Beatles

Vše o kapelách a hudebnících ...

Koho z Beatles máte nejradši?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

bob91

Beatles

Příspěvek od bob91 »

Docela mě zarazilo, že v této sekcí chybí Beatles.Vím že Beatles už je trochu ,,starší" skupina a už vlastně není, ale i přesto má jejich hudba místo v mém srdci.Určitě se najde někdo, kdo takovou hudbu nemá rád, možná ji i nesnáší, ale v každé hudbě se najde něco zajímavého a poučného (nejen z pohledu kytaristy/kytaristky), proto není na škodu si je někdy poslechnout.

Takže seznam členů:

John Winston Ono Lennon - Kytara,foukací harmonika,vokály a zpěv.
James Paul McCartney - Basová kytara,kytara,zpěv,piáno a vokály.
George Harold Harrison - Citara,kytara,zpěv a vokály.
Richard Starkey (Ringo Starr) - Bicí a v některých písních zpěv.

John a George už jsou bohužel mrtvý (John byl zastřelen a George umřel na rakovinu)

Moje nejoblíbenější písně od Beatles jsou Yesterdy,Ticket to Ride,Help!,Hard Days Night,I Should Have Known Better a Across The Universe.

George Harrison je zároveň mým největším hudebním vzorem.Miluju jeho akustickou verzi písně While My Guitar Gently Weeps (nejdete ji na novém albu Beatles- Love ).

Pro ukázku zde uvádím par videí s Beatles.

http://youtube.com/watch?v=l8UOHpMGG0Y
http://youtube.com/watch?v=YXG83p2nkHw
http://youtube.com/watch?v=fNf046Uo2gI
http://youtube.com/watch?v=8nHEhEt36bU
http://youtube.com/watch?v=q4tMNJkmxi4

To poslední video je While My Guitar Gently Weeps akustická verze o které jsem se už zmínil.

Omlouvám se za pravopisné chyby,snad to po mě přečtete :D (čeština mi vůbec nejde, ačkoliv se ve škole snažím,tak z každého kontrolního diktátu mám pětku a ostatní cvičení na tom nejsou o moc lépe :-( )
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Páni, to poslední video je hodně emotivní. Jinak Beatles mám taky rád, obzvláště pak písničky Lady Madonna, Strawberry Fields, Your Mother Should Know, Eleanor Rigby... a jistě bych mohl ještě pokračovat :-)
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

The Beatles jsou legenda :) ... kdysi davno jsem je hodne poslouchal a je na nich odchovani moji rodice... rad si je poustim, i kdyz ne tak casto :) ... ve sve dobe to byli rebelov. Sice to tak dnes nevypada, ale byli. A zbourili tim cely svet, ktery jim padl na kolena :) ... Dokonce byli slavnejsi jako Elvis :) a pak zas prisla jina kapela Roling Stones :) ...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tu poslední písničku co máš na seznamu sem si právě zamiloval a to poslouchám metal :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
bob91

Příspěvek od bob91 »

Red Bull píše:Tu poslední písničku co máš na seznamu sem si právě zamiloval a to poslouchám metal :wink:
Je to opravdu moc pěkná písnička.George byl holt talentovaný kytarista a skladatel :) Tu písničku složil tak, že z nudy nalistoval náhodně stránku ve slovníku a tam bylo slovo weeps (plakat,naříkat,atd... ) a podle toho slozil While My Guitar Gently Weeps (Zatímco moje kytara zlehka pláče). btw. ty bydlíš v České Třebové? Já bydlim v Lanškrouně, to není zas tak daleko od České Třebové.Navíc ted' budu jezdit do České Třebové na Skalku na truhláře :-) Ale to už odbíham od tématu :-D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

na tehle pisnicce (while my guitar gently weeps) sem v posledni dobe celkem zavisle :-) . jinak beatles sou jeden z duvodu, proc tady my vseci hrajem, oni udelali diru do sveta a po nich jeli dalsi. samozrejme prvni alba sou takovy... mno... nic genialniho, ale zaver meli skvely.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

framikoin píše:... jinak beatles sou jeden z duvodu, proc tady my vseci hrajem, oni udelali diru do sveta a po nich jeli dalsi. ...
to jsem si myslela o Velvetech, ale - vlastně jo... :)

a kterou mám hodně ráda od Beatles: Fool on the Hill...
http://www.youtube.com/watch?v=3Mrj5s-WKxY - Paul Live
http://www.youtube.com/watch?v=GLcw-ywpWTk - stará verze Beatles

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

bob91 píše:
Red Bull píše:Tu poslední písničku co máš na seznamu sem si právě zamiloval a to poslouchám metal :wink:
Je to opravdu moc pěkná písnička.George byl holt talentovaný kytarista a skladatel :) Tu písničku složil tak, že z nudy nalistoval náhodně stránku ve slovníku a tam bylo slovo weeps (plakat,naříkat,atd... ) a podle toho slozil While My Guitar Gently Weeps (Zatímco moje kytara zlehka pláče). btw. ty bydlíš v České Třebové? Já bydlim v Lanškrouně, to není zas tak daleko od České Třebové.Navíc ted' budu jezdit do České Třebové na Skalku na truhláře :-) Ale to už odbíham od tématu :-D
Jo to nemáme daleko...Jo tak na skalku :D zajímavá škola já chodim do ústí do druháku na střední :wink:

MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

While My Guitar Gently Weeps... jojo taky moje nej pisnicka od The Beatles :) ... celkem zajimavy, ze ji mame radi skoro vsichni :) ... No ale jeste radej ji mam v pozdejsim kabate s Ericem Claptonem a Philem Collinsem... ale zas tam neni uz John a Paul ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nemám rád beatles, absolutně :roll:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Dark Axel píše:Nemám rád beatles, absolutně :roll:
ty ohrany sladarny bych chapal, ale posledni alba sou perfekt.

jinak Velvet Underground sou taky super. mozna aji lepsi. zajimavejsi....
impact

Příspěvek od impact »

V hlasování chybí jeden člen, a to Yoko Ono. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
bob91

Příspěvek od bob91 »

Dark Axel píše:Nemám rád beatles, absolutně :roll:
Každý má právo na svůj názor ;)
framikoin píše: ty ohrany sladarny bych chapal, ale posledni alba sou perfekt.

jinak Velvet Underground sou taky super. mozna aji lepsi. zajimavejsi....
Tohle je asi taky věc osobního názoru.Mě to nepřijde jako ,,ohraný skládarny" mě se to líbí :-) Ale každý a holt jiný vkus.Beatles se mi líbí víc jak Valvet Underground.Slyšel jsem sice jenom pár písní, ale moc mě to nechytlo :-(
bob91

Příspěvek od bob91 »

impact píše:V hlasování chybí jeden člen, a to Yoko Ono. :)
Yoko Ono jako člen? Yoko Ono se tam akorát s Johne ,,vetřela" a nikdy se přímo nepodílela na jejich písních,pokud se nemýlím (To jak ovlivňovala Johna je něco jiného.... ).Navíc je asi jeden z důvodu proč se Beatles rozpadli (to je slovo do pranice...každý má na to jiný názor), Yoko a Paul se téměř nesnášeli, po čase to Paul nevydržel a od Beatles oficiálně odešel.
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

pátý člen Beatles? to spíš George Martin... anebo Dixie :lol:

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
bob91

Příspěvek od bob91 »

jana píše:pátý člen Beatles? to spíš George Martin... anebo Dixie :lol:
Nebo Pete Best :-D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

bob91 píše: Tohle je asi taky věc osobního názoru.Mě to nepřijde jako ,,ohraný skládarny" mě se to líbí :-) Ale každý a holt jiný vkus.Beatles se mi líbí víc jak Valvet Underground.Slyšel jsem sice jenom pár písní, ale moc mě to nechytlo :-(
tak me de o to, ze ty jejich zacatky byly i love you, i love you, i love you, ale i tak je zajimave, ze v te dobe se vetsina skupin (aspon ty co znam) postupne zlepsovaly, ne jak dnes...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

framikoin píše:
bob91 píše: Tohle je asi taky věc osobního názoru.Mě to nepřijde jako ,,ohraný skládarny" mě se to líbí :-) Ale každý a holt jiný vkus.Beatles se mi líbí víc jak Valvet Underground.Slyšel jsem sice jenom pár písní, ale moc mě to nechytlo :-(
tak me de o to, ze ty jejich zacatky byly i love you, i love you, i love you, ale i tak je zajimave, ze v te dobe se vetsina skupin (aspon ty co znam) postupne zlepsovaly, ne jak dnes...
Tak moc bych neřišil jestli maj I love you atd. jde spíš o hudby a náboj jiný kapely maj zas Kill you Kill you Kill you to je jedno.Podle mě jde o to jak se to komu poslouchá nemusí se to líbit každýmu já je taky poslouchám jen okrajově :wink:

bob91

Příspěvek od bob91 »

framikoin píše:
bob91 píše: ...ale i tak je zajimave, ze v te dobe se vetsina skupin (aspon ty co znam) postupne zlepsovaly, ne jak dnes...
To máš pravdu, dnes hodně kapel začně docela slušně a postupem času kvalita jejich hudby začně klesat níž a níž...(netýká se to všech kapel ;) )
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

bob91 píše:
framikoin píše:
bob91 píše: ...ale i tak je zajimave, ze v te dobe se vetsina skupin (aspon ty co znam) postupne zlepsovaly, ne jak dnes...
To máš pravdu, dnes hodně kapel začně docela slušně a postupem času kvalita jejich hudby začně klesat níž a níž...(netýká se to všech kapel ;) )
ale kdyz o tom premylsim, tak je to logicky, protoze tehdy nic (obrazne receno) nebylo, ted uz je tolik hudby, ze vymyslet neco opravdu originalniho je tezky.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“