Peavey Valveking - problém (nehraje)
Pravidla fóra
Pokud trváš na VK, nezbývá nic jiného než reklamace. V každém jiném případě bych si ale nechal rozhodně vrátit peníze a vrazil je do něčeho pořádnýho z bazaru. Prověřenýho časem (jak značka či model všeobecně, tak konkrétní aparát), a k tomu můžeš také najít něco, co hraje daleko líp (za mě je to cokoliv jiného)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
nejede jak má:(
Zdarec...
mám taky problém se svým VK...kombo sem dostal nedavno uplně nový, vybalil sem nechal aklimatizovat zapnul, nažhavil lampy, hrálo normálně......když sem ho zapnul potom cca po hodině...nechal nažhavit atd...tak čistej kanál hraje normálně a kanál s gainem nic...akorát můžu ovládat hlasitost toho kanálu namísto volume tak čudlikem pro gain...když kombo uplně vypnu a po chvilce zapnu asi na potřetí tak to většinou naskočí ten skreslenej kanál...prosím o radu jestli to je nejaká banalita která se da za chvilku opravit a nebo jestli to mam posílat do Prahy na reklamačku což se mě vůbec nechce...
mám taky problém se svým VK...kombo sem dostal nedavno uplně nový, vybalil sem nechal aklimatizovat zapnul, nažhavil lampy, hrálo normálně......když sem ho zapnul potom cca po hodině...nechal nažhavit atd...tak čistej kanál hraje normálně a kanál s gainem nic...akorát můžu ovládat hlasitost toho kanálu namísto volume tak čudlikem pro gain...když kombo uplně vypnu a po chvilce zapnu asi na potřetí tak to většinou naskočí ten skreslenej kanál...prosím o radu jestli to je nejaká banalita která se da za chvilku opravit a nebo jestli to mam posílat do Prahy na reklamačku což se mě vůbec nechce...
Jestli kombo vrčí - skusit popřehazovat lampy v preampu (číňani opravdu nevyrábějí nějaké zázraky),
jestli vrčí víc po dotknutí prstu ke kabelu - problém v kytaře,
jestli nesvítí ani kontrolky (natož lampy) - problém ve zdroji (zkontrolovat pojistky)
jestli to prostě blbne - studeňák - důvod - v domácí elektronice se začala používat bezolovnatá pájka (kvůli těm *******
ekologům) - je to jako by se začaly zalepovat cesty žvýkačkou - pořádně to nedrží.
Na reklamaci jsou všechny závady (krom té kytary) - zkus si to nechat vyměnit hned - snad těch valvekingů budou mět na skladu dost...
jestli vrčí víc po dotknutí prstu ke kabelu - problém v kytaře,
jestli nesvítí ani kontrolky (natož lampy) - problém ve zdroji (zkontrolovat pojistky)
jestli to prostě blbne - studeňák - důvod - v domácí elektronice se začala používat bezolovnatá pájka (kvůli těm *******
Na reklamaci jsou všechny závady (krom té kytary) - zkus si to nechat vyměnit hned - snad těch valvekingů budou mět na skladu dost...
Kombo vubec nevrci nic...to je proste jak kdyby nedolihal kontakt na prepinaci nebo tak neco podobnyho nebo jak kdyby se tam neco dostatecne nevybudilo...lampove elektronice moc nerozumim...jeste sem premyslel ze bych si v blizke dobe koupil foot switch a vyzkousel to prepinat kanaly pres neho a az potom kdyby to porad blblo bych to dal na reklamaci...prave ze kombo bylo posilany primo od vyrobce Peavey takze ze skladu neslo a trvalo jim to docela dost dlouho:(
Re: Peavey Valveking - problém (nehraje)
Ahoj,
taky mám Peavey Valveking 212 a před pár dny mi začalo dělat neplechu. Když hraju, tak z ničeho nic v něm začne práskat a chrčet (jako když bych vytáhl kabel od kytary) a pak uplně přestane hrát, ten zvuk se jakoby ztratí, po chvilce třeba zase hraje normálně a pak zas ne. Dělá mi to na zkresleném kanálu, čistý moc nepoužívám, takže nevím, ale dneska jsem to zkoušel a na čistém to hrálo v pohodě, ale když jsem to přepnul na zkreslený, tak to zase chrčelo a ten zvuk se ztrácel.
