Kdy je bubenik schopen odehrat skousku???

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

white22 píše:tak to bych zase netvrdil...hudebni sluch o bicich neni nejak extra potreba..dulezite je spis citit rytmus...ja sem pred pul rokem vubec netusil co proc ktery nastroj jak presne dela ...respektive sem odehrel svoji prvni zkousku asi po mesici hrani..nebylo to nic extra ale rytmus se drzel nakym zakladakem a oni mohli hrat :)
BLBOST!!!!!!!!!!!!!!
Hra na JAKÝKOLIV hudební nástroj vyžaduje hudební sluch a cit pro rytmus. Záleží na tom, v jakém poměru (houslový virtuoz jistě využije víc toho sluchařství zatímco bicí eso zase víc rytmické cítění) ale každý muzikant potřebuje obojí.

nechci se tě dotknout, no lidi co tvrdí to co ty pak hrají na ty izolačkou poslepované převozní blány nějakými vraky paliček a o co hůř to zní, o to větší silou do toho s radostí mydlí!
Vlastně i ta poslední věta tvého příspěvku to charakterizuje přesně " TY BOUCHÁŠ - ONI HRAJOU", cílem kapely ale je aby "VŠICHNI HRÁLI" :idea: :)

Cit pro rytmus, hudební sluch, z toho vyplývající cit pro dynamiku skladby, trochu nadřené rutiny a technik zvládnutí hry na svůj nástroj - to je základ slušného hraní. Když se k tomu přidá i píle, nadšení, trocha toho talentu a kopec štěstí na správné lidi a čuch na dobrý byznys, tak může být z každého světová star. :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Monikad píše:
white22 píše:tak to bych zase netvrdil...hudebni sluch o bicich neni nejak extra potreba..dulezite je spis citit rytmus...ja sem pred pul rokem vubec netusil co proc ktery nastroj jak presne dela ...respektive sem odehrel svoji prvni zkousku asi po mesici hrani..nebylo to nic extra ale rytmus se drzel nakym zakladakem a oni mohli hrat :)
BLBOST!!!!!!!!!!!!!!
Hra na JAKÝKOLIV hudební nástroj vyžaduje hudební sluch a cit pro rytmus. Záleží na tom, v jakém poměru (houslový virtuoz jistě využije víc toho sluchařství zatímco bicí eso zase víc rytmické cítění) ale každý muzikant potřebuje obojí.

nechci se tě dotknout, no lidi co tvrdí to co ty pak hrají na ty izolačkou poslepované převozní blány nějakými vraky paliček a o co hůř to zní, o to větší silou do toho s radostí mydlí!
Vlastně i ta poslední věta tvého příspěvku to charakterizuje přesně " TY BOUCHÁŠ - ONI HRAJOU", cílem kapely ale je aby "VŠICHNI HRÁLI" :idea: :)

Cit pro rytmus, hudební sluch, z toho vyplývající cit pro dynamiku skladby, trochu nadřené rutiny a technik zvládnutí hry na svůj nástroj - to je základ slušného hraní. Když se k tomu přidá i píle, nadšení, trocha toho talentu a kopec štěstí na správné lidi a čuch na dobrý byznys, tak může být z každého světová star. :D
Naprosto souhlasím, akorát, jestli white mluvil o punku, tak to má možná pravdu, ale co se týče ostatních stylů, opravdu je třeba cítit jednak rytmus, a jednak melodii a muzikálnost, nevím jestli sis toho všiml, ale i bicí mají svůj zvuk, svůj tón, a musíš vědět kam dát jaký přechod, říká se tomu feeling :) Třeba konkrétně u jazzu a měkčích stylů je to hodně ošemetná záležitost.

A pehve, proč si myslíš že traditional grip je přežitek, já ho hodně používám třeba, myslím si, že mám tak daleko větší kontrolu nad sestavou, ano, je pravda, že to vyžaduje techniku hraní na poněkud vyšší úrovni, ale o to nám bubeníkům snad jde, ne? Být dobrý technicky a nebýt firma "Rozbiju vám bicí s.r.o." A v neposlední řadě taky použitelný v kapele :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

Monikad píše:
BLBOST!!!!!!!!!!!!!!

jasny ale preci jenom bych rekl ze je potreba vic citit ten rytmus nez mit sluch( no asi se shodnem ze zakladem uspechu je mit od vseho hudebniho aspon trosku:))...ja sem to pred tim myslel tak, aby mohl ten bubenik odehrat zkousku...coz znamena drzet rytmus....pokud bude chtit pokracovat tak potrebuje nejaky to hudebni citeni....

snad budete semnou aspon trosku souhlasit :)
pehve

Příspěvek od pehve »

