Box 2x12 k Engl Ritchie Blackmore sign.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Který box?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

jonas1

Příspěvek od jonas1 »

tak G-box pry na Cimburkove vedou, ale momentalne je vyprodany, takze pro jistotu nic :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
DirX

Příspěvek od DirX »

jonas1 píše:DirX: jo, napis, jak to hraje;)
Je pravda zas že sem na to nehrál bůh ví jak dlouho ale moje dojmy z toho sou takové že hutnější a čitělnější zvuk prostě nenajdeš možná se pletu ale já sem na lepší box fakt nehrál.hrál sem na 2x12 a ten box tam drtil 4x12 od marshallu a mesy....o proti tomu marshallu to bylo víc hutné a konkrétnější fakt maso .....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

jako ten hardbox vypadá zajímavě, ale ne zas tolik, abych kvůli němu jel až někam přes celou republiku někam do kroměříže, nebo kde vlastně jsou... já spíš řešim, jestli engl, mesa, orange, nebo starou 1960ku ze série JCM800
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

DirX ta recenze je teda úchvatná:)

ps: nějak se mi nechce věřit příspěvkům od někoho, kdo neumí ani správně napsat název vlastní kytary:)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Nakonec jsem z toho vybruslil Orange 412, tak uvidime, az ju poradne vyzkusam:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jonas1 píše:Nakonec jsem z toho vybruslil Orange 412, tak uvidime, az ju poradne vyzkusam:)
zajímavá volba, četl jsem, že některým lidem se Orange líbí více než mesiny :-) pak napiš
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

na Mesa box jsem nikdy nehral, ale Marshall box sezere zaziva :D
Velkej dostatek basu, k tomu prijemny stredy/vysky, pri nizsi hlasitosti je tam slyset bzuceni a na me az prehnana ostrost V30, krasne se rozehraje az nekde kolem 10hodin master volume a to uz je sila, ze mi jeste ted huci v hlave, nicmene pri vysoky hlasitosti uzasna artikulace a konkretnost tonu, jakou jsem jeste nezazil (je slyset i malinko rozladena struna v podladenym kilu)..
Osazovana forova miska jacku mi za takovy prachy prijde jako vysmech, ale budiz (okomhourici usmevacek)..
Chtel bych vyzkouset vymenit 2ks H-30 do X-patternu, tak uvidime;)
Obrázek
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

hmm, panecku! Moc pekna fotka! To je ten box, co byl v inzerci za 15? Hod nejaky nahravky, strasne bych to chtel slyset:) a nejenom higain, nejakej crunch treba:)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nemuzes sehnat nahravky na porovnani? Vim, ze se to dela blbe, ale reklo by to vic nez tisic slov :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ukazky bych udelal rad, ale nemam k dispozici adekvatni majk, kterym bych zvuk nezprznil a nahravat to pres fotak na YT asi nema cenu..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pekne pekne, kdy te muzeme cekat v mistnosti "Neslysim co s tim?"
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

jonasi gratuluju tohle je presne muj sen mit halfstack orange box a engl zesák vypadá to prostě sexy :P
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Box 2x12 k Engl Ritchie Blackmore sign.

Příspěvek od Wohma »

Tak navazu na puvodni prispevek.
Ke sve hlave ENGL Ritchie Blackmore jsem poridil box Engl E212V (tedy vertikalni zkoseny 2x12), repro V30. Hned po zapnuti me potesil ton cisteho kanalu, spousta lidi tvrdi, ze V30 maji hnusny zvuk na cistem kanalu, ovsem tohle neni ten pripad. Samozrejme srovnani s nejakym starym Fenderem a Jensen reprakama to asi nesnese, ale neslysim tam zadny zhorseni oproti me predesle sestave (Mesa thiele + openback) a urcite je to lepsi nez cisty kanal ENGL Screameru pres Marshall 1960. Zkresleny ma trochu mene spodku nez thiele+openback (to se dalo cekat, nicmene na nahravce nebo i pri nazvuceni se ten rozdil asi smaze), ve stredech hraje uplne a totalne jinak (zatim fakt tezko rici, zdali lip nebo hur, zni to zkratka jinak), vysky jsou relativne prijemne (ne jak u Framusu FR212, ktery byl vylozene ubzuceny a ukvileny). Ocekavam, ze se ten box jeste trochu rozehraje, takze kdyztak pripisu :)
Somnus Aeternus
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

