Jaký efekt - bude to takhle mít dobrý zvuk?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Jaký efekt - bude to takhle mít dobrý zvuk?

Příspěvek od brazdil.radek »

Nazdar, potřebuju poradit. Někle vedle sem řešil kombo... No a dřív než si na něj našetří, tak už nesnesu hrát ve zkušebně na 15 W stagga... Právě proto zvažuji koupi nějakého multiefektu, stejně bych ho pravděpodobně časem potřeboval... Jde mi o tohle... Měl bych možnost půjčit si docela silný a jakš takš zvukový repro a mix, trošku starší (Tesla) s domácí výrobou zesilovače, a k tomu bych právě hrál přes efekt... Bylo by to tak možný? Jaký bude zvuk? Hlavně ať je lepší než ten Stagg! Nemám krabičku, takže bych na něm využíval i zkreslení... a určitě bych ho tedy chtěl hojně využívat do budoucna, kdy plánuju to kombo (Engl Thunder nebo Screamer)... Kytara zatím Squier, časem asi Gibson SG...

Takže požadavky ve shrnutí:
-kvalitní multiefekt s dobrým zkreselní
-možnost kombinace několika efektl do sebe
-kvalitní provedení (bytelnost atd.)
-nahrávání v počítači (USB)
-možnost využití i na pódiu bez pos****ho zvuku

Nejak tak.. predem diky ;)

EDIT: Ještě přidám, že maximálně bych do toho vrazil 7k...díky
Naposledy upravil(a) brazdil.radek dne 6.02.2009 17:23, celkem upraveno 1 x.
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Dobré zkreslení má myslím Boss ME-20 a Boss ME-50.

http://kytary.cz/boss-multiefekt-me-20/ ... 60:0:0:1:0

http://kytary.cz/boss-kytarovy-multiefe ... 60:0:0:1:0

Na Digitechy se rovnou vykašli ... Hrál jsem na RP50, RP80 a RP250 a ani na jednom není podle mě nějaké moc dobré zkreslení ...

Jinak jsem hrál s kapelkou přes powermix a repro společně se zpěvem.
No jako není to ten pravý kytarový zvuk, ale myslím, že když si s ekvalizací trošku pohraješ, tak to bude sloužit lépe, než Stagg ... :)
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 6.02.2009 17:25, celkem upraveno 2 x.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

kdyz chces kupovat multiefekt tak nejakej levnej nekvalitni se nevyplati. takze si radsi nasetri na nejaky lepsi kombicko z bazaru kde ho koupis a za pul roku muzes prodat za stejnou cenu mozna o par stovek levneji. takhle bych ti asi videl zkus na bazaru nejaky crate nebo peavey valveking to si myslim ze by bylo idealni. proste se tam mrkni a dystak sem pisni neco kolem 6 tacu co za pul roku za rok prodas treba za 5500 nebo 5300. a bude to ideal
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

A 7000 za multiefekt je málo? Ja to vidim tak ze bych ho stejne casem koupil a je mi jedno jestli tedka nebo casem...
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

brazdil.radek píše:A 7000 za multiefekt je málo? Ja to vidim tak ze bych ho stejne casem koupil a je mi jedno jestli tedka nebo casem...
No já bych řekl, že už by se za to dal sehnat nějaký slušný jako ten Boss nebo nějaký Line6. Nebude to nic extra, ale ostudu s tím taky mít určitě nebudeš. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Nebo že bych přece jenom počkal tak 2-3 mesíce a koupil rovnou to kombo?? :?
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

brazdil.radek píše:Nebo že bych přece jenom počkal tak 2-3 mesíce a koupil rovnou to kombo?? :?
No já bych taky raději koupil to kombo ...
Takhle by sis sice trošku pomohl, ale s kvalitním aparátem si pomůžeš určitě více.

P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Kombo je asi lepší volba...Z vlastní zkušenosti ti ale můžu říct,že kytara-efekt-zesilovač je lepší volba,než kytara-kombo STAGG. :wink: :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Počkej si na kombo, za 7 tisíc nekoupíš efekt, který dostatečně kvalitně vyřeší to, co ty chceš. Obzvlášt s kvalitou zkreslení budou problémy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Zdarec, takže změna... tedka sem přije ze zkoušky a vyhodnotili sme, že momentálně pro naše a moje potřeby bude tedkom lepší ten efekt... a já bych si taky občas něco rád nahrával do počítače... bude to přes nějaký powermix, do kterýho budou mít stejně ostatní napojený komba a mikrofony... Takze pro ktery byste byli? ja sem uvazoval na Podxt, ale nevim jestli to ovladani bez nozniho prepinani by bylo neco extra... Jaky stylem to resite s tim podem na podiu? ten prece nema nozni prepinac ne? ...jinak me toho moc nenapada... vim, ze to nebude mit nejaky uzasny zvuk, ale snad lepsi nez ten stagg... to by mi zatim bohate stacilo... +ty efekty, momentalne pro me idealni... hlavne bych potreboval, aby tam bylo nejaky slusny tremolo, abych mohl dobre zahrat taky treba boulevard of broken dreams... diky za rady ;)