Potřeboval bych poradit, v čem by mohl být problém, tohle je moje první lampa a mám ji pár týdnů, takže se v tom moc nevyznám.
Nevím, kde hledat chybu. Kabely už mám ochozené, ale nezdá se mi, že na jednom kombu by hrály normálně a na druhém by vypadávaly, tak bych to viděl asi na to kombo. Jsem si říkal, jestli tam nemůže být něco blbě spojené, že by se ztrácel signál, ale dneska mě zas přišlo divné, že to dělalo jenom na tom zkresleném kanálu. Lampy jsou tam původní, něco přes rok, ale jak jsem psal, vůbec se v nich nevyznám, takže nevím, jak se chovají a jestli to není třeba jen kvůli nim.
Díky
taky mám Peavey Valveking 212 a před pár dny mi začalo dělat neplechu. Když hraju, tak z ničeho nic v něm začne práskat a chrčet (jako když bych vytáhl kabel od kytary) a pak uplně přestane hrát, ten zvuk se jakoby ztratí, po chvilce třeba zase hraje normálně a pak zas ne. Dělá mi to na zkresleném kanálu, čistý moc nepoužívám, takže nevím, ale dneska jsem to zkoušel a na čistém to hrálo v pohodě, ale když jsem to přepnul na zkreslený, tak to zase chrčelo a ten zvuk se ztrácel.
Potřeboval bych poradit, v čem by mohl být problém, tohle je moje první lampa a mám ji pár týdnů, takže se v tom moc nevyznám.
Nevím, kde hledat chybu. Kabely už mám ochozené, ale nezdá se mi, že na jednom kombu by hrály normálně a na druhém by vypadávaly, tak bych to viděl asi na to kombo. Jsem si říkal, jestli tam nemůže být něco blbě spojené, že by se ztrácel signál, ale dneska mě zas přišlo divné, že to dělalo jenom na tom zkresleném kanálu. Lampy jsou tam původní, něco přes rok, ale jak jsem psal, vůbec se v nich nevyznám, takže nevím, jak se chovají a jestli to není třeba jen kvůli nim.
Díky
Pokud jsou původní, znamená to, že musely přežít spoustu přepravování a rok už může (a nemusí!) být smrtící 
Ten rachot by mohl být způsoben jejich mikrofoničností (hledej
), ale že by to takhle z ničeho nic přestávalo hrát?

Ten rachot by mohl být způsoben jejich mikrofoničností (hledej
Stejny problem sem mel taky, chrastilo to, ztracelo gain atd. Sice to bylo u homemade ampu ale pricina bude podobna. U me to bylo zpusobeno studenakem, u tebe nejspis uvolnil nejaky spoj, ten cin co pouzivaji asi nebude zadna kvalitka. Mikrofonicnosti lamp to uricte neni, to by to nemelo to narazovy prubeh a neztracelo gain. Mam tu tedka par mikrofonickych el84 a co sem vypozoroval, tak jedna chrasti skoro furt, dalsi reaguje treba jen na hlubsi D a F tony.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ony ty Valvekingy asi budou pěkně na*hov*no udělané, tady na fóru každou chvilku někdo brečí, že mu to nehraje a u nás znám taky nějaké klučiny, co už to párkrát reklamovali. Osobně bych to dal nějakému zkušenému odborníkovi na zesilovače.
