Ozvučenie skusobne a mensich koncertov

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
jackie47

Ozvučenie skusobne a mensich koncertov

Příspěvek od jackie47 »

No takže mam jeden problem je toho tu vela ale nikde nemožem najsť to čo potrebuejm ja...

takže mame skusobnu malu tak caa 4 x 3 metre...mame tam basove kombo 200w a gitarove kombo 120w a bicie...a potrebujeme dva spevy aby to stačilo aj na koncerty po mensich kulturakoch adť. nie velke priestory...čo by sme potrebovali ? kvalita aby bola na takey urovni že to pekne hra a vela nestoji :D dalej potrebujeme mixažny pult ? zapajaju sa do neho aj gitary atd ? budeme potrebovať mikrofony aj na bicie ?

aka varianta by bola najlepšia ?

MIX + aktivne repro napr:
http://kytary.cz/behringer-eurolive-b21 ... 98:0:0:1:0
a
http://kytary.cz/tapco-by-mackie-mix-60 ... 88:0:0:1:0

alebo:
Mix-zosilovač + pasivne repro
http://kytary.cz/behringer-europower-pm ... 88:0:0:1:0
a niečo taketo:
http://kytary.cz/samson-rs-10-pasivni-r ... 48:0:0:1:0

alebo ešte:
http://kytary.cz/kustom-profile-system- ... 94:0:0:1:0

mne osobne je simpaticka ta posledna varianta...je to dobra vec ?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

v malých prostorách se ani bicí a kytary zvučit nemusí. mixák bych se vyhl tapcu (i novejm drahej mackie, maj děsně malej odstup od šumu a ty prachy...). To tapco je sh*t. Behringer taky není nic nejlepšího, ale minimálně s tím nebudou takové vážné problémy. Pokud chcete opravdu zvučit koncerty, pak bych bral 4 bedny - 2 vejškový a 2 basový. Něco pasivního a k tomu dost silnej zes (minimum tak 2x500W). Pokud nepotřebujete zvučit celou akci, pak se dá pořídit pár aktivních odposlechů. Pokud koupíte jen PA bedny, pak nebudete mít žádnej odposlech po sebe. Nevím, jak jste informovaní ohledně nazvučování v těch klubech kde chcete hrát. Podle mě by nebyl problém to PAčko sehnat. Pak bych rči pořídil ty bedny na podlahu, abyste měli svý vlastní odposlechy. Přecejne zkušebnu nemáte největší a taková bedna zabírá dost místa
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jackie47

Příspěvek od jackie47 »

no ide o to nemame vela penazi tak caa 20 litrov do toho možme vraziť ale to je maximum...no a koncert budeme robiť v krčme da sa povedať miesnosť kde budeme hrať ma tak caa 7x7 možno menej...bude tam len čo tam dopraceme my...jako to ozvučiť aby to nebol trapas ? aj tam treba odposluch ?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

pokud de jen o místnost 7x7m, tak kupte mixák a tak 3 aktivní bedny, to bude stačit
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jackie47

Příspěvek od jackie47 »

mohol by si mi niečo odporučiť ?...to toho mixu netreba zapajať gitary že jo ? len čisto spev...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

není ptřeba... komba sou silná, by byli zbytečný starosti navíc. doporučit... no nevím. Já se v tomto moc nevyznám. témat je tu ale dost, zkus pročíst starší...
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

A co ten kustom?
http://kytary.cz/kustom-profile-system- ... 94:0:0:1:0
ted na to koukam taky, potrebujem akorat nazvucit ve zkusebne zpevy, to by mohlo zvladnout ne? Pak jsem jeste premejslel koupit nejakou aktivni bednu a k tomu bych postavil nejakej malej mixak, to by nebyl problem. Ty aktivky Skytec, co od toho muzu cekat. Bohuzel nevim jak to bude s financovanim, ale cena je urcite hodne ovlivnujici faktor...
dada

Příspěvek od dada »

ten Kustom stačit na tu hospodu určitě nebude a dost taky zaleži co hrajete
DjLarry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLarry »

dada píše:ten Kustom stačit na tu hospodu určitě nebude a dost taky zaleži co hrajete
No nechci nic říat.. ale my jsme dělali diskotéku i se starýma 2x10W RMS Teslackýma reprákama xD
Larry
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

DjLarry: je taky něco jiného zvučit živou muziku a disko. Jako Dj zapojíš a hraješ, s ozvučením bandu si musíš vyhrát maličko víc a nároky jsou úplně jiné. I když si myslím, že na samotný zpěv i podobný kompaktní systém do zkušebny dostačuje. Stačí se podívat, málokdo má něco lepšího.

Jinak chudinky Tesly, takhle je trápit :(
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
DjLarry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLarry »

Hochu TESLA zlatá firma .. :) .. sněma už hraju mrtě dlouho :)
Larry
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Tak já mám Teslu poměrně rád. Např. 100W zesilovač AZK používám občas dodnes, jenom je utrpení se s tím vždycky tahat. I přes svoje léta mohou tyhle věcičky dobře sloužit, chce to jenom šetrné zacházení.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
DjLarry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLarry »

Jo jasny no .. mam taky zesak od TESLY a váha ?? CCA 28 Kg těžký .. :-D
Naposledy upravil(a) DjLarry dne 8.02.2009 10:35, celkem upraveno 1 x.
Larry
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

DjLarry píše:Jo jasny no .. mam taky zesak od TESLI a váha ?? CCA 28 Kg těžký .. :-D
Pravopis: TESLA - vzor ŽENA
- 2.pád (bez) ženy - (bez) Tesly

Tedy tvrdé "Y"!!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“