Struny na Furcha
Pravidla fóra
Struny na Furcha
Ahoj, chtěla bych se zeptat, s jakýma strunama na Furcha máte dobré zkušenosti a které byste doporučili vyzkoušet. Mám Furcha D22-SR a původní Elixíry se mi zdají hodně cinkavé a rozdrnčené. Díky. Peggy
Re: Struny na Furcha
Mám Furcha S23CR používám GHS "12"Peggy píše:Ahoj, chtěla bych se zeptat, s jakýma strunama na Furcha máte dobré zkušenosti a které byste doporučili vyzkoušet. Mám Furcha D22-SR a původní Elixíry se mi zdají hodně cinkavé a rozdrnčené. Díky. Peggy
Mám Furcha S-24 CR a používám bud to struny Elixir nebo D Addario.Abych pravdu řekl tak mi na sto procent nesedí ani jedny ale je to asi tak to nejlepší co na to hraje.Měl jsem i jiné značky a to byl propadák po tejdnu sem je dávál kamrádům at je dohrajou.Nejlepší struny by bylo, tyhle dvě zančky dát dohromady a vyššla by mě ideální struna.Jinak ted mám v kytaře nataženo D Addario EXP 17 zvuk je jasněší čistší ale zase u nich postrádám basy které mají Elixiry.Dále mám na Elixírech vyzkoušeno,když se budou po každém hraní povolovat,tak po nalazení hrají čistěji než když jsou třeba dva dny v kytaře nalazené.(struny se podle mě mají tendenci unavit)To jsem třeba u Daddario neshledal.
- miraslozil
Nemám sice Furcha,ale doporučuji vyzkoušet struny John Pears.-cena cca 250kč.
Měl jsem na své kytaře taky Elixíry a taky mě moc nepřesvědčily,navíc po týdnu hraní se začala "loupat" ta vrstva,kterou mají na sobě,myslím,že je to nějaký teflon,bo co.
John Pears mi doporučili v obchodě a jsou levnější a už na první poslech znatelně zvukově lepší,mají plnější zvuk.U těch elixírů mi tam neustále něco chybělo.Myslím,že za tu cenu nestojí.
Měl jsem na své kytaře taky Elixíry a taky mě moc nepřesvědčily,navíc po týdnu hraní se začala "loupat" ta vrstva,kterou mají na sobě,myslím,že je to nějaký teflon,bo co.
John Pears mi doporučili v obchodě a jsou levnější a už na první poslech znatelně zvukově lepší,mají plnější zvuk.U těch elixírů mi tam neustále něco chybělo.Myslím,že za tu cenu nestojí.
- rastakvajanasta
Elixíry mají tu výhodu, že zní i po dvou, třech měsících denního hraní jako nové. Mně ušetří dost peněz. Nepotahované struny (Martin SP apod.) stojí sice pětinu, ale výdrž mají desetinovou i horší - po pár dnech hluchnou a po týdnu se nedají poslouchat a musí se měnit. Čili ve výsledku za ně utratím mnohem víc.
Druhá věc je, že pokud někomu elixíry nezní dobře ani nové, asi si je nekoupí
. Já jsem s nima spokojenej ještě kvůli tomu, že po nich díky potahu prsty hladce kloužou, což se hodí když hrajete po krku nahoru dolů...
Druhá věc je, že pokud někomu elixíry nezní dobře ani nové, asi si je nekoupí
- miraslozil
Zkus ty Pearsy,znějí mi dýl jako nové,než elixíry a to nejsou potaženy.Kdyžtak je budeš mít,jako náhradu,kdyby ti nějaká prdla..Možná je to opravdu suběktivní,ale zvuk se mi líbí od počátku víc.Jinak hraju taky prakticky ve všech polohách a problém mi to na těch strunách nedělá.Nechci tady propagovat nějakou značku,ale je třeba vyzkoušet i něco nového a navíc levnějšího. 
- rastakvajanasta
Zrovna třeba Martin SP (nebo i Dadario 85/15 aj.) jsem hrál na různých kytarách velmi různé kvality, které jsem za poslední roky vlastnil a životnost byla vždy superkrátká (týden max). Kvalita kytary ovlivní jen to, že výsledný zvuk je jak u nových, tak ohraných strun relativně lepší/horší. Možná že při flatpickingu to není tak extrémní, ale já hraju holejma prstama a thumb-pickem a tam je jakýkoliv pokles výkonu strun hned znát. Najednou začnou struny energii pohlcovat, místo aby jí "násobily".Dark Axel píše:rastakvajanasta: mno nevím, používám Martiny (většinou ne SPčka) a rozhodně mi nehluchnou a dají se velice dobře poslouchat ještě dost dlouhozáleží zřejmě dost na kytaře
Nové nepotahované struny zní líp než elixíry. Moje zkušenost je ale taková, že po 3-5 dnech se rozdíl smaže a potahované struny vydrží hrát stabilně další 2-3 měsíce, což je na domácí hraní ideální. Kdybych koncertoval, určitě hraju třeba ty Martiny SP, ale přestruňoval bych co dva dny...
Ale je to individuální záležitost.
- rastakvajanasta
Pearsy se chystám vyzkoušet už delší dobu. Mám to většinou tak, že ojedu jednu sadu elixírů a pak zkusím jednu sadu něčeho jinýho, pak se ale vždy vracím k elixírům, páč pro mě je to nejekonomičtější řešení a vlastně takovej kompromis. Ušetřím si tu otravu s neustálým převlíkáním strun.miraslozil píše:Zkus ty Pearsy,znějí mi dýl jako nové,než elixíry a to nejsou potaženy.Kdyžtak je budeš mít,jako náhradu,kdyby ti nějaká prdla..Možná je to opravdu suběktivní,ale zvuk se mi líbí od počátku víc.Jinak hraju taky prakticky ve všech polohách a problém mi to na těch strunách nedělá.Nechci tady propagovat nějakou značku,ale je třeba vyzkoušet i něco nového a navíc levnějšího.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
http://kytary.cz/dean-markley-vintagebr ... 46:0:0:1:0
Výborná záležitost pro můj kousek...
Výborná záležitost pro můj kousek...
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
S tímto souhlasím. Ty Martiny mě na kytaře/kytarách drží velmi dobře. Používám zejména hraní prsty a někdy trsátkem.Dark Axel píše:rastakvajanasta: mno nevím, používám Martiny (většinou ne SPčka) a rozhodně mi nehluchnou a dají se velice dobře poslouchat ještě dost dlouhozáleží zřejmě dost na kytaře
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
U nás v kapele se na Furcha používají Elixiry. A zkušenost opravdu dobrá. Hodně dlouho vydrží, ale mě osobně na nich vadí, že se po čase z nich začne olupovat taková ochraná vrstva a pak jsou ty struny tak podivně chlupatý.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
Ta "oloupana vrstva" teflonu na Elixirech ale vubec nicemu nevadi. Hraju na ne asi sedm let, mam je na svem S-20 a jsem maximalne spokojeny. Nemuzu souhlasit s kymsi, dko rek, ze dva tri mesice zni jako novy, nicmene jsou to vskutku kvalitni struny. Menim je sice po mesici, ale po mesici intenzivniho hrani, pricemz mam dost agresivni pot! Vyzkousel sem jine s polywebem, ale Elixir jako jedina znacka vydrzel ruzne preladovani a nehezke zachazeni. A abych se dobral proc toto zverejnuju, Furch dela kytary u nichz pocita ze na ne bude hrat i clovek, ktery uz nahrano neco ma a tudiz vi co chce. Nepodepsal s Elixirem smlouvu o distribuci jen kvuli znacce. Tyhle struny sou provereny temi nejnarocnejsimi muzikanty, jejichz podpisy byste si mohli precist v byvale podnikove prodejne na skle! ta prvontni cinkavost strun vymizi po ctyrech hodinach hrani a pak dalsich cca 20 si drzi jednotny zvuk! Mluvim o cistem casu hrani. Furch to vi a proto je doporucuje.
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Souhlasím s Jimatorem.Osobně používám Elixíri 5 let a jsem s nima max. spokojen.Používal jsem je na Furchovi S-20CM,Cort Earth 70 i na 12-ti strunce Corth Earth 70,dále Marris D-220M,na tu hraje můj syn a teď na nové Aria AD-50 SR.U levnějších značek Cort,Marris jde zvuk o 2 třídy v kvalitě zvuku k lepšímu.Aria a Furch zase zvýrazňují krásu a pocit ze hraní.Jimator píše:Ta "oloupana vrstva" teflonu na Elixirech ale vubec nicemu nevadi. Hraju na ne asi sedm let, mam je na svem S-20 a jsem maximalne spokojeny. Nemuzu souhlasit s kymsi, dko rek, ze dva tri mesice zni jako novy, nicmene jsou to vskutku kvalitni struny. Menim je sice po mesici, ale po mesici intenzivniho hrani, pricemz mam dost agresivni pot! Vyzkousel sem jine s polywebem, ale Elixir jako jedina znacka vydrzel ruzne preladovani a nehezke zachazeni. A abych se dobral proc toto zverejnuju, Furch dela kytary u nichz pocita ze na ne bude hrat i clovek, ktery uz nahrano neco ma a tudiz vi co chce. Nepodepsal s Elixirem smlouvu o distribuci jen kvuli znacce. Tyhle struny sou provereny temi nejnarocnejsimi muzikanty, jejichz podpisy byste si mohli precist v byvale podnikove prodejne na skle! ta prvontni cinkavost strun vymizi po ctyrech hodinach hrani a pak dalsich cca 20 si drzi jednotny zvuk! Mluvim o cistem casu hrani. Furch to vi a proto je doporucuje.
Lepší struny jsem nenašel.Cancoury nemají na kvalitu zvuku žádný vliv,hraju taky agresivně 1,5-2hod denně a se zvukem jsem spokojen tak do 2-2,5 měsíců.