Porucha Peaveye VK 112
Zdravim,nedávno jsem přišel do zkušebny,zapnul aparát a po zapnutí standbay šíleně začal brumět
jako kdyby vazbyl,nebo odněkud chytal signály i při stažené hlasitosti.Nejdříve jsem kontroloval všechny kondiky,ty jsou OK.Starý lampy shořeli když jsem to nechal cca 5 s zapnutý.Dal jsem nový lampy Engl 6l6 GC a pořád je to stejný,nezkoušel jsem preampy,ale to se mě zdá málo pravděpodobný.Trafo by mělo být ok.Zesilovač jsem měl ve škole a učitel vstup připojil na generátor a na výstup dal 4 ohm reprák a šlo to,to jsem koukal jak tele na nový vrata
Pak jsem to přines domů a zas to nešlo.Dlouho bádám čím by to mohlo být,už si nevím rady
Kdyby jste někdo měl zkušenost nebo věděl jak na tento problém,budu rád za každou pomoc či odpověd. Díky 
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.10.2013 11:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Michal to sloučil a já ještě doplním odkaz na thred, kde se vazba VK 112 už řešila - komba-zesilovace-reproboxy/peavey-valve ... 27-80.html
Re: Porucha Peaveye VK 112
Vincent píše:...aparát...jako kdyby vazbyl
...Starý lampy shořeli

#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Alternátor
Já už bych to neřešil, u nás v práci je jeden člověk schopnej napsat toto (ostatně dnes to napsal). Vážený pane x rád bich požádal o tři kusi... které velmy potřebuji předem děkuji za ochotu a rychlé jednání. Žádná čárka u více vět v souvětí (nebo aspoň rozdělení na více vět) a takovejhle prasopis. Lidi prostě píšou jak prasata.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Re: Porucha Peaveye VK 112
Demilich píše:Vincent píše:...aparát...jako kdyby vazbyl
...Starý lampy shořeli
Se stane,když je člověk v nervu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mám pořád problém stím,že mi peavey nehraje,ale zjistil jsem,že když připojím 4 ohm. reproduktor,tak jde.Vůbec mi to nejde do hlavy.Jak je možný,že celou dobu hraju na 16 ohm. reproduktor a najednou jde jenom na 4 ohm. reprouktor(samozřejmě že to jen zkouším,nehraju stím)Původní repro. je funkční.Stačilo by mi,kdyby mi někdo tady poradil kde mám zhruba hledat chybu.Plošáky jsem okouk a nic podezřelého jsem nenašel.Lampy jsou nové.Díky V.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 25.10.2013 6:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Tak nebuď v nervu, hoď se do klidu a dodržuj pravidla fóra. Sloučeny dva příspěvky.
Důvod: Tak nebuď v nervu, hoď se do klidu a dodržuj pravidla fóra. Sloučeny dva příspěvky.
Zdar muzikanti, Vincente Tvůj popis je s prominutím k pláči. Když pominu, že čeština není Tvůj kamarád, tak i technicky se vyjadřuješ slabě. Nevím jestli jsem to vůbec pochopil, ale předpokládám, že jsi ten 4Ω reproduktor zapojoval přes jacka pro externí repro a fungoval. Jestli nefunguje interní reproduktor 16Ω a repro 4Ω zapojený přes jack funguje, bude pravděpodobně chyba v připojení interního (vnitřního) reproduktoru. Může to být studený spoj, nalomený nebo "utřepaný" kablík k repro. případně špatný spoj ve fastonu. Tohle si zkontroluj a závadu jistě objevíš. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
To co jsi mi napsal,už jsem dávno zkontroloval.Ty reproduktory střídám mezi sebou na přímém výstupu ze zesilovače.Nejsem totální lajk,dělám elektrotechnickou školu.Uvítal bych spíše odpověd typu-Jo,měl jsem taky takový problém,je to....
Tube Guru má samozřejmě pravdu. Ten popis je pro mne, jakožto lampovozesilovačového technika, tristní. Nejdřív píšeš, že ti "shořely koncový lampy 5s po zapnutí". Proč? Samy dobrovolně lampy tyhle sebevraždy nepáchají. Int repro fungoval do té doby, když jsi se v tom hrabal kvůli lampám a pak už ne? Int reprák se odpojuje po zapnutí ext. repráku. Pokud to leze ven, je tam pouze rozpínací jack, kablíky a reprák. Není tam nic víc, vk112 má pouze výstup z trafa na 16 ohmů (jedno společné vinutí). Pro člověka z el. školy s multimetrem přece musí být otázkou chvilky proměřit funkčnost rozpínacího jacka. Pokud jack rozpíná správně podle ohmetru, zbývá kablík a konektory, kterým je interní reprák připojen do zesilovače. Nemáš uvnitř teď ten reprák zapojen jinam, než by měl být, tedy jinam než na svorky P112 a P113?
