Dlouhý tón

Pedály, multiefekty, procesory, ...
ahomonicky

Dlouhý tón

Příspěvek od ahomonicky »

Ahoj, chci se jen zeptat. Potřebuji dosat z kytary dlouhé tóny ( Pink Floyd ) a klasická distorze společně s nějakým AMP mi na to nestačí. Co byste poradili ? Ideálně něco, co dokáže udržet tón třeba i 5 vteřin v původní síle, pokud tedy něco takového existuje. DíkyDíky Aleš
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nemyslis sustain?doznivani strun?jestli jo tak si zvedni dohmat a jestli ne no tak hmmm asi nejakej delay nebo ja nevim...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Delay? No nebyl by lepší klasickej overdrive (pokud používáš lampu)? Když hodim na půlku kombo a naplno tubescreamer tak to má docela výdrž co se týče sustainu...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jako nevim co ten pan ma namysli za "dlouhym tonem" to muze bejt cokoliv, upresni to nejak hele.
a delay jsem napsal pro pripad ze nemyslel sustain ale to asi ne.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

máš pár možností

1.krabičky označené jako sustainery

2.Fernandez sustainer sada snímačů, vcelku mastná záležitost

3.zkreslení+slušnější lampový aparát a ne úplně marná kytara :wink: byl jsem až překvapený, jak delší sustain mám oproti tranďáku na lampách
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

No možná jsem se šatně vyjádřil. Měl jsem na mysli něco na způsob sustaineru. Hrajeme do linky a imitace lampáků v mém efektu je sice slušná, ale zkrátka nestačí na to, co jsem chtěl. Jinak vlastním Line 6 Pod X3 live a kytaru Fender Stratocaster origoš USA s humbuckerem. Tedy asi ne úplný blbosti. Ale teď jsem zkrátka narauil na skladbu, kde potřebuji, aby mi tón zněl cca. 6 sec ve skoro původní síle po úhozu a nejsem schopen toho zatím nijak docílit
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Na to pomůže digitech RP 80, zaplá simulace rectifiera s kompresorem na půlce... :-D
Ne jako když to zvládne můj digitech za dva litry, POD by měl mít něco taky, kompresorem zragulovat sílu úhozu a sustainerem to trošičku prodloužit...
Další možnost je použít zmíněnej kompresor(aby to nebylo tolik poznat) a nastavit si delay na dvě,tři sekundy, obtížný na ten přechod, ale máš dlouhý tóny vcukuletu...
Die Hard or Die Home
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No, ale on nechce zvětšit moc zkreslení ne? Nebo alespoň tak nějak jsem to pochopil... A jakej máš blok vzádu pod tremolem na tom stratu? Hele co jsem slyšel tak dost pomůže pořádně masivní blok, jestli máš zinkovej tak bych zvážil výměnu za ocel nebo Callaham... :wink:

feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Vybavení co se týká zvuku Dělá hlavně kytara a lapovej amp
co se týká těch krásnej zvuků tady je zdroj:
David Gilmour : Guitars. Fender Stratocaster; his main guitar Gilmour is the owner of Strat #0001. Telecaster Esquire Gibson A Gibson Les Paul Goldtop Ovation and Martin Acoustics Taylor Guitars Acoustics David Gilmour - Amplifiers. Fender Amplifiers Mesa Boogie Amplifiers Hiwatt Amplifiers Yama ...

Rozhodně jen kompesr nestačí, spíše pokud máš nějaké simulace, kde se přiblížíš trochu tomu zvuku a nemůžeš tam dostat sustain, jedině zkus komp. se sustainerem, škoda že nedělaj " Hall - Sustainer" asi by to bylo nejblíže tomu co potřebuješ.
Rozhodně v době "The Wall" vše hrál na tele a lampového fendra + Boss DD2
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Za 1100 ti můžu prodat svůj kompresor/sustainer od bosse CS-3, téměř nový, párkrát hraný. S úspěchem bude dělat to, co jsi napsal že potřebuješ, sám to tak používám, ale ne až tak často využívám. ;-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

A co takhle zahrát to rukama ? Pořádné "široké" vibráto a mám tón i minutu... dokud mi ruka neupadne :-)
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

když budeš prstama dělat slabý vibrato??

edit: rain byl rychlejší :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jo, presne tak, vibrato pomaha.

Nebo jeste jedna finta, kterou (pry?) pouziva Carlos Santana - pri zkousce chodi po podiu pred bednou a hleda, kde mu kterej ton zacina chytat vazbu. Ty mista si oznaci kridou na zemi a pak kdyz pri sole potrebuje "nekonecenej ton", staci najit spravny misto, nasadit vibrato a je to tam.
Nevim co je na tom pravdy, ale kdo zna Santanu, tak vi jak to zni.... a me to prijde celkem pravdepodobne.
Hraju výhradně na šrot.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

jo, zkus zpetnou vazbu, tak to dela spousta kytaristu
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Já bych ti spíš doporučil nějakej ten overdrive,nebo distortion,protože tahat to vazbou mi přijde nesmysl.Vazba je docela neodhadnutelná věc a vibrato můžeš zkopat..Radši nějakou kejtru s lepšim sustainem,lepší snímače,nebo aspoň ten overdrive,popřípadě dist...
Stagg SG + Guitar Rig 3
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No tak s vazbou se to hlavně musí umět :wink: já to neumim, takže vim o čem mluvim :lol: ale každopádně když někdo zvládá tak pak není problém.
Vibrato... s tim to hlavně zní jinak, takže kdo ví jestli je tohle co on potřebuje. Sustainer mě taky napad, ale tak nějak mi přijde lepší to když už tak tahat na kytaře a hmatatelnym vybavení, ne to uměle prodlužovat sustainerem (viz. můj post o bloku tremola) :wink:

afektband

Příspěvek od afektband »

Abu píše:Jo, presne tak, vibrato pomaha.

Nebo jeste jedna finta, kterou (pry?) pouziva Carlos Santana - pri zkousce chodi po podiu pred bednou a hleda, kde mu kterej ton zacina chytat vazbu. Ty mista si oznaci kridou na zemi a pak kdyz pri sole potrebuje "nekonecenej ton", staci najit spravny misto, nasadit vibrato a je to tam.
Nevim co je na tom pravdy, ale kdo zna Santanu, tak vi jak to zni.... a me to prijde celkem pravdepodobne.
To mi přijde akorát jako fáma. Já když chci vazbu určitýho tónu, tak ho prostě zmáčknu a zbytek zatlumim, stačí pak kytaru dát dost blízko boxu a vazba začíná.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

afektband píše:To mi přijde akorát jako fáma.
Tezko rict, ja to nekde cetl. Na pristi zkousce se zeptam spoluhrace kterej Carlose nedavno videl nazivo, jestli tam mel ty krizky kridou na zemi :D
Ale i kdyby hral bez krizku, tak musis uznat ze dlouhe vazbici a zpivajici tony umi Santana moc dobre.
Hraju výhradně na šrot.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

tallicaman píše:jo, zkus zpetnou vazbu, tak to dela spousta kytaristu

já chci taky vazbu, tu nádherně znělou překrásnou vazbu, ať dělám co dělám nic!!!!
afektband

Příspěvek od afektband »

60'Rock_N'_Roll píše:
tallicaman píše:jo, zkus zpetnou vazbu, tak to dela spousta kytaristu

já chci taky vazbu, tu nádherně znělou překrásnou vazbu, ať dělám co dělám nic!!!!
Ehm, víc gainu? Zapnutá tónová clona? Volume víc? Zatim jsem neviděl kytaru, která by neuměla vazbit.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“