 25kovych LP?
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

je to secko korea, pisou to na svych strankach
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no tak to je docela odvaha... kdyz si clovek veme, za kolik se prodavaji treba korejske PRSska a Fendery...
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Takových plusmínus 100 kusů pokryje celosvětovou distribuci a ještě jich beztak pár zbyde :D
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Na gibson LP jem hrál v životě asi na 6 různých. A žádný zázrak neříkám že špatné (to ani zdaleka) ... ale prostě pocit ze hry stejný jak u ostatních
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Mastr píše:Na gibson LP jem hrál v životě asi na 6 různých. A žádný zázrak neříkám že špatné ... ale prosě stejné jako ostatní

já hrál tak na... možná 10, nehrál sem teda na supreme, nebo nějake z nejvyšších řad... ale třeba studio mi přijde hrozne, ale nějake LP, myslim Special, mi krásně padl do ruky, bohužel LP mají problém s přístupem do vyšších pražců... je to věc názoru komu co padne... musím uznat že kromě zvuku mě taky žádné LP nijak moc nenadchlo...
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak mi krky Lp sedí do ruky, jen jsem chtěl říct, že mi úplně stejně jako gibson sedl fokus bez pocitu větších rozdílů
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

gibsnu mam osahanejch docela dost a treba studio mi vazne hrozny neprijde..najde se mozna par kusu ktery nemaj extra zpracovani..hlavne prazce, nulak..a sou neserizeny ale ze by to bylo az tak hrozny?oproti fokusu to aspon nejaky roky vydrzi
LP Special je zvlastni kytara..ja mam na mysli verzi faded cherry s HB ktera se u nas da sehnat...krk velmi prijemny, zvuk super..jen design je hodne jednoduchej..Standartky zatim co sem mel moznost vyzkouset tak vsechny super..pro me by to byla idealni kytara..jen ta cena :) Custom je jina liga..taky proto ze je to custom shop takze to bych asi ani neresil...
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“