Roztahování prstů

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Klaseq

Roztahování prstů

Příspěvek od Klaseq »

při hraní mám prsty moc u sebe a nedokážu chytat akordy přes víc pražců, nevite o nějakém cvičení na roztažení prstů? dik
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
Andreee

Příspěvek od Andreee »

znam jedno: hraj :)
besip

Příspěvek od besip »

taky znam rostahuj prsty :lol:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Cvičení je docela dost, roztahování prstů se dělí na příčné a podélné.
Příčné:
Postupně držíš jeden prst na nejtenční struně "e" a střídavě hraješ ten tón na struně "e" a ostatními prsty hraješ postupně další struny od "h" po "E".
Takže začínáš tím, že ukazováčkem chytneš 1 pražec na "e" (tón f) a ostatními prsty hraješ na tóny na "h" struně (2,3,4 pražec): Takže posloupnost tónů je: f, cis, f, d, f, dis. Ukazováček necháš na f a ostatní prsty posuneš na strunu "g" (posloupnost tónů: f,a,f,hes,f,h) atd. až hraješ na struně "E". Potom držíš prostředníček na struně "e" (tón fis) a opakuješ pattern, potom prsteníček a malíček.
Potom to celé začneš od nejtlustčí struny.
Podélné:
Hraješ s ukotveným ukazováčkem a ostatními prsty hraješ ob jeden pražec. Vystřídáš všechny možné kombinace. Ideální je hrát vše legatem (nevím jaký je správný termín u elektrické kytary - hammer?) a nezačínat v první poloze, ale třeba na třetí a výš, pražce jsou blíž u sebe.
No nevím jestli to ze slovního popisu pochopíš, ideální by byly asi taby, do toho se mi ale nechce.
Boocha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boocha »

Ja jsem ted na jedne strance cetl, ze si borec roztahnul prsty tak, ze si vzdycky u televize mezi ne narval vicka od pepsi. Prijde mi to docela zajimavy, zkousel sem to par dni, ale nevim no... ono to mozna bude i tochu nebezpecny, kdyz to clovek prezene .... asi bude lepsi je roztahovat klasicky na kytare...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Kašli na takové pí*oviny , prostě hrej , to přijde časem ..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Boocha píše:Ja jsem ted na jedne strance cetl, ze si borec roztahnul prsty tak, ze si vzdycky u televize mezi ne narval vicka od pepsi. Prijde mi to docela zajimavy, zkousel sem to par dni, ale nevim no... ono to mozna bude i tochu nebezpecny, kdyz to clovek prezene .... asi bude lepsi je roztahovat klasicky na kytare...
Znám i zábavnější způsoby, jak si zmrzačit ruku...

Opravdu nejlepší je hrát, to se ti ta ruka přivykne nejlépe. A počítej s tím, že jakkoli budeš pokročilý a dobrý hráč, tak vždy narazíš na něco, co se ti nepodaří chytit hned a bude to chtít chvíli cviku.

Ohledně cvičení, Jester to popsal vcelku dobře. Existuje samozřejmě moho různých variant, jak na to, časem si jhe začneš sám vymýšlet, až zjistíš, co přesně potřebuješ procvičit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Boocha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boocha »

No taky si myslim....ani mi nepripada, ze by to nejak pomohlo... jen sem tehdy nemel u sebe zrovna kytaru a chtel sem neco delat, tak sem zkusil tohle .... jestli muzu doporucit, tak je i spousta ruznych cviceni pro guitar pro, ruzny stupnice a kravinky, mam toho spoustu a je to zabavnejsi nez hrat jen tak sam ....
Klaseq

Příspěvek od Klaseq »

jo, diky...
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
Tobiwan

Příspěvek od Tobiwan »

http://www.youtube.com/watch?v=4eTRs2bPN2Y
trenovat trenovat trenovat:D
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Tobiwan píše:http://www.youtube.com/watch?v=4eTRs2bPN2Y
mě by akorat zajimalo jak hraje baréčka :D
besip

Příspěvek od besip »

taky 1 pridam :arrow: \

http://www.youtube.com/watch?v=XuIkrsdrJLY
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

besip píše:

taky 1 pridam :arrow: \

http://www.youtube.com/watch?v=XuIkrsdrJLY
Má dobrou rytmickou, pravou... eeeh... nohu.. :lol:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Chces byt in v procvicovani prstu?
Kup si ultimativni stroj Grip Master :lol:
Obrázek
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
woro90

Příspěvek od woro90 »

jonas1 píše:Chces byt in v procvicovani prstu?
Jenže jak je vidět, mozoly na prstech ti to neudělá, a pak tě budou bolet prsty :wink: Nejlepší posilování prstů je tahání jedenáctek nebo pořádná akustika a pořádné špagáty (min. 11ky). Ono to totiž s tenkými strunami moc nezní... Nějak mi uchází význam té plastové věci (myslím význam pro uživatele, ne pro prodávajícího)...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Morgaur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morgaur »

woro90 píše:
Jenže jak je vidět, mozoly na prstech ti to neudělá, a pak tě budou bolet prsty :wink: Nejlepší posilování prstů je tahání jedenáctek nebo pořádná akustika a pořádné špagáty (min. 11ky). Ono to totiž s tenkými strunami moc nezní... Nějak mi uchází význam té plastové věci (myslím význam pro uživatele, ne pro prodávajícího)...
muzes posilovat prsty, kdyz nemas po ruce kytaru(vlak, bus, skola), ale podle me klasicky gumovy krouzek to zvladne taky, nehlede na to ze je levnejsi
PRS SE Custom Semi-Hollow
Blackstar HT1
Yamaha FG700S
Blueridge BR-43
Cort X6
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Morgaur píše:
woro90 píše:
muzes posilovat prsty, kdyz nemas po ruce kytaru(vlak, bus, skola), ale podle me klasicky gumovy krouzek to zvladne taky, nehlede na to ze je levnejsi
jo jo ja to mam pořád v levé kapse od bundy... a když chodim po městě tak to mačkam v kapse :) někdy mačkam do rytmu mp3 nebo jen tak promačkavam a někdy jenom třeba narazově... v kuse rychle třeba 2O sekund pak zase nic a pak zas a furt tak dokola jak se mi chce.... někdy si toho tam ani nevšimnu a někdy to vemu a mačkam furt...
AlešK

Re: Roztahování prstů

Příspěvek od AlešK »

Když sem viděl ty chudáky, bez rukou, tak se úplně stydim, že si stěžuju, že mám stažený prsty :oops:
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“