nojo chlape, ale my tu řešíme MULTIEFEKT okolo 4tisíc a ne pedályP5YCHO píše:Rozhodně bych přišetřil třeba na Carl Matin.Je to sice dvojnásobná cena,zato jistota kvality.Ale to je věc každýho a bohužel taky věc peněz.pupack píše:a do jakých?P5YCHO píše:Lidi,vy mu furt píšete o PODovi,ale já si fakt nemyslim,že je to dobrá volba pro jeho potřeby...Možná bych i radši zabrousil do úplně jiných značek...
POD 2.0 vs DIGITECH RP250
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
mluvim taky o multiefektu...pupack píše:nojo chlape, ale my tu řešíme MULTIEFEKT okolo 4tisíc a ne pedályP5YCHO píše:Rozhodně bych přišetřil třeba na Carl Matin.Je to sice dvojnásobná cena,zato jistota kvality.Ale to je věc každýho a bohužel taky věc peněz.pupack píše: a do jakých?čili my o voze a ty o koze
Stagg SG + Guitar Rig 3
Myslis ten Quattro?
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... 60:0:0:1:0
Zvukovo moze byt vyborny, ale nic to nemeni na tom, ze nema ziadnu moznost ulozenia presetov, a to z neho vlastne robi iba 4 krabicky napevno spojene dokopy.
Zvukovo moze byt vyborny, ale nic to nemeni na tom, ze nema ziadnu moznost ulozenia presetov, a to z neho vlastne robi iba 4 krabicky napevno spojene dokopy.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
To je sice pravda,každopádně je to už oproti těm dvoum zvukově někde sakra jinde. Ale jak říkám,je to věc peněz... Za mě teda určitě ne PODa,pokud si myslí,že si to zapojí do komba a bude hrát.. Jinak bych ho bral spíš,protože má lepší zvuk... těžko určit co je lepší..Jde o to,co zrovna potřebuje.Braniik píše:Myslis ten Quattro?
Stagg SG + Guitar Rig 3
- Scotty
- Kontaktovat uživatele:
Scotty
Já jsem se nedávno taky rozhodoval mezi Podem a RP250 nakonec jsem si vybral RP250-Kvůli nahrávání přes USB a taky proto že je na podlahu
A naprostá spokojenost pro moje potřeby-(jen na doma kapelu bohužel nemám) uplně ideál v téhle cenové kategorii bych do RP250 šel klidně znova...
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
RPx400 je starší model a pochybuju,že bude lepší. Ty střeva z nové řady RP se pužívaj i v jejich vlakové lodi 1101 (jen ta 1101 má víc pamětí,možností a celý je to zdvojený a asi lepší převodníky).
Nejlepší ale je si to ozkoušet. Každý má svoje. Podle mě na zkreslení lepší POD,to ostatní srovnatelný. RP lepší ovládání,bubeník na cvičení a líp připravený pro LIVE.
Tož tak
Nejlepší ale je si to ozkoušet. Každý má svoje. Podle mě na zkreslení lepší POD,to ostatní srovnatelný. RP lepší ovládání,bubeník na cvičení a líp připravený pro LIVE.
Tož tak
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
v celku máš pravdu jen poopravím, že ten POD 2.0 žádné zkreslení nemá čili na zkreslení lepší nebudeLachim píše:RPx400 je starší model a pochybuju,že bude lepší. Ty střeva z nové řady RP se pužívaj i v jejich vlakové lodi 1101 (jen ta 1101 má víc pamětí,možností a celý je to zdvojený a asi lepší převodníky).
Tož tak
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Puntičkáři. Jsem stará škola. Zkreslení = simulace. No vidíš,to RP má vlastně i simulace skreslovacích krabiček 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no néé ja to nemyslel puntičkářsky.. POD 2.0 nemá vůbec žádné zkreslení, jen delay, reverb, chorus a tremolo.. Zkreslení a další efekty má až vyšší řada PODxtLachim píše:Puntičkáři. Jsem stará škola. Zkreslení = simulace. No vidíš,to RP má vlastně i simulace skreslovacích krabiček
a simulace aparátů které jsou k lampovému kombu k ničemu
No já nevim,ale když jsem to zkoušel,tak to mělo simulace aparátů. A ty maj snad skreslení,né?