-
Stovi
Tak se možná taky připojuju do klubu.. možná to je zanedbatelný, ale bojím se aby se z toho časem nestalo něco horšího..
Mám Valvekinga 112 a nedávno se objevil menší "problém". Občas kombo začne šumět (jen lehce, když začnu hrát, tak to ten šum přehluší), následuje "klepání", zní to jako kroky
jde to z repra . Tyhle zvuky trvají třeba minutu, pak se třeba 2 dny neobjeví. Zatim myslím že se mi to nestalo když bylo kombo studený, vždycky až po nějaký době hraní..(hodina/2) Nemůžu to říct se 100% jistotou, ale myslím že hlasitost těch zvuků nijak nereaguje na otáčení knobem hlasitosti kanálu. Kytarou to nejspíš nebude, když stáhnu volume na 0 tak to dělá pořád.
Zkoušel jsem poklepat na lampy, koncový (měněny 7/2013) mi přišly vpohodě, jedna ze 2 12AX7 měla takový hlubší dutější zvuk, je to špatně ? Žádný fyzický poškození nebylo poznat. Každopádně z repráku se neozývalo při poklepání nic..
..Když už se tu ptám a má to trochu souvislost..
když mám volume tak na 2/10 hraje krásně, jakmile ho vytočím víc, přestává kreslit,zvuk je takovej roztříštěnej, prostě jako tranzistor. Myslel jsem že u lampy to je s hlasitostí a kreslením obráceně, kor s lampama JJ, který tu byly doporučovaný na tvrdší hudbu..nebo je to normální?
Mám Valvekinga 112 a nedávno se objevil menší "problém". Občas kombo začne šumět (jen lehce, když začnu hrát, tak to ten šum přehluší), následuje "klepání", zní to jako kroky
Zkoušel jsem poklepat na lampy, koncový (měněny 7/2013) mi přišly vpohodě, jedna ze 2 12AX7 měla takový hlubší dutější zvuk, je to špatně ? Žádný fyzický poškození nebylo poznat. Každopádně z repráku se neozývalo při poklepání nic..
..Když už se tu ptám a má to trochu souvislost..
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ty příznaky jsou vyjetý koncovky, teda na 95 procent.
-
Stovi
Díky, trochu se zpožděním..
(mám ho jen doma kde ho netavim takže jsem na to trochu zapomněl)
Tak mě investice nemine no..Dneska jsem ho zapnul, nechal nažhavit zapnul standby a kombo hrálo asi jako kytara nasucho, vytočim ho postupně asi na 5/10 a když se chytne a začne hrát tak se málem poseru..
nejdřív šel jen zkreslenej, pak po chvíli oba.. tak po 30 min hraní kombo asi na minutu úplně přestalo hrát, pak se zase trochu probíralo k životu, zachvíli jsem ho vypnul. Lampy a všechno svítí jka má..
Četl jsem tu pár podobných problémů, ale snad každej s jiným řešením (koncovky,preamp,vstup,
Existuje nějaká vylučovací metoda ? (kondenzátory asi neproměřim)
Píchnul jsem kytaru do ef. sm. a hraje jak přes send(tak 2x potišeji) tak přes return(tak 2x hlasitěji)
Jak bych na 100% poznal jestli se jedná o koncovky nebo preampovky?
Tak mě investice nemine no..Dneska jsem ho zapnul, nechal nažhavit zapnul standby a kombo hrálo asi jako kytara nasucho, vytočim ho postupně asi na 5/10 a když se chytne a začne hrát tak se málem poseru..
Četl jsem tu pár podobných problémů, ale snad každej s jiným řešením (koncovky,preamp,vstup,
Píchnul jsem kytaru do ef. sm. a hraje jak přes send(tak 2x potišeji) tak přes return(tak 2x hlasitěji)
Jak bych na 100% poznal jestli se jedná o koncovky nebo preampovky?
Zdar, Tvoje "porucha" vůbec neukazuje na vadné elektronky. Budeš mít pravděpodobněji špatný kontakt ve vstupním jacku, patici některé elektronky nebo bude na tišťáku studený spoj nejčastěji zase u patic elektronek. Zaměř své hledání tímto směrem, když totiž "umře" elektronka, z mrtvých už nevstane
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.