Jaký reproduktor???
Pravidla fóra
Jaký reproduktor???
Mám kombo Laney z druhé ruky bez prospektu a má prasklý reproduktor.Na reproduktoru nejsou žádné údaje,ale kombo je 80 Wattové.Na zadním panelu komba je údaj: min. 4 Ohm.Je možné tam nainstalovat např. reproduktor s impedancí 8 Ohm a 100 Wattů???Nemůžu totiž na netu najít žádný 4 Ohmový,80-ti Wattový reproduktor od firmy Celestion.Jsem trošku trubka a těmto věcem prostě nerozumím
Děkuji za odpověď.
- Kustomator
Vyšší impedance nevadí, můžeš klidně použít 8 ohm reproduktor. O výkon ani tak nejde, hlavně aby nebyl nižší než výkon zesilovače. Potom by totiž mohl při vyšších hlasitostech trpět. Jinak nic nezkazíš když použiješ Vintage 30. Podle mě univerzální a kvalitní kytarový repro.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
- AlienW
- Kontaktovat uživatele:
bez na bazar tak porad nekdo prodava repromr.tvola píše:Díky za odpověď:o))zkusím se po Vintage 30 poohlédnout:o)))
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
kupovat v bazaru vychrchlaný reprák není zrovna ideální volbaAlienW píše:bez na bazar tak porad nekdo prodava repromr.tvola píše:Díky za odpověď:o))zkusím se po Vintage 30 poohlédnout:o)))
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
- AlienW
- Kontaktovat uživatele:
tak to je samozrejme o zkousce ale lidi prodavaji repro protoze se jim treba zrovna to jejich nelibi a je treba v pohodezakk_wylde píše:kupovat v bazaru vychrchlaný reprák není zrovna ideální volbaAlienW píše:bez na bazar tak porad nekdo prodava repromr.tvola píše:Díky za odpověď:o))zkusím se po Vintage 30 poohlédnout:o)))
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
- Trainman
- Kontaktovat uživatele:
To souhlasí. Mně se moc líbí v kombinaci s G12T75.jindrak píše:Slyšel jsem,že vintage je takovej spíš vejškovej .... (mimochodem taky teď vybírám repro) Co si myslej majitelé vintage ?
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Eminence maj vyšší watáž jsou taky dobrý
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Kupovat novej nevyhranej reprák taky není zrovna košér. Trvá dost dlouho, než se rozehrajou.zakk_wylde píše:kupovat v bazaru vychrchlaný reprák není zrovna ideální volbaAlienW píše:bez na bazar tak porad nekdo prodava repromr.tvola píše:Díky za odpověď:o))zkusím se po Vintage 30 poohlédnout:o)))
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Novej nerozehranej nebo starej prasklej???.........já jsem radši pro novej.afektband píše: Kupovat novej nevyhranej reprák taky není zrovna košér. Trvá dost dlouho, než se rozehrajou.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
Koukam, ze v tomhle threadu je hodne komiku..vyjma afekta 
Jinak k tematu: jestli je to nejaky trandak, tak je skoro jedno, jaky repro tam das, cokoliv s vyssi wattazi..osazovat ho V30 mi prijde naprosto zbytecny..dej tam klidne bazarovy seventy80 a za usetreny penize bez treba do kina;)
Jinak k tematu: jestli je to nejaky trandak, tak je skoro jedno, jaky repro tam das, cokoliv s vyssi wattazi..osazovat ho V30 mi prijde naprosto zbytecny..dej tam klidne bazarovy seventy80 a za usetreny penize bez treba do kina;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
jonas1 píše:Koukam, ze v tomhle threadu je hodne komiku..vyjma afekta
Ten cenový rozdíl není zas tak zdrcující a byl by možná právě tak akorát na to kino:o))Já ani tak neřeším,jestli tam dát Vintage nebo Seventy,ale spíš jakou impedanci a jaké Watty,já se v tom prostě nevyznám:o))Jen vím,že nechci jinou značku než Celsestion a nechci bazarové zboží.
AlienW píše:bez na bazar tak porad nekdo prodava repromr.tvola píše:Díky za odpověď:o))zkusím se po Vintage 30 poohlédnout:o)))
Já nechci z bazaru...
kytary: Sterling by Music Man Luke BLB, PRS SE 24 custom 30th anniversary, Cort CJ 10X
kombo: Fender Mustang GT 100, Fender Mustang GT 40 (na doma)
krabky: t.c. helicon - polytune 2, BOSS - AC-3, SD-1, MO-2, CH-1, BF-3, RV-6, DD-7 a
JOYO - Deluxe Crunch
zpěv: Shure Beta-58, t.c. helicon - Voicelive 2
kombo: Fender Mustang GT 100, Fender Mustang GT 40 (na doma)
krabky: t.c. helicon - polytune 2, BOSS - AC-3, SD-1, MO-2, CH-1, BF-3, RV-6, DD-7 a
JOYO - Deluxe Crunch
zpěv: Shure Beta-58, t.c. helicon - Voicelive 2
No já nevim jestli bych si koupil prasklej reprák, ty jo? Starší repra, pokud jsou v dobrým stavu jsou daleko lepší, než nový, právě kvůli tomu, že už jsou zajetý.Janus píše:Novej nerozehranej nebo starej prasklej???.........já jsem radši pro novej.afektband píše: Kupovat novej nevyhranej reprák taky není zrovna košér. Trvá dost dlouho, než se rozehrajou.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
respektive vychrchlanýafektband píše:No já nevim jestli bych si koupil prasklej reprák, ty jo? Starší repra, pokud jsou v dobrým stavu jsou daleko lepší, než nový, právě kvůli tomu, že už jsou zajetý.Janus píše:Novej nerozehranej nebo starej prasklej???.........já jsem radši pro novej.afektband píše: Kupovat novej nevyhranej reprák taky není zrovna košér. Trvá dost dlouho, než se rozehrajou.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
omg Afekte nevšímej si jich:)
vyhraný repráky jsou lepší než nový... proč se asi prodávají 10 let starý EVMka atd
pokud o tom člověk nic neví, tak by měl šoupat nohama a něčemu se přiučit, pokud toto téma chcete dál rozebírat můžeme založit nový thread, kde se rozeberou výhody a nevýhody koupě staršího repra...
o zničených reprácích se tu nikdo nebaví
vyhraný repráky jsou lepší než nový... proč se asi prodávají 10 let starý EVMka atd
pokud o tom člověk nic neví, tak by měl šoupat nohama a něčemu se přiučit, pokud toto téma chcete dál rozebírat můžeme založit nový thread, kde se rozeberou výhody a nevýhody koupě staršího repra...
o zničených reprácích se tu nikdo nebaví
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
Crowley: chceš teda říct, že ti co kupují nová repra jsou blbci? A ti co kupují v bazaru 20 let starý vychrchlaný repra jsou machři? Protože tomu rozumí? Šoupat nohama bys měl především ty.