Přepražcování..?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
bakyCZka
Kontaktovat uživatele:

Přepražcování..?

Příspěvek od bakyCZka »

Zdravim, zajímalo by mě, jak poznám, že kytara už je zralá na přepražcování?
Něco ve mě totiž řiká, že moje elektrika bude žhavej kandidát.. :)

Díky.. 8)
...mezi koníčkem a duševní chorobou je jenom neznatelná hranice... :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

dokud nemáš prostě sjeté pražce, nebo v nich máš díry vydrbané od strun nemá to cenu... podle čeho ty usuzuješ, že je zralá na přepražcování???
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
bakyCZka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bakyCZka »

No právě- pražce mám vydrbaný, jenom prostě nevim, jestli je to už ve stádiu, kdy by se s tim mělo něco dělat, nebo ne.. :D ..ale díry od strun tam jsou místama vyjetý..

Prostě by mě zajímalo, co je tak nějak "běžný opotřebení" a co už je blbý, jediný s čim mám srovnání, je asi 35 let stará španělka.. :D
Pikus

Příspěvek od Pikus »

bakyCZka píše:No právě- pražce mám vydrbaný, jenom prostě nevim, jestli je to už ve stádiu, kdy by se s tim mělo něco dělat, nebo ne.. :D ..ale díry od strun tam jsou místama vyjetý..

Prostě by mě zajímalo, co je tak nějak "běžný opotřebení" a co už je blbý, jediný s čim mám srovnání, je asi 35 let stará španělka.. :D
A ta španělka je na tom jak? Když to nemáš s čím srovnat...
bakyCZka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bakyCZka »

Ta španělka.. No, na tý se podepsalo spíš blbý zacházení, než hraní.. :) Ale jak tak na to koukám, je na tom o trochu hůř, než elektrika, ale nějak propastnej rozdíl to neni..
jinak zhruba takhle http://i27.photobucket.com/albums/c163/ ... Pulled.jpg to mám na pár místech, jinak v lepším stavu..
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Dokud ti to ladí a hraje pěkně, tak bych to nechal.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Adamz Asah píše:Dokud ti to ladí a hraje pěkně, tak bych to nechal.
Ano, ale dukladne bych to prozkousel ve vsech polohach (tedy na vsech prazcich a strunach).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wohma píše:
Adamz Asah píše:Dokud ti to ladí a hraje pěkně, tak bych to nechal.
Ano, ale dukladne bych to prozkousel ve vsech polohach (tedy na vsech prazcich a strunach).
Hlavně zkusit tahat struny, občas máš vymletou plošku hluboko, ale na dalším pražci máš stejnou, takže to hraje v pořádku, ale jak strunu vytáhneš, nebudou vymleté plošky v zákrytu, a na jednom pražci třeba bude struna ve žlábku vymletém sousední strunou, ale o pražec blíž ke kobylce už ve žlábku nebude, a opře se o něj. Ale bez tahání může kytara hrát normálně. To je pochopitelně extrémní příklad, ale něco podobného jsem měl na setovce od Behringeru (ty pražce byly snad z másla), na třetím pražci jsem nemohl tahat, i když to jinak hrálo celkem normálně.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Přepražcování je krajní řešení. Stačí přebrousit. Přebrušovat dokud nejsou pražce úplně na dřevo (míň než 0,5mm vysoké). To je takový plynulý přechod na bezpražec.
woro90

Příspěvek od woro90 »

kmensik píše:Přepražcování je krajní řešení. Stačí přebrousit. Přebrušovat dokud nejsou pražce úplně na dřevo (míň než 0,5mm vysoké). To je takový plynulý přechod na bezpražec.
Nevím nevím, já třeba dávám přednost dostatečně vysokým pražcům - můžu si pak dát nižší dohmat. Pravda je, že u menšího opotřebení stačí u většiny pražců (kromě těch nejnižších) nechat je přebrousit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“