Zdravím dalšího do rodiny ENGL Richie Blackmoore custom :-)
a k tématu:
Já mám homemade box, kopie Marshall 1936, je teda malinko vyšší, ale to je detail. Mám v něm 2x Celestion G12-HOT 100W a naprostá spokojenost se zvukem. Přemýšlím, že postavím 1960 A a přikoupím 2x V30tky. Jediný co mi štve je, že včil jsem bez kapely a apec leží doma, kde ho nemůžu tavit :-(
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

MrDeathCZ píše:Zdravím dalšího do rodiny ENGL Richie Blackmoore custom :-)
a k tématu:
Já mám homemade box, kopie Marshall 1936, je teda malinko vyšší, ale to je detail. Mám v něm 2x Celestion G12-HOT 100W a naprostá spokojenost se zvukem. Přemýšlím, že postavím 1960 A a přikoupím 2x V30tky. Jediný co mi štve je, že včil jsem bez kapely a apec leží doma, kde ho nemůžu tavit :-(
No, to asi potom nebude tak uplně kopie když je to o malinko vyšší a s uplně jiným repro. Já mám kopii 1936 rozměrově identickou,repro stejné, provedení podstatně bytelnější a hraje to jinak než originál (asi lépe ?). Používám ho jak horizontal , tak vertical (horizontal mi sedí víc). Jo abych nezapoměl. zesilobvač mám takovou custom variaci na blekmůra a rekto (v konci EL34).
Řekl bych že k tomuto typu zvuku asi nejvíc sedí box s V30. Vůbec na metal je to asi to nej.... Na nahrávky se dá namíchat ledacos, ale na živo je to jistota.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

ve stredech hraje uplne a totalne jinak
to říkám všem že engl má prostě svoje středy :) v něčěm se mi líbí víc než u mesy ale záleží i na zesáku...k tomu caliberu už by asi nebylo kam ty středy stáhnout :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak ENGLovsky stredy se podle me tykaji spis zesilovace nez beden, i kdyz je fakt, ze ENGL si ty bedny vytlumuje, proto zni jinak nez ostatni bedny s V30kama.
Somnus Aeternus
xmarox

Příspěvek od xmarox »

já právě myslel jen středy co lezou z beden :) jsou prakticky identické s jakoukoliv hlavou, dokonce i když na tom měl náš kytarista starou basovou hlavu od laney a ds-1 :D:D
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

rain píše:
MrDeathCZ píše:Zdravím dalšího do rodiny ENGL Richie Blackmoore custom :-)
a k tématu:
No, to asi potom nebude tak uplně kopie když je to o malinko vyšší a s uplně jiným repro. Já mám kopii 1936 rozměrově identickou,repro stejné, provedení podstatně bytelnější a hraje to jinak než originál (asi lépe ?). Používám ho jak horizontal , tak vertical (horizontal mi sedí víc). Jo abych nezapoměl. zesilobvač mám takovou custom variaci na blekmůra a rekto (v konci EL34).
Řekl bych že k tomuto typu zvuku asi nejvíc sedí box s V30. Vůbec na metal je to asi to nej.... Na nahrávky se dá namíchat ledacos, ale na živo je to jistota.
tou kopií jsem myslel jenom "šasí" toho boxu, a oproti originálu je vyšší cca o půl centimetru, takže rozdíl to moc není ;-)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Za mě určitě engla s V60kama, mám doma u Thundera 4x12 verzi tohohle a nic s V30 to prostě nedá, ty repráky prostě tlačej, nevim, jak to popsat, zkrátka to valí, u V30 mi ten zvuk přijde takovej jemnej, uhlazenej, kdežto V60 to je nekompromisní tah na bránu...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“