EDIT: klidne aji z bazaru
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

brazdil.radek píše:Zdarec, takže změna... tedka sem přije ze zkoušky a vyhodnotili sme, že momentálně pro naše a moje potřeby bude tedkom lepší ten efekt... a já bych si taky občas něco rád nahrával do počítače... bude to přes nějaký powermix, do kterýho budou mít stejně ostatní napojený komba a mikrofony... Takze pro ktery byste byli? ja sem uvazoval na Podxt, ale nevim jestli to ovladani bez nozniho prepinani by bylo neco extra... Jaky stylem to resite s tim podem na podiu? ten prece nema nozni prepinac ne? ...jinak me toho moc nenapada... vim, ze to nebude mit nejaky uzasny zvuk, ale snad lepsi nez ten stagg... to by mi zatim bohate stacilo... +ty efekty, momentalne pro me idealni... hlavne bych potreboval, aby tam bylo nejaky slusny tremolo, abych mohl dobre zahrat taky treba boulevard of broken dreams... diky za rady ;)

EDIT: klidne aji z bazaru
PODxt je do 7tisíc defacto jediná dobrá koupě.. navíc je defacto dělaný na zapojení do PA přes Mix, kde pak využiješ simulace těch aparátů které tam jsou, a že jsou opravdu povedené!

Jediný problém je to, že nožní přepínač je drahej jak prase, ja sem měl štěstí a PODxt jsem pořídíl i včetněho 4 tlačítkového přepínače za 4k :)

čili hlídej si pár dní bazar, a uvidíš...

na podlahu je imho nejlepší z těch podů Line6 PODxt Live... který má expression pedál a je určený k živému hraní (nožní přepínače atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No taky mě když jsem to poprvý čet hned napad pod. Řek bych že jestli chceš hrát přes PA tak to bude dost dobrý řešení. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

já bych teda raději hledal na netu jetý POD XT Live. za těch 7 by se dal sehnat. U toho XT je průser, že jsi na finančním limitu a chybí ti ještě board. Jak jsi sám jistě viděl, tak okolo těch 7-mi tisíc není moc možností k výběru.(pokud kupuješ nové)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já ještě uvažoval o zoomu G7, akorát teď na to hledím a zase ho zdražili,

http://www.musiccenter.cz/Zoom-G7.1ut/M ... u/:3:16165

pokud bys netrval na tom USB, tak bych jasně doporučil ME-50 Bosse, ale takhle je ten výběr hodně omezený
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

POD
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

ok, tak když už tak už... osuňme se na hranici 10tis. myslíte že ten PODxt live bude nej? nebo se najde něco lepšího? ...vypádá dost luxusně a celkem mě zaujal...

EDIT:když si tak procházím ještě ty efekty, zaujal mě ještě Zoom G9.2tt
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

brazdil.radek píše:ok, tak když už tak už... osuňme se na hranici 10tis. myslíte že ten PODxt live bude nej? nebo se najde něco lepšího? ...vypádá dost luxusně a celkem mě zaujal...

EDIT:když si tak procházím ještě ty efekty, zaujal mě ještě Zoom G9.2tt
ano PODxt Live ideální volba pak už je lepší jen Line6 M13 pedalboard :) (do toho půjdu časem já)

Zoom se tomu PODxt nemůže zvukově absolutně rovnat... Line6 používají Metallica, U2, a mraky dalších kapel...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pupack píše: ano PODxt Live ideální volba pak už je lepší jen Line6 M13 pedalboard :) (do toho půjdu časem já)

Zoom se tomu PODxt nemůže zvukově absolutně rovnat... Line6 používají Metallica, U2, a mraky dalších kapel...
na PODxt jsem osobně nehrál, sice sem ho na vlastní uši slyšel v hudebninách ale nehrál jsem na něj, ale s tím zoomem sem se párkrát hrál a je to super věc, myslím si že bych toho zooma určitě nezavrhoval. já osobně bych šel do zooma
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Caggan píše:
pupack píše: ano PODxt Live ideální volba pak už je lepší jen Line6 M13 pedalboard :) (do toho půjdu časem já)

na PODxt jsem osobně nehrál, sice sem ho na vlastní uši slyšel v hudebninách ale nehrál jsem na něj, ale s tím zoomem sem se párkrát hrál a je to super věc, myslím si že bych toho zooma určitě nezavrhoval. já osobně bych šel do zooma
chraň Bůh abych tvrdil že ten ZOOM je špatnej :) to vůbec...Leč ten Line6 POD je proti tomu opravdu zvukově jinde ;) Zoom je jako Hyundai a Line6 jako BMW ;) asi tak...
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

heej tedkom se shlídl tohle videjko:
http://www.youtube.com/watch?v=-ctXyNS0u3Y
a teda čumim... ten zvuk je uzasnej... ae to asi dela hodne to tele co? z toho strata neco podobnyho asi moc nevytahnu ze...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“