A k lampáči,asi ne. Tam jsou dycinky lepší krabky. Ty simulacezněj stejně nejlíp do mixu,PC nebo hifiny.
A k lampáči,asi ne. Tam jsou dycinky lepší krabky. Ty simulacezněj stejně nejlíp do mixu,PC nebo hifiny.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no však, ale my tady řešíme multiefekt k lampovému kombuLachim píše:No já nevim,ale když jsem to zkoušel,tak to mělo simulace aparátů. A ty maj snad skreslení,né?
No,on ale uvádí "ještě DS-1 na zlepšení skreslení". Takže jsem usoudil,že to chce i na skreslení. Jestli jen na efekty,tak jasně RP.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- sentera
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz
Zdar.Já jsem koupil onehdá Digitech GNX3 na bazaru za 3700kč.
Koupil jsem ho hlavně kvůli Rekordéru 8stop.
Trošku tam zlobí potenciometr,ale jinak jsem spokojen.
To si myslím,že je pro kytaristu samotáře dobrá volba.
Koupil jsem ho hlavně kvůli Rekordéru 8stop.
Trošku tam zlobí potenciometr,ale jinak jsem spokojen.
To si myslím,že je pro kytaristu samotáře dobrá volba.
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
http://bandzone.cz/defibe
Já měl rp50 i rp250 a musím říct , že ta 250tka nebyla už tak chemická jako předešla řada , má to ze zad přepnutí na možnosti mix\amp a když to dáš na mix tak se to dá , muj nazor je , že za tyhle prachy nic nekupovat , prošel jsem si tím a poslední co bych chtěl je lacinej multak , když už multak tak minimálně vox tonelab , zoom G9 nebo již zmíněne PoD XT LiveKurtz píše:Diky za reakce! Ale porad se nemuzu rozhodnout:)
Nahravat predpokladam nikdy nebudu, takze USB nepotrebuju. Prozatim to muzu davat primo pres output do repraku.
Mam jeste doplnujici otazku. Momentalne mam pujceny RP50. Bavi me pres to hrat, ale slysim, ze zvuk opravdu zadny neni zazrak. Je ta 250ka zvukove lepsi?
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
PODxt obsahuje tyto efekty:Kurtz píše:Diky moc za reakce! Cim vic o tom premyslim tak asi pujdu do POD XT. V cem je jeho hlavni vyhoda oproti POD 2?
A jaky je vlastne Floor Pod?
k tomu simulace aparátů:
LA-2A® Compressor
Noise Gate
Fuzz Face
Big Muff Pi®
Tubescreamer®
ProCo Rat
Octavia
CS-1 Comp/Sustainer
Dynacomp
Vetta™ Comp
Auto Swell
Mutron III
Line 6® Sine Chorus
CE-1 Chorus Ensemble
Line 6® Flanger
A/DA Flanger
MXR® Phase 90
Uni-Vibe
Opto Tremolo model from the
1965 Fender® Deluxe Reverb® Vox® V847 Wah
Custom Vox® V847 Wah
Bias Tremolo model from 1960 Vox® AC-15
Colorsound Wah-Fuzz
Maestro® Boomerang Wah
Leslie® 145
Jen Electronics Cry Baby Super Wah
Vibratone
RMC Real McCoy 1 Wah
Auto-pan
Arbiter® Cry Baby Wah
Boss® DM-2
Sub Octaves Synth Effect
Deluxe Memory Man
Digitech Whammy Pitch Effect
EP-1 Tube Echoplex
Maestro® Bass Brassmaster
Roland® RE-101 Space Echo
Sans Amp Tube Driver
Sweep Echo
Volume (Pre- or Post-Amp Routing options)
Line 6® Digital Delay
Post-EQ
Line 6® Stereo Delay
Vetta Wah
Large Plate Reverb
Ping Pong Delay
