Ibanez GRG270B
Pravidla fóra
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
270ku nebrat, byla by to chyba (už to opakuju asi po stý)
EDGE se rychle odvaří, protože systém kamenů není tak propracovanej jako u Floyda, budeš muset častějš seřizovat, materiál je měkkej, kolem trnů budeš mít za chvíli sedřený místa, navíc (a to je čistě osobní názor) dvouzvratné tremolo bez šroubovací páky (u 270ky je jen nasouvací) je dost divný. Už jen proto, že hraješ, trochu víc houpneš kytarou a hledáš páku na zemi. Snímače jsou bída, jak už to u Ibanezek nižší třídy bejvá. Akorát je tam výbornej materiál, zbavil jsem se laku a dostal se až na dřevo a je to krásná práce. Navíc ten krk je úžasně rychlej. Ale kvůli snímačům zase nevyniknou rychlejší postupy...
EDGE se rychle odvaří, protože systém kamenů není tak propracovanej jako u Floyda, budeš muset častějš seřizovat, materiál je měkkej, kolem trnů budeš mít za chvíli sedřený místa, navíc (a to je čistě osobní názor) dvouzvratné tremolo bez šroubovací páky (u 270ky je jen nasouvací) je dost divný. Už jen proto, že hraješ, trochu víc houpneš kytarou a hledáš páku na zemi. Snímače jsou bída, jak už to u Ibanezek nižší třídy bejvá. Akorát je tam výbornej materiál, zbavil jsem se laku a dostal se až na dřevo a je to krásná práce. Navíc ten krk je úžasně rychlej. Ale kvůli snímačům zase nevyniknou rychlejší postupy...
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Help
To samé, jen jiná barva...antik píše:Potřeboval bych poradit . Objednal sem si kytaru Ibanez 270 BKN , a chtěl bych vědět jestli je taky zbytečné ji kupovat , nebo je jiná než o které je řeč . Díky za odpověd
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Myslím, že Ibanezy pod 15 litrů sou celkem na hov*o.Tam se platí tolik jen za zančku..Lidi berou Ibanezy za nejlepší jen proto že se tu kdysi nedováželo skoro nic jineho..jináč za ty samý prachy co byste dali za Ibanezu seženete mnohem kvalitnější kytaru, třeba Cort...Jinak Ibanezy už se stejně vyrábí někde v Číně s Cortama.
- Nero
- Rádce
Tomu říkám protimluv - sice se Ibanez a Cort vyrábí ve stejné továrně (tzn. stejné stroje a stějní dělnící a stejné materiály), ale přesto je Cort lepší? Ach jo...wenca93 píše:Myslím, že Ibanezy pod 15 litrů sou celkem na hov*o.Tam se platí tolik jen za zančku..Lidi berou Ibanezy za nejlepší jen proto že se tu kdysi nedováželo skoro nic jineho..jináč za ty samý prachy co byste dali za Ibanezu seženete mnohem kvalitnější kytaru, třeba Cort...Jinak Ibanezy už se stejně vyrábí někde v Číně s Cortama.
Je to jak u všech značek v těhle cenách - jsou dobré a a špatné série a povedené a zprackané kusy. Cort, Ibanez, Yamaha, ESP-LTD, BC Rich, Squier, Jackson, Epi, Dean...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jasně.Ibanezy jsou o několik tříd lepší jako Corty.. .ale pod 15 klacků je lepší si koupit jinou kytaru než Ibanez...jinak Ibanezy jsou a budou patřit ke špici....je to něco jak Conversy..taky se vyrabi s těma co se prodavaj za 150 kč někde u vietnamců, ale tím že se tam da napis Converse tak stojí o několik litrů víc..
http://www.musiccenter.cz/cort-x/cort-c ... 4725:0:2:1
Corty řady X jsou vynikající kejtry podobne Ibanezam řady GR,a ještě k tomu lepší..třeba ta X6 hraje stejně jak Ibaneza za 14000..
Corty řady X jsou vynikající kejtry podobne Ibanezam řady GR,a ještě k tomu lepší..třeba ta X6 hraje stejně jak Ibaneza za 14000..
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
co s to vypil?wenca93 píše:http://www.musiccenter.cz/cort-x/cort-c ... 4725:0:2:1
- Nero
- Rádce
Ještě jednou - levný Ibanezy a Corty se dělají ve stejné továrně, stejnýma strojema, ze stejných materiálů, možná že i stejnejma rukama (jestli na to rukou vůbec sahají...). Opravdu myslíš, že tam je kvalitativní rozdíl?
