Jaka je idealni bici sestava na hrani metalu ?
Pravidla fóra
Jaka je idealni bici sestava na hrani metalu ?
Zdravim vsechny v tomhle forum a rad bych se vas zeptal jaka je idelani sestava pro metalove hrani myslim jako jake prechody velikosti a tak za každý příspěvek budu rád a děkuji předem.
Velikosti bubnu - kor u levnejsich sestav - nejsou v podstate vubec dulezite. Dulezity je pro tebe akorat fakt, ze vetsi blany jsou zpravidla drazsi, takze se vic vyplati koupit spis mensi sestavu. Klasicky 20" kopak a 10",12" a 13" prechody jsou myslim zlata stredni cesta. Spis nez o velikosti korpusu bych resil konkretni znacku a blany.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
...
Budu si kupovat Pearl sestavu za 20 tisic tak se radsi poptam co a jak nez abych si koupil neco o cem nevim ze 
To si jen myslis, kor do metalu je dvojslapka velice dobra. Nemusis drtit celou pisnicku sestnactinky, ale sem tam treba pri prechodech je to skvele.
S tema korpusama nevim, mame 22", 12", 13" a 16" a oproti 20kove sestave to nema nijak vyrazne jinej zvuk (Sonor 507 vs. Basix Custom [tusim]) - a to mame primy porovnani.
Navic mi kamos bubenik rikal, ze levnejsi 16kovy kotle se hrozne spatne ladi
S tema korpusama nevim, mame 22", 12", 13" a 16" a oproti 20kove sestave to nema nijak vyrazne jinej zvuk (Sonor 507 vs. Basix Custom [tusim]) - a to mame primy porovnani.
Navic mi kamos bubenik rikal, ze levnejsi 16kovy kotle se hrozne spatne ladi
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
nebo si kup http://kytary.cz/sonor-force-507-stage- ... 77:0:0:1:0
a
http://kytary.cz/sonor-force-507-studio ... 77:0:0:1:0 smíchej je dohromady a máš dva kopáky dvě hajtky, dva činely, šest přechodů a dva virbly

a
http://kytary.cz/sonor-force-507-studio ... 77:0:0:1:0 smíchej je dohromady a máš dva kopáky dvě hajtky, dva činely, šest přechodů a dva virbly
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
No, doublešlap nepotřebuješ, souhlasím s tím, nejdřív na 1, potom na 2.
A když se naučíš 2,3,4šlapy tak to taky zapůsobí, a jinak, bicí si vyber takové, na jaké se ti bude dobře hrát (já třeba 12,13,16,22" nemám rád).
Blány olej určitě do metalu, Třeba Pinstripe nebo Powerstroky
A když se naučíš 2,3,4šlapy tak to taky zapůsobí, a jinak, bicí si vyber takové, na jaké se ti bude dobře hrát (já třeba 12,13,16,22" nemám rád).
Blány olej určitě do metalu, Třeba Pinstripe nebo Powerstroky
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

-
Daniel.Kastil
- Kontaktovat uživatele:
Idealni sestava pro metal je podle miho nazoru dva kopaky tři přechody kotel nejlepe dva kotle dva cineli crasha jeden cinel splash a pokud je to tvrdej metal kde se dotoho třiska o sto sest tak bych radil rampu.Jo a cineli pokud muzu poradit zildjian anatolian.Stojany basix stoprocentne z mich skusenosti vim ze pro metal je z miho nazoru nejlepsi tahle sestava.Ale kazdymu se hraje jinak .
Daniel Kastil
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Ideální sestava je věcí každého hráče!!
Určitě je dobré (a souhlas že nejen do metalu) používat dvojšlapku a více kotlů, no nemusí to být pravidlem. Bývá jakási nepsaná zvyklost mít do metalu větší průměry a hlubší korpusy. Určitě kopák 22" palců, kotle někde 16 a 18", více plechů,..... no¨opravdu záleží na tom, jak který hráč dokáže co odehrát. Znám lidi, co na malý kopák 18" + bubínek, hajtku a dva plechy zahrajou takový metalový mazec, že mám chuť skočit z mostu při srovnání se svým uměním... Nakonec jeden ze světových metalových drumerů Mike Terrana (ex-RAGE, MASTERPLAN) měl hodně dlouho právě dva kopáky 20" v průměru na zdvihákách a rozhodně nejde říct, že by nedokázal udělat dunivé metalové peklo!!
Takže vybírej zo ti vyhovuje, hlavně neopomeň vybrat slušné blány( každému hráči akonkrétní soupravě sedí jiná) a dobře ladit. To je základ. Dobře znějící nástroj... zbytekuž je mezi seačkou a paličkama
Určitě je dobré (a souhlas že nejen do metalu) používat dvojšlapku a více kotlů, no nemusí to být pravidlem. Bývá jakási nepsaná zvyklost mít do metalu větší průměry a hlubší korpusy. Určitě kopák 22" palců, kotle někde 16 a 18", více plechů,..... no¨opravdu záleží na tom, jak který hráč dokáže co odehrát. Znám lidi, co na malý kopák 18" + bubínek, hajtku a dva plechy zahrajou takový metalový mazec, že mám chuť skočit z mostu při srovnání se svým uměním... Nakonec jeden ze světových metalových drumerů Mike Terrana (ex-RAGE, MASTERPLAN) měl hodně dlouho právě dva kopáky 20" v průměru na zdvihákách a rozhodně nejde říct, že by nedokázal udělat dunivé metalové peklo!!
Takže vybírej zo ti vyhovuje, hlavně neopomeň vybrat slušné blány( každému hráči akonkrétní soupravě sedí jiná) a dobře ladit. To je základ. Dobře znějící nástroj... zbytekuž je mezi seačkou a paličkama
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Já taky tyhle rozměry nemusím. nakonec mám optimálně na rampě zavěšené 8 + 10+12" tomy a vedle na zemi 14+16" kotle. přijde mi to jako optimum pro mě. Mám prostě nějaké osobní hranice, se kterýma neposouvám. Třeba kopák nikdy nechci jiný než 22", snare a hajtku vždy 14" a ride vždy 20". Stejně tak Potřebuju mít v soupravě více crashů (a alespoň jeden 18") a rozhodně se už nedokážu obejít bez splashů a chin...DJmanasek píše:.... bicí si vyber takové, na jaké se ti bude dobře hrát (já třeba 12,13,16,22" nemám rád).....
Onehdá jsem se byla podívat na kamaráda, za kterého občas zaskauju na jejich kšeftech a měli zrovna zkoušku. On měl ve zkušebně singl šlaku a jeden crash + ride a už jsem si nebyla jistá.
Léta jsem hrála na singl (asi 8 roků) a pak začla koketovat z double. te´d už je to nějakých víc jak 15 roků co to používám a má technika a styl už je založen opravdu hodně na dvojšlapech a různých podobných parádičkách nohama.
je to pro mě poučením, že si prostě musím udělat čas a vrátit se občas k nějakým cvičeníčkám jen na singl. Určitě je to dobré pro každého bubeníka ai když to nejspíš nikdy na kšeftu už nepoužiju, tak je to základ a člověk nikdy neví....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))