Vintage Plate Reverb
Reverse Delay
Slap Plate Reverb
Fender® Deluxe Spring Reverb
Cavernous Reverb
Fender® Twin Spring Reverb
Chamber Reverb
King Spring Reverb
Rich Chamber Reverb
Small Room Reverb
Large Hall Reverb
Tiled Room Reverb
Brite Room Reverb
Dark Hall Reverb
Medium Hall Reverb
v PODu 2,0 není USB pro aktualizaci a nahrávání a má jen pár modulačních efektů - žádný overdrive, distortion atd a efekty které tam jsou můžeš používat jen v určitém seřazení po dvojicíh, ne tak jak chceš jako v XT...Line 6® Clean 6x9 Supro S6616
Line 6® JTS-45 1x8 1961 Fender® Tweed Champ®
Line 6® Class A 1x10 Gibson®
Line 6® Mood 1x10 Gretsch® 6156
Line 6® Spinal Puppet 1x12 Line 6®
Line 6® Chemical X 1x12 1953 Fender® Tweed Deluxe Reverb®
Line 6® Insane
Line 6® Piezacoustic 2 1x12 1964 Fender® Blackface Deluxe Reverb®
Line 6® Agro
Line 6® Lunatic 1x12 1960 Vox® AC-15
Line 6® Treadplate 1X15 1962 Supro Thunderbolt
Line 6® Variax® Acoustic 2x2 Fender® Mini Twin Reverb®
Budda 2001 Twinmaster
2x12 Line 6®
Fender® 1953 Deluxe Reverb® 2x12 1965 Fender® Blackface Twin Reverb®
Fender® 1958 Bassman®
Fender® 1961 Champ® 2x12 1995 Matchless Chieftain
Fender® 1964 Deluxe Reverb® 2x12 Roland® JC-120
Fender® 1965 Twin Reverb® 2x12 1967 Vox® AC-30
Gretsch® 1960 6156 2X12 1967 Silvertone® Twin Twelve
Hiwatt® 1973 Custom 100 4x10 Line 6®
Marshall® 1966 JTM-45 4x10 1959 Fender® Bassman®
Marshall® 1968 Super Lead 4x12 Line 6®
Marshall® 1968 Jump Channel 4x12 1967 Marshall® Basketweave with Greenbacks
Marshall® 1968 Variac Plexi
Marshall® 1987 JCM 800 4x12 1968 Marshall® Basketweave with Greenbacks
Marshall® 1996 JMP-1
Matchless 1996 Chieftain 4x12 1978 Marshall® with stock 70s
Matchless 1993 DC-30 4x12 1996 Marshall® with Vintage 30s
Mesa/Boogie® 2001 Dual Rectifier® 4x12 Mesa/Boogie®
Mesa/Boogie® Mark IIc+
Roland® Jazz Chorus 120 Mic Models based on*:
Soldano 1993 SLO-100 Shure® SM-57 On Axis
Supro 1960's S6616 Shure® SM-57 Off Axis
Vox® 1961 AC-15 Sennheiser® MD-421
Vox® 1967 AC-30TB Neumann® U-67
Tube Preamp
Marshall® 1974X (18W Reissue)
Marshall® JCM 2000 w/ Germ Pedal
Orange AD30TC
Floor Pod je také osekaný Pod s málo efekty, ale je přizpůsobený na zem, má pedál...jinak to samé co POD 2.. až verze PODxt Live je dobrý podlahový multak
víc se dozvíš na http://www.line6.com v sekci "products"
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ano pokud mas zaplou simulaci aparatu, coz je do mixu potreba, tak pridavas gain = aparaty maji zkresleni.hugo píše:Zdar, vytahuju tohle starší téma, protože jste se teda moc neshodli - řeším jestli Line6 Floor POD nebo jiný mulťák - třeba RP350 - budu hrát přímo do mixu. Takže jde na ten Floor POD nastavit zkreslení nebo nee? Když si nastavím simulaci aparátu, tak bych očekával, že půjde přidávat gain...
my tu tehda resili ze ten POD 2,0 nema zkresleni jako efekt v sobe kdyz mas vyple simulace aparatu a hrajes pres prave lampove kombo jsou tam jen modulacni efekty