Kobylkový snímač nebo snímač do rezonančního otvoru? Poraďte

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
LoukyR

Kobylkový snímač nebo snímač do rezonančního otvoru? Poraďte

Příspěvek od LoukyR »

Mám dotaz, hraju na elektroakustiku s kobylkovým snímačem. Stále se mi nedaří dostat z kytary přirozený zvuk, je to takový příliš umělý.
Mohl by mi pomoct nějaký snímač, který se umísťuje do rezonančního otvoru?
Dík za radu. R.
drStanek

Příspěvek od drStanek »

Z mej zkušenosti bejvaj tyhle "externí" snímače většinou ještě horší. Jejich zvuk je povětšinou spíš jak z ňákej bluesovej lubovky. Autentickej akusťáckej zvuk z nich určo nevytáhneš.
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

drStanek píše:Z mej zkušenosti bejvaj tyhle "externí" snímače většinou ještě horší. Jejich zvuk je povětšinou spíš jak z ňákej bluesovej lubovky. Autentickej akusťáckej zvuk z nich určo nevytáhneš.
S tímhle souhlasím. Spíš bych hledal chybu v tom snímači co máš. Co je to za kytaru a co je tam za snímač????????
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
LoukyR

Příspěvek od LoukyR »

Mám Ibanezku AEL
snímač: B-Band UST piezo v kobylce.
Je nějaká šťastnější aleternativa?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nevím jak moc kvalitní je ten snímač. Ale podle mě prostě nesnímá zvuk tak jak by jsi si přál ty. Dobrý snímače, dělá Fishman nebo Godin. Máme je oba na akustikách v kapele a oba mají příjemný zvuk. Fishman je ve furchu a godin je v seagulu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
LoukyR

Příspěvek od LoukyR »

Dík zkusím po tom mrknout, prostě bych chtěl, aby mi lezl ze zesáku stejnej přirozenej zvuk jako, když se hraje ,,nasucho"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hele, na přirozený zvuk je asi nejlepší pořídit systém kombinující piezo snímání s kontaktním mikrofonem, popř. jen kontaktní mikrofon. Určitě to dělá Fishman i Shadow. Samozřejmě to už je o něco větší investice.

Samozřejmě že i zakoupení kvalitnějšího piezoelektrického snímače ti zlepší zvuk, otázka je ale to, jestli ti vlastně už z principu není nesymaptický ten zvuk pieza (nebyl bys první ani poslední).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LoukyR

Příspěvek od LoukyR »

to Nero
Díky za radu,
chci se zeptat, jestli je kontaktní mikrofon ,,terminus technicus", nějak jsem pod tímhle názvem nic nenašel.
Co se týká zvuku pieza, vadí mi ten příšerně ,,špičatý tvar" tonu. Když se hraje něco ostřejšího, tak to nevadí a je to spíš ku prospěchu, ale když se hraje něco klidnějšího, kde převážně vybrnkávám, tak mě to dopaluje, je to jako bodání. Je tohle charakteristický pro všechny pieza?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak ono taky ten zvuk mohou ovlivňovat struny nebo samotná kytara. Ale jestli to na sucho hraje dobře tak bych chybu hledal v tom snímači. A myslím si, že to co tu popisuješ není věc charakteristická pro piezzo snímače. určitě se dají najít i s lepším zvukem. Kapelník když si kupoval novou kytaru tak taky zkoušel kombinaci mikrofonu a piezza, ale říkal, že nejlepší zvuk vždycky našel při použití pouze piezza. Takže nevím jak moc jsou ty mikrofony dobrý.

Pročti si toto: Tam se taky něco dočteš :-)

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... bdb9affd29
Naposledy upravil(a) aivn86 dne 7.02.2009 12:43, celkem upraveno 1 x.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pokud ten piezo co ted pouzivas je pouze laciny pasivni (tj v kytare neni predzesilovac s baterkou), tak ty mivaji vetsinou pomerne mizernej zvuk. System s piezem + mikrofonem je sice hezkej, ale vetsinou drahej a ne vzdy je ten mikrofon prinosem.
Dva spoluhraci z kapely maj elektroakustiky (Epi Jeff Baxter a nejakou Takamine), oboji s piezem bez mikraku, ale zato s kvalitnim aktivnim predzesilovacem a korekcema primo v kytare a oba nastroje hraji velice slusne, ekvalizerem se da zvuk poupravit od ostreho vyskoveho pro doprovod v rockove kapele az po mekky a kulaty na romanticke brnkacky :)

Ten elektromagnetickej snimac do otvoru nema s akustickym zvukem nic moc spolecnyho, jak spravne nekdo psal, je to spis zvuk krcniho snimace nejake lubovky.
Hraju výhradně na šrot.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Plně souhlasím s klukama,pokud je dobrý piezo,tak je zvuk super.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“