Vsechny jsou v podstate ze stejneho matrose, ale urcite nedoporucuju Fender, jeho akustiky nestoji podle toho, co jsem tu cetl, za nic.
U Ibaneze by se ti mohlo stat, ze bysis priplatil za znacku, zkusil bych hlavne Corta.
Ja by som isiel do Ibanezky. Preco chces lavoruku? Ja by som kupil normalnu akurat by som otocil struny hned sa ti zvacsi vyber. Na akustickych vlastnostiach ti to nic neubere.
Fender Highway One Stratocaster (Upgrade) USA, EPIPHONE Les Paul Standard Plus, Fender Frontman 212R 100w 2008, VOX DA20, Digitech RP150
Upset_sk píše:Ja by som isiel do Ibanezky. Preco chces lavoruku? Ja by som kupil normalnu akurat by som otocil struny hned sa ti zvacsi vyber. Na akustickych vlastnostiach ti to nic neubere.
No ved prave ze ked som bol v jednom obchode tak mi chlapik povedal ze ked prehodim struny tak mi to niekde nebude ladit a tak, a ze to v ziadnom pripade nemam robit......
Upset_sk píše:Ja by som isiel do Ibanezky. Preco chces lavoruku? Ja by som kupil normalnu akurat by som otocil struny hned sa ti zvacsi vyber. Na akustickych vlastnostiach ti to nic neubere.
No ved prave ze ked som bol v jednom obchode tak mi chlapik povedal ze ked prehodim struny tak mi to niekde nebude ladit a tak, a ze to v ziadnom pripade nemam robit......
Tak to teraz neviem. Z akustikami nemam az take skusenosti. Pokial sa na nej daju nadstavit oktavy(neviem ako sa to robi) tak s tym ladenim by nemal byt problem. Najlepsie by bolo sa opytat niekoho kto je lavak.
Fender Highway One Stratocaster (Upgrade) USA, EPIPHONE Les Paul Standard Plus, Fender Frontman 212R 100w 2008, VOX DA20, Digitech RP150
Upset_sk píše: Preco chces lavoruku? Ja by som kupil normalnu akurat by som otocil struny hned sa ti zvacsi vyber. Na akustickych vlastnostiach ti to nic neubere.
Westernový kytary mají šikmo sedlový pražec na kobylce kvůli ladění oktáv a taky různou výšku sedlového pražce pro basový a melodický struny - takže když uděláš z pravoruké levorukou budeš mít sedlový pražec obráceně a ladit ti to nebude. Takže jestli si nechceš upravovat kobylku sám, tak koukej po levoruké.
BTW prodavači obyčejně nebývaj úplně blbí
Naposledy upravil(a) Jester dne 11.02.2009 6:19, celkem upraveno 1 x.
Ktoru by ste mi odporucili ?? alebo by ste mi vedeli poradit niaku inu ??
Vopred dik za rady...
Vybírej mezi Cortem a Ibanezem, zajdi si do hudebnin, kde mají oboje, zkus si je vzít do ruky a co ti bude příjemnější, to vezmi. Tady to bude kus od kusu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ktoru by ste mi odporucili ?? alebo by ste mi vedeli poradit niaku inu ??
Vopred dik za rady...
Vybírej mezi Cortem a Ibanezem, zajdi si do hudebnin, kde mají oboje, zkus si je vzít do ruky a co ti bude příjemnější, to vezmi. Tady to bude kus od kusu.
No ved toto....ale co som bol zatial v 2 hudobninach tak tam nemali ani jednu lavoruku....tak neviem ci vobec volade najdem...asi to budem musiet kupit cez net a dufat, ze trafim dobru.....
Upset_sk píše: Preco chces lavoruku? Ja by som kupil normalnu akurat by som otocil struny hned sa ti zvacsi vyber. Na akustickych vlastnostiach ti to nic neubere.
Westernový kytary mají šikmo sedlový pražec na kobylce kvůli ladění oktáv a taky různou výšku sedlového pražce pro basový a melodický struny - takže když uděláš z pravoruké levorukou budeš mít sedlový pražec obráceně a ladit ti to nebude. Takže jestli si nechceš upravovat kobylku sám, tak koukej po levoruké.
BTW prodavači obyčejně nebývaj úplně blbí
Nejen to, ale je rozdíl i ve vnitřní stavbě - žebrování nebývá symetrické. A vyztužené je to tak, aby to bylo pevné při normálním používání.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90 píše:Nejen to, ale je rozdíl i ve vnitřní stavbě - žebrování nebývá symetrické. A vyztužené je to tak, aby to bylo pevné při normálním používání.
Nemluvě o golpeadoru (pickgardu) nahoře a orientačních značkách, které na krku neuvidí ... A takový cutaway nahoře, to může být taky zajímavé vylepšení ...
Dělám si srandu, to žebrování je větší průser. Akorát nevím, jestli někteří výrobci ho opravdu nemají symetrický - mám pocit třeba křížené žebrování u Yamahy - ale nechce se mi googlit.