Zdravím!
Zajímal by mě Váš názor - chci struny na elektriku a teď mám 12-tky od Fenderu a chci něco spíš na blues, ale taky hard rock.
Co mi poradíte, abych stejně nakonec neskončil u 10-tek?
Flappie píše:Zdravím!
Zajímal by mě Váš názor - chci struny na elektriku a teď mám 12-tky od Fenderu a chci něco spíš na blues, ale taky hard rock.
Co mi poradíte, abych stejně nakonec neskončil u 10-tek?
tak na blues obecně tvrdší struny a vyšší dohmat, což máš, ale asi se moc dobře netahaj co.. zkus 11ky ty mám ted já, firma Rotosound a nádherný zvuk, myslim že 11ky jsou dobrej kompromis
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Mjkl píše:no základní otázka je jestli maš podladěnou kytaru...?
No momentálně mám standartní ladění E, občas ladím na Drop D, ale jen občas. Myslel jsem, že na bluesovější styly jsou spíš měkčí struny - 9, 10tky a ty 12tky co mám jsou na motorovou pilu:)
Ano, na blues spíš 9ky kvůli vytahování. Já mám 10ky a bending už je s něma horší, ale možná mám jenom slabý prsty. S 11kama si to už nedokážu představit.
Smrťokvítek píše:jo na blues tak 9-10. 11 jsou blbost repsektive co komu sedne. Chci vás ale vidět jak pálíte bendy o 3 nebo 4 půltóny na jedenáctkách.
no už vidim BB kinga a Claptona jak tahaj s devítkama .. a jeste k tomu o 3 - 4 půltony.. proč taky... na blues se naopak používaj tlustý struny jak prase a ještě s vysokym dohmatem jak prase vživotě sem neviděl blues tahat o 4 půltony... Devítky maj zvuk na prd, tak maximalně ještě ty desítky no...
edit: takovej SRV měl 11ky ale povětšinou dokonce 13ky.. prostě zvuk silnejch strun je na blues potřeba
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
hmm
BB King poižívá desítky. Tahá o 3 půltóny.
Clapton používá 9 nebo někdy desítky. Dohmat má nízký co to jde. Tahá o 3 půltóny.
Albert King hrál na devítky nebo desítky. Tahal o 4 půltóny.
Smrťokvítek píše:hmm
Clapton používá 9 nebo někdy desítky. Dohmat má nízký co to jde. Tahá o 3 půltóny.
A SRV byl taky prase co nesundalo ruku z kytary.
Hrajte si na co chcete nevděčníci.
no je fakt že je to hodně individuální, já sem prostě zastáncem takové tlouštky, kterou člověk zvládne no, protože ten tón za to stojí devítky sou hrozný bláto, to si nemůžu pomoct
Smrťokvítek píše:hmm
A SRV byl taky prase co nesundalo ruku z kytary.
Hrajte si na co chcete nevděčníci.
no je fakt že je to hodně individuální, já sem prostě zastáncem takové tlouštky, kterou člověk zvládne no, protože ten tón za to stojí devítky sou hrozný bláto, to si nemůžu pomoct
jo jo k tomuto názoru se přidávám jsou jak nataženej rybářeskej silon...
Driv jsem hraval 9 hybridy, vytahovat to slo krasne, ale zvukove nic moc. A kdyz jsme pak vzal akustiku s 12kama, tak to bylo peklo (pro prsty). Asi pred rokem jsem presel na 10 hybrid - http://kytary.cz/daddario-struny-lite-t ... 35:0:0:1:0
Zvukove je to lepsi, min se rozladujou, min praskaj. Zezacatku to byl trosku boj, ale ted uz jsem si zvykl a 3 pultony vytahnout jdou.
no ja nevim, ale tohle je podle me dost o vkusu, o zvyku a o kytare...
ja mam ted na LP 10ky a pride mi to takovy "blativy" vytahovat to jde pomalu samo )
Smrťokvítek píše:jo na blues tak 9-10. 11 jsou blbost repsektive co komu sedne. Chci vás ale vidět jak pálíte bendy o 3 nebo 4 půltóny na jedenáctkách.
Vcelku v pohodě
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Nějak zapomínáte na to že každá značka a typ strun má jiný TAH a málokterý výrobce tah strun uvádí - vzpomínám si akorát na D´Addario. Tudíž nejsou desítky jako desítky atd...
Páni, nejspíš si koupím 9-tky, pač to chci alespoň vyzkoušet.
Na poprvé mě u 12tek zvuk svou hutností totálně dostal, ale teď chci zkusit toto.
Navíc tah strun mám na kobylce seřízený tak, aby basové byly napnutější a rytmické povolené,
snad to mám správně a bas je tedy hutnější a naopak..
Flappie píše:Páni, nejspíš si koupím 9-tky, pač to chci alespoň vyzkoušet.
Na poprvé mě u 12tek zvuk svou hutností totálně dostal, ale teď chci zkusit toto.
Navíc tah strun mám na kobylce seřízený tak, aby basové byly napnutější a rytmické povolené,
snad to mám správně a bas je tedy hutnější a naopak..
Na kobylce? Tah strun je přece jejich neměnná vlastnost, ne? Zkus spíš 10ky, 9 už je vážně blátíčko. Mám 11ky a u 12. pražce tahám o 3 půltóny, u 17. o 2, ale občas tam tu trojku hodit musím. Dohmat mám poměrně nízký, nejsem vyloženě kovář. Třeba Shine On You Crazy Diamond na tom jde hrát celkem slušně. Jo a mám strata (650?).
Nebo zkus vážně tu hybridní sadu, s tlustými basovkami.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...