Spalkovani

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
frytol

Spalkovani

Příspěvek od frytol »

Ahoj,
hledal jsem zde na foru a podstatu spalkovani tremol jsem pochopil, ale nejsem si 100% jist jestli misto na ten "spalek" je spravne. Prikladam fotku abych ukazal kde si myslim ze to je..

Obrázek

diky za odpovedi
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

JO 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
frytol

Příspěvek od frytol »

Diky a jeste jedna otazka...Musi bejt to trremolo ve vodorovne poloze zejo?? :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Co je to proboha za systém? :shock: Každopádně zašpalkovat to musíš tam, kde se to hýbe a může tomu pomoci něco, o co se to opře místo toho, aby se to hnulo. U stratovského vintage style nacpeš zezadu dřevěný klín za ten velký ocelový blok, který hýbe s deskou kobylky, a tahají za něj pružiny. Ten, skrz který tam láduješ struny. Co je tohle za systém, netuším, ale mělo by to fungovat podobně. Prostě tak, aby se to nehnulo ani se sundanými pružinami.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Ferino

Příspěvek od Ferino »

No já to mám spíš z druhé strany, z té jak jsou pružiny, ty pružiny jsem přitáhnul a o špalek to drží ve své pozici. Pákovat lze na kytaře směrem dolů ke strunám, tzn. snižovat ton.
woro90

Příspěvek od woro90 »

frytol píše:Diky a jeste jedna otazka...Musi bejt to trremolo ve vodorovne poloze zejo?? :D
Jo.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ferino píše:No já to mám spíš z druhé strany, z té jak jsou pružiny, ty pružiny jsem přitáhnul a o špalek to drží ve své pozici. Pákovat lze na kytaře směrem dolů ke strunám, tzn. snižovat ton.
Ty máš z jedné strany zašpalkovaný dvouzvrat? Nechápu...
frytol

Příspěvek od frytol »

woro90 píše:Co je to proboha za systém? :shock: Každopádně zašpalkovat to musíš tam, kde se to hýbe a může tomu pomoci něco, o co se to opře místo toho, aby se to hnulo. U stratovského vintage style nacpeš zezadu dřevěný klín za ten velký ocelový blok, který hýbe s deskou kobylky, a tahají za něj pružiny. Ten, skrz který tam láduješ struny. Co je tohle za systém, netuším, ale mělo by to fungovat podobně. Prostě tak, aby se to nehnulo ani se sundanými pružinami.
Je to EDGE III a ten spalik dam mezi ten ocelovej kousek a drevo ne?? Nebo kdybyste treba mel nekdo uz zaspalkovaneho FR poslete mi pls. fotku predem diky..sem lama..:D omlouvam se
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

frytol píše:Diky a jeste jedna otazka...Musi bejt to trremolo ve vodorovne poloze zejo?? :D
Jasně že musí ale Floyd je vod toho aby fungoval.
Vím že je pakárna ho správně nastavit,ale stojí to za to :!:
Visí tu na to návod tak si s tím ještě pohraj,než tam nacpeš ten špalek :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
frytol

Příspěvek od frytol »

Jasně že musí ale Floyd je vod toho aby fungoval.
Vím že je pakárna ho správně nastavit,ale stojí to za to :!:
Visí tu na to návod tak si s tím ještě pohraj,než tam nacpeš ten špalek
jj to vim ja ho mam nastaveny dobre ale potrebuje ruzne podlazovat vis jak to myslim? mam tam drop D a potrebuju ladit jeste jinak.. :D :!:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no řešil jsem obdobný problém jak se zbavit dvouzvratného tremola na Squieru a osvědčilo se mi doplnit stav pružin na všech 5. Doporučuji...

Tremolo si sedne na tělo kytary, vytvoří tak mírný ohyb strun přes kameny, čímž má pak kobylka obdobnou stavbu jako na LP. Zlepšil se mi slyšitelně sustain a ladění drží krásně...

Jen je samozřejmě potřeba přeladit oktávy a upravit si znovu action strun k hmatníku

Obrázek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

pupack píše:no řešil jsem obdobný problém jak se zbavit dvouzvratného tremola na Squieru a osvědčilo se mi doplnit stav pružin na všech 5. Doporučuji...

Tremolo si sedne na tělo kytary, vytvoří tak mírný ohyb strun přes kameny, čímž má pak kobylka obdobnou stavbu jako na LP. Zlepšil se mi slyšitelně sustain a ladění drží krásně...

Jen je samozřejmě potřeba přeladit oktávy a upravit si znovu action strun k hmatníku

Obrázek
Lásko moje jediná ale my tu řešíme Floyda :wink:

frytol - jo tak to je jiná :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Pavel68: nojo tak dvouzvratne tremolo ktere plave ve vzduchu je pořád dvouzvratné tremolo at je to typ Floyd či jiný byt neznačkový ne? :) když dáš do Floyda 5 pružin nesedne si na tělo? :) ptám se, nevím, myslel jsem že také jo. Jestli ne, omlouvam se za svou neznalost ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

pupack píše:to Pavel68: nojo tak dvouzvratne tremolo ktere plave ve vzduchu je pořád dvouzvratné tremolo at je to typ Floyd či jiný byt neznačkový ne? :) když dáš do Floyda 5 pružin nesedne si na tělo? :) ptám se, nevím, myslel jsem že také jo. Jestli ne, omlouvam se za svou neznalost ;)
na první pohled yes,ovšem ve skutečnosti je to jinak :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
frytol

Příspěvek od frytol »

A ze vsech prispevku rada??:D ci pomoc??:D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

frytol

Příspěvek od frytol »

pupack píše:tady to máš i s fotkou http://www.hudebni-forum.cz/viewtopic.php?p=49063
dekuji ti :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U stratovské kobyly je nejlepší dát ten špalek opravdu dozadu, takže kobyla nejde zvednout. Sice to vypadá, že to neudělá nic jiného, než když se jen přitáhnou pružiny a tremolo leží pevně na těle, ale je to o něco stabilnější.

U Floyda se často blokuje jen napůl a naopak - ze strany pružin špalík mezi tělem a blokem tremola, dotáhnout pružiny; aby šlo pákou snižovat tón, ale při prasknutí struny se ostatní nenadladily.
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wasserman »

Já mám u svý ,,ká šestky" zašpalkovanýho floyda z obou stran, a zámky normálně sundaný a cajk .. normálně sem tam narval smrkový špalíčky a bylo :D
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja nepotrebuju nic spalkovat :lol: u me tremko drzi nadherne i kdyz nanem vyvadim psi kusy, me staci kupovat struny
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“