Ibanez GRG270B

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

hlavně je fakt sranda sledovat, jak každej obhajuje Cort.......a copak má v popisu? "Cort". Každý má výborný výběrový kus - to by mě pak zajímalo co se děje s těma nepovedenejma. asi se z nich časem stanou ty výběrové...
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Saul píše:hlavně je fakt sranda sledovat, jak každej obhajuje Cort.......a copak má v popisu? "Cort". Každý má výborný výběrový kus - to by mě pak zajímalo co se děje s těma nepovedenejma. asi se z nich časem stanou ty výběrové...
ja třeba cortu nemam
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Saul píše:hlavně je fakt sranda sledovat, jak každej obhajuje Cort.......a copak má v popisu? "Cort". Každý má výborný výběrový kus - to by mě pak zajímalo co se děje s těma nepovedenejma. asi se z nich časem stanou ty výběrové...
a proc bych si ji kupoval?abych an ni potom jenom nadaval?koupil sem si ji proto ze mi sedi a libi se mi a mam z ni dobry pocit hry, takze nvm proc bych ji nemel obhajovat..pravda je to indivudalni, ale ja nemam duvod na tu znacku nadavat
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trao píše:S GRG170 souhlasím, je jednak lepší než GRG270, která je cenově vejš, pak jednoznačně předčí i X11 corta a LTD MH-50...
Přirozeně je to věc názoru, nicméně viděl jsem hodně kusů 170tek, co se povedly, zatímco ostatní výše popsaný kousky jsem v jednom kuse vracel zpátky...
Absolutní souhlas.

Tahle diskuze nebude mít vůbec žádný smysl (pokud ho vůbec někdy mělo), pokud jedna strana bude ignorovat argumenty druhé...

Zajímavé je, že z těch mnoha ibanezek a cortek všech různých cenových kategorií, co mi prošly rukama, mělo průměrný zpracování mnohem lepší ty s nápisem Ibanez. Corty možná měly lepší zvuk kvůli o něco lepším snímačům, ale osobně považuju použité materiály, zpracování a pohodlí hraní důležitější, než snímače, proto že ty lze vyměnit. A v těch 3 pro mě důležitých kategorích pro mě vedou Ibanez.

A mimochodem - kytar, které byly opravdu zprasené, bylo víc těch, co měly nápis Cort (a jedno, jestli to byly hudebniny v Praze nebo Brně...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Kluci,já na Cortku ještě nehrál,ale zkusil jsem levnej IBANEZ (cca 7. 000) osazenej snímačema Di-Márčijo HB-SC-HB za 7.000 a hrálo to jako sviňa. Fakt gut. Metal jako p...e.
Trochu divný,já vím,ale ten borec říkal,že to minulý majitel osadil super snímačema,aby to zlepšil, a pak šel do sedmi-strunky :-)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

McKozias píše:a jestli srovnavas snimace firemky z cortu a dokoupene RM, tak by to bylo divne dyby rm nebyly lepsi, ale byt tam firemky ibanezky, tak zpivas jinac, na ty firemky cortu u tech levnejsich modelu se da aspon slusne hrat
Corty se chlubi tim, ze na to rvou mightymite - a za ne si nechavaji zaplatit. Ibanezka stoji stejne a je lepsi, a kdyz mi to potvrdil i nero, tak sem si jistej, ze si to myslim opravnene :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mycountry píše:
McKozias píše:a jestli srovnavas snimace firemky z cortu a dokoupene RM, tak by to bylo divne dyby rm nebyly lepsi, ale byt tam firemky ibanezky, tak zpivas jinac, na ty firemky cortu u tech levnejsich modelu se da aspon slusne hrat
Corty se chlubi tim, ze na to rvou mightymite - a za ne si nechavaji zaplatit. Ibanezka stoji stejne a je lepsi, a kdyz mi to potvrdil i nero, tak sem si jistej, ze si to myslim opravnene :)
narvat do te cortky taky snimace co stoji jak ta kytara hrala