domácí studio (mikrofon a zvukovka)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
wassek

domácí studio (mikrofon a zvukovka)

Příspěvek od wassek »

Chtěl bych si domu začít vybavovat takový menší domácí studio. Nejspíš bych chtěl kondenzátorový mikrofon a nějakou ex. kartu. ale nemám moc představy do čeho jít, jelikoš nemám moc zkušeností. Ještě k tomu bych chtěl,jestli to tedy nějak jde. onu externí zvukovku propojit na mixák.
Prosím o radu ohledně sestavy. Jinak mixák se nejspíš budu kupovat BEHRINGER - XENYX 802 prez který dám zesík a dvě pasivky.
mando

Příspěvek od mando »

skus upresnit kolko stop potrebujes nahravat naraz a aku mas financnu predstavu
wassek

Příspěvek od wassek »

no mix pult chci prevazne abych mohl to vsechno mohl propojit s bednama a do budoucna.. jinak co se tyče mikrofonu a karty..tak nejak do 4-5 tisic..neco na začatek, hlavne na nahravani zpevu a akus. kytary
wassek

Příspěvek od wassek »

jinak naraz chci nahravat maximalne 2 stopy
mando

Příspěvek od mando »

z lacnych zvukoviek budu najlepsie hrat Emu Tracker Pre alebo Emu 0404 USB, skvely lacnejsi mikrofon je Audio Technica AT3035
wassek

Příspěvek od wassek »

A pujde pak zvukova karta propojit s mixážním pultem?
mando

Příspěvek od mando »

iste, inak za akym ucelom?
wassek

Příspěvek od wassek »

No vlastně jen abych mohl pustit nahravku z pc do beden.. nebo jakoukoliv jinou zvukovou stopu.
mando

Příspěvek od mando »

kazda zvukovka ma vystupy takze samozrejme a inak to nemusi ist cez mix, na tracker pre dokonca aj pripojis mikrofon/y aj bez PC a takisto to bude hrat cez vystupy
wassek

Příspěvek od wassek »

jasny..
jeste k te zvukovce..
cosi myslis o techto třech zvukovkach
http://kytary.cz/lexicon-alpha-usb-audi ... 78:0:0:1:0

http://kytary.cz/m-audio-fast-track-usb ... 78:0:0:1:0

http://kytary.cz/m-audio-mobilepre-usb- ... 78:0:0:1:0

popripade doporucil by jsi nejakou? do ty karty bych chtel da tak max 3000
mando

Příspěvek od mando »

garantujem ze za par stovak viac ti tato bude hrat omnoho lepsie http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=72220

na mikrofone sa da usetrit ak by si bral tento (tiez za peniaze velmi v poho)
http://kytary.cz/audio-technica-at2020- ... 67:0:0:1:0
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

EMU Tracker Pre je zvukove srovnatelny s Lexiconem nebo Fasttrackem, ale hlavne ma hrozne na nic ovladani - jako zasadni nedostatek vidim absenci potaku master volume. A zapinani potenciometrem na hlasitost sluchatek? Asi v E-MU jedli vtipnou kasi.

Ja doporucuju Emu 0404 USB z bazaru, to je nejlepsi externi karta do 5K a pouzita se da za 3000 sehnat.

MIkrofony audio technica jsou u nas dost predrazene, doporucuju se podivat po znackach MXL a Studio Projects, anebo kup jetou Oktavu MK-319.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mando

Příspěvek od mando »

suhlasim ze 0404 z toho bude najlepsie, ale tracker je zvukovo velmi blizko a tie ostatne znacky jednoznacne hraju horsie

MXL v67g a Studio Projects B1 su urcite tiez dobre mikrofony na zaciatok
wassek

Příspěvek od wassek »

A kdybych mel volit mezi MXL v67g a studio project b1. co by jste doporucovali?
mando

Příspěvek od mando »

mxl
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mando píše:suhlasim ze 0404 z toho bude najlepsie, ale tracker je zvukovo velmi blizko a tie ostatne znacky jednoznacne hraju horsie
Souhlasim, on ten Tracker ma podobne prevodniky a stejny mikrofonni predzes, ale je zkratka funkcne dost orezany a mne osobne prisel neprakticky (vlastnil jsem ho).
mando píše:MXL v67g a Studio Projects B1 su urcite tiez dobre mikrofony na zaciatok
B1 mam, ten je dobry na akusticky nastroje, na vokaly jsem ho jeste nezkousel. V67 je hodne slusnej mikrak, ja osobne mam od MXL sadu 990+991 a za ty penize je to super. Pouzivam je spolu s Oktavou jako overheady na bici.

Jeste mozna zajimavou volbou by mohly byt AKG rady Precision, ale s tema nemam zadny zkusenosti a ani jsem necetl moc ohlasu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Undercover

Line 6 toneport UX1

Příspěvek od Undercover »

Dobrý den, mám malý problém, koupil jsem ji zařízení Line 6 toneport UX1, a to přes internet. Přišlo mi poštou z Německa a instalační CD bylo rozlomené. Na www stránkách nemůžu najít žádnou emailovou adresu, kde bych mohl problém popsat nebo balík reklamovat. Pořád mě to odkazuje jen na diskuzní fórum. Dá se zařízení nainstalovat bez instalačního CD? Díky
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Line 6 toneport UX1

Příspěvek od pupack »

Undercover píše:Dobrý den, mám malý problém, koupil jsem ji zařízení Line 6 toneport UX1, a to přes internet. Přišlo mi poštou z Německa a instalační CD bylo rozlomené. Na www stránkách nemůžu najít žádnou emailovou adresu, kde bych mohl problém popsat nebo balík reklamovat. Pořád mě to odkazuje jen na diskuzní fórum. Dá se zařízení nainstalovat bez instalačního CD? Díky
tady si to stahni, vyber v rolovací liště svuj produkt UX1

http://line6.com/software/
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Undercover

Příspěvek od Undercover »

Díky moc :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“