Mimochodem, řada GR neexistuje, bud je to RG nebo GRG, přičemž GRG (Gio RG) je budgetová řada RG - ty jsou na můj vkus poněkud předražené...
Mimochodem, řada GR neexistuje, bud je to RG nebo GRG, přičemž GRG (Gio RG) je budgetová řada RG - ty jsou na můj vkus poněkud předražené...
PetrPeter 1975 - 2008
Ano je. Měl jsem v ruce 3 Ibanezky a 2 Cortky skoro stejných cen (kolem 8000 +-) a rozdíl tam byl, hlavně pocitový, na kterém Cortky vedou. Zvukově bohužel vedly taky, ale ty ibany co tam byly se mi zdály fakt nějak divné nevím čím to bylo.Nero píše:Ještě jednou - levný Ibanezy a Corty se dělají ve stejné továrně, stejnýma strojema, ze stejných materiálů, možná že i stejnejma rukama (jestli na to rukou vůbec sahají...). Opravdu myslíš, že tam je kvalitativní rozdíl?
Takový je můj názor co jsem viděl a zkoušel, ale je každého věc jak to hodnotí a čemu při hodnocení kvality přikládá větší význam.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
No, troufám si tvrdit, že moje GRG170DX je lepší než corty X, měl jsem osobní zkušenost s obojím, ty corty mají nechutnej profil krku, pražce řežou, krky zkroucený... X2 byly šmejdy všechny 3 co jsem viděl (to pseudostratovský tremolo fakt hnus, zkroucený krky...), X6 jsem hrál na jednu, naprd snímače (jestli to jsou ty slavný mightymite - já mám na GRG RM F1 a F3 a zdají se mi o třídu lepší...) a profil krku se mi zdál D - blbě se mi na to hrálo. Tremolo naopak vypadalo z lepšího kovu než LTDčka, ale ty hrály taky pocitově líp ale to už odbíhám. Jo, 270ka je sh*t, o tom žádná. Ale pocitově GRG170 > Xcorty. Docela se mi zalíbilo ještě to LTD HSS superstrat s javorovým hmatníkem, na rozdíl od toho HH s palisandrem hrálo fakt pěkně.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
takze drazsi kytara je horsi nez ta levnejsi?vim ze dycky neplati ze drazsi=lepsi, ale nece se mi verit ze se tam plati plus dva klacky pro nicmycountry píše:No, troufám si tvrdit, že moje GRG170DX je lepší než corty X, měl jsem osobní zkušenost s obojím, ty corty mají nechutnej profil krku, pražce řežou, krky zkroucený... X2 byly šmejdy všechny 3 co jsem viděl (to pseudostratovský tremolo fakt hnus, zkroucený krky...), X6 jsem hrál na jednu, naprd snímače (jestli to jsou ty slavný mightymite - já mám na GRG RM F1 a F3 a zdají se mi o třídu lepší...) a profil krku se mi zdál D - blbě se mi na to hrálo. Tremolo naopak vypadalo z lepšího kovu než LTDčka, ale ty hrály taky pocitově líp ale to už odbíhám. Jo, 270ka je sh*t, o tom žádná. Ale pocitově GRG170 > Xcorty. Docela se mi zalíbilo ještě to LTD HSS superstrat s javorovým hmatníkem, na rozdíl od toho HH s palisandrem hrálo fakt pěkně.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
ale jeste nikdy v zivote sem nevidel tolik sprasenych kytar jako u Cortu....^^ ale to je zase diskuze o hovnech atd.... serem na toDemilich píše:Ano je. Měl jsem v ruce 3 Ibanezky a 2 Cortky skoro stejných cen (kolem 8000 +-) a rozdíl tam byl, hlavně pocitový, na kterém Cortky vedou. Zvukově bohužel vedly taky, ale ty ibany co tam byly se mi zdály fakt nějak divné nevím čím to bylo.Nero píše:Ještě jednou - levný Ibanezy a Corty se dělají ve stejné továrně, stejnýma strojema, ze stejných materiálů, možná že i stejnejma rukama (jestli na to rukou vůbec sahají...). Opravdu myslíš, že tam je kvalitativní rozdíl?
Takový je můj názor co jsem viděl a zkoušel, ale je každého věc jak to hodnotí a čemu při hodnocení kvality přikládá větší význam.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele: