Dlouhý tón
Pravidla fóra
-
ahomonicky
Dlouhý tón
Ahoj, chci se jen zeptat. Potřebuji dosat z kytary dlouhé tóny ( Pink Floyd ) a klasická distorze společně s nějakým AMP mi na to nestačí. Co byste poradili ? Ideálně něco, co dokáže udržet tón třeba i 5 vteřin v původní síle, pokud tedy něco takového existuje. DíkyDíky Aleš
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
-
ahomonicky
No možná jsem se šatně vyjádřil. Měl jsem na mysli něco na způsob sustaineru. Hrajeme do linky a imitace lampáků v mém efektu je sice slušná, ale zkrátka nestačí na to, co jsem chtěl. Jinak vlastním Line 6 Pod X3 live a kytaru Fender Stratocaster origoš USA s humbuckerem. Tedy asi ne úplný blbosti. Ale teď jsem zkrátka narauil na skladbu, kde potřebuji, aby mi tón zněl cca. 6 sec ve skoro původní síle po úhozu a nejsem schopen toho zatím nijak docílit
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Na to pomůže digitech RP 80, zaplá simulace rectifiera s kompresorem na půlce... 
Ne jako když to zvládne můj digitech za dva litry, POD by měl mít něco taky, kompresorem zragulovat sílu úhozu a sustainerem to trošičku prodloužit...
Další možnost je použít zmíněnej kompresor(aby to nebylo tolik poznat) a nastavit si delay na dvě,tři sekundy, obtížný na ten přechod, ale máš dlouhý tóny vcukuletu...
Ne jako když to zvládne můj digitech za dva litry, POD by měl mít něco taky, kompresorem zragulovat sílu úhozu a sustainerem to trošičku prodloužit...
Další možnost je použít zmíněnej kompresor(aby to nebylo tolik poznat) a nastavit si delay na dvě,tři sekundy, obtížný na ten přechod, ale máš dlouhý tóny vcukuletu...
Die Hard or Die Home
No, ale on nechce zvětšit moc zkreslení ne? Nebo alespoň tak nějak jsem to pochopil... A jakej máš blok vzádu pod tremolem na tom stratu? Hele co jsem slyšel tak dost pomůže pořádně masivní blok, jestli máš zinkovej tak bych zvážil výměnu za ocel nebo Callaham... 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Vybavení co se týká zvuku Dělá hlavně kytara a lapovej amp
co se týká těch krásnej zvuků tady je zdroj:
David Gilmour : Guitars. Fender Stratocaster; his main guitar Gilmour is the owner of Strat #0001. Telecaster Esquire Gibson A Gibson Les Paul Goldtop Ovation and Martin Acoustics Taylor Guitars Acoustics David Gilmour - Amplifiers. Fender Amplifiers Mesa Boogie Amplifiers Hiwatt Amplifiers Yama ...
Rozhodně jen kompesr nestačí, spíše pokud máš nějaké simulace, kde se přiblížíš trochu tomu zvuku a nemůžeš tam dostat sustain, jedině zkus komp. se sustainerem, škoda že nedělaj " Hall - Sustainer" asi by to bylo nejblíže tomu co potřebuješ.
Rozhodně v době "The Wall" vše hrál na tele a lampového fendra + Boss DD2
co se týká těch krásnej zvuků tady je zdroj:
David Gilmour : Guitars. Fender Stratocaster; his main guitar Gilmour is the owner of Strat #0001. Telecaster Esquire Gibson A Gibson Les Paul Goldtop Ovation and Martin Acoustics Taylor Guitars Acoustics David Gilmour - Amplifiers. Fender Amplifiers Mesa Boogie Amplifiers Hiwatt Amplifiers Yama ...
Rozhodně jen kompesr nestačí, spíše pokud máš nějaké simulace, kde se přiblížíš trochu tomu zvuku a nemůžeš tam dostat sustain, jedině zkus komp. se sustainerem, škoda že nedělaj " Hall - Sustainer" asi by to bylo nejblíže tomu co potřebuješ.
Rozhodně v době "The Wall" vše hrál na tele a lampového fendra + Boss DD2
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Za 1100 ti můžu prodat svůj kompresor/sustainer od bosse CS-3, téměř nový, párkrát hraný. S úspěchem bude dělat to, co jsi napsal že potřebuješ, sám to tak používám, ale ne až tak často využívám. 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jo, presne tak, vibrato pomaha.
Nebo jeste jedna finta, kterou (pry?) pouziva Carlos Santana - pri zkousce chodi po podiu pred bednou a hleda, kde mu kterej ton zacina chytat vazbu. Ty mista si oznaci kridou na zemi a pak kdyz pri sole potrebuje "nekonecenej ton", staci najit spravny misto, nasadit vibrato a je to tam.
Nevim co je na tom pravdy, ale kdo zna Santanu, tak vi jak to zni.... a me to prijde celkem pravdepodobne.
Nebo jeste jedna finta, kterou (pry?) pouziva Carlos Santana - pri zkousce chodi po podiu pred bednou a hleda, kde mu kterej ton zacina chytat vazbu. Ty mista si oznaci kridou na zemi a pak kdyz pri sole potrebuje "nekonecenej ton", staci najit spravny misto, nasadit vibrato a je to tam.
Nevim co je na tom pravdy, ale kdo zna Santanu, tak vi jak to zni.... a me to prijde celkem pravdepodobne.
Hraju výhradně na šrot.
- tallicaman
No tak s vazbou se to hlavně musí umět
já to neumim, takže vim o čem mluvim
ale každopádně když někdo zvládá tak pak není problém.
Vibrato... s tim to hlavně zní jinak, takže kdo ví jestli je tohle co on potřebuje. Sustainer mě taky napad, ale tak nějak mi přijde lepší to když už tak tahat na kytaře a hmatatelnym vybavení, ne to uměle prodlužovat sustainerem (viz. můj post o bloku tremola)
Vibrato... s tim to hlavně zní jinak, takže kdo ví jestli je tohle co on potřebuje. Sustainer mě taky napad, ale tak nějak mi přijde lepší to když už tak tahat na kytaře a hmatatelnym vybavení, ne to uměle prodlužovat sustainerem (viz. můj post o bloku tremola)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
To mi přijde akorát jako fáma. Já když chci vazbu určitýho tónu, tak ho prostě zmáčknu a zbytek zatlumim, stačí pak kytaru dát dost blízko boxu a vazba začíná.Abu píše:Jo, presne tak, vibrato pomaha.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Tezko rict, ja to nekde cetl. Na pristi zkousce se zeptam spoluhrace kterej Carlose nedavno videl nazivo, jestli tam mel ty krizky kridou na zemiafektband píše:To mi přijde akorát jako fáma.
Ale i kdyby hral bez krizku, tak musis uznat ze dlouhe vazbici a zpivajici tony umi Santana moc dobre.
Hraju výhradně na šrot.
- 60'Rock_N'_Roll
Ehm, víc gainu? Zapnutá tónová clona? Volume víc? Zatim jsem neviděl kytaru, která by neuměla vazbit.60'Rock_N'_Roll píše:tallicaman píše:jo, zkus zpetnou vazbu, tak to dela spousta kytaristu
já chci taky vazbu, tu nádherně znělou překrásnou vazbu, ať dělám co dělám nic!!!!
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.