DJmanasek píše:...A pehve, proč si myslíš že traditional grip je přežitek, já ho hodně používám třeba, myslím si, že mám tak daleko větší kontrolu nad sestavou, ano, je pravda, že to vyžaduje techniku hraní na poněkud vyšší úrovni, ale o to nám bubeníkům snad jde, ne? Být dobrý technicky a nebýt firma "Rozbiju vám bicí s.r.o." A v neposlední řadě taky použitelný v kapele :)
Traditional grip je přežitek z dob bubínku u pasu. Bubínky na stojanu umožňují stejné držení obou rukou. Traditional grip rozhodně není hraní na poněkud vyšší úrovni jak píšeš ale pouze způsob držení paliček.
Tohle téma je často diskutované v bubenické komunitě, kdo čte bubenickou literaturu tak ví že se většina současných bubeníků shodla na tom že tenhle způsob držení paliček při hře na soupravu nepřináší žádné fyzické výhody-spíše nevýhody.
Tohle ovšem nevylučuje skutečnost že je spousta výborných muzikantů co traditional grip používá a nedá na něj dopustit.
Určitě vygoogluješ seznam skwělých bubeníků-zastánců traditional gripu a naproti tomu stejnej seznam výborných hráčů kteří takto nehrají.
Takže závěr? traditional/french/german/american gripy nejsou patenty na úspěch. Ten je skryt pouze v nadšení a v práci s nástrojem.
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

No, asi máě pravdu, ale přece jenom si myslím, že hrát traditional gripem vyžaduje více cviku, než hrát třeba french style :)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

White 22: jasně, myslím že už si rozumíme :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

DJmanasek píše:No, asi máě pravdu, ale přece jenom si myslím, že hrát traditional gripem vyžaduje více cviku, než hrát třeba french style :)
ano, vzpomínám si na ten nepřirozenej uchop paliček když jsem měl poprvé bubínek na řemeni, chvíli mi trvalo než jsem byl schopen kontrolovat udery. Sice jsem si zvykl a potom mi to problémy nedělalo ani za pochodu ale jak jsem sednul za soupravu tak by mě ani nenapadlo držet paličky takto. Prostě na soupravě mi to přišlo nepraktický.
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

pehve píše:
DJmanasek píše:No, asi máě pravdu, ale přece jenom si myslím, že hrát traditional gripem vyžaduje více cviku, než hrát třeba french style :)
ano, vzpomínám si na ten nepřirozenej uchop paliček když jsem měl poprvé bubínek na řemeni, chvíli mi trvalo než jsem byl schopen kontrolovat udery. Sice jsem si zvykl a potom mi to problémy nedělalo ani za pochodu ale jak jsem sednul za soupravu tak by mě ani nenapadlo držet paličky takto. Prostě na soupravě mi to přišlo nepraktický.
A právě to mi zase jo, musíš si sestavu jinak nastavit, třeba snare nenaklápíš k sobě, ale jakoby doprava :D kotle by neměly mít moc velký sklon :)
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

jasan, pokud se rozhodnu hrát traditional grip tak to chce stavět bubny rovnou takto a je to v pohodě

Já jsem ale začal s držením paliček oběma rukama stejně a teprve po pár letech jsem potřeboval bouchat pochody v průvodu, takže jsem se to naučil jen pro tohle hraní ale na soupravu jsem raději zůstal postaru. Párkrát jsem si soupravu sice překopal a zkusil si zaexperimentovat s jiným stylem držení ale nepřišel jsem tomu na chuť.

možná by nám to kluci mohli splitnout do novýho tématu třeba "styly držení paliček", tady jedeme trochu OT...
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

pehve píše:jasan, pokud se rozhodnu hrát traditional grip tak to chce stavět bubny rovnou takto a je to v pohodě

Já jsem ale začal s držením paliček oběma rukama stejně a teprve po pár letech jsem potřeboval bouchat pochody v průvodu, takže jsem se to naučil jen pro tohle hraní ale na soupravu jsem raději zůstal postaru. Párkrát jsem si soupravu sice překopal a zkusil si zaexperimentovat s jiným stylem držení ale nepřišel jsem tomu na chuť.

možná by nám to kluci mohli splitnout do novýho tématu třeba "styly držení paliček", tady jedeme trochu OT...
To je fakt, já třeba mám ten traditional styl rád, baví mě takto hrát, a aji se mi hraje pohodlněji :), už je to i zlozvyk, že vždycky, když chytám paličky, tak je chytám traditional gripem ;-)
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

pokud tě to baví a hraje se ti pohodlněji tak je to vlastně ok. Tenhle úchop je velice efektní a sledovat třeba jazzmena jak jede v traditionalu je zážitek.
Pro mě byl problem ráfek - rimshot ani ne ale side nebo cross stick - že musíš přehmátnout úchop. Ale je to o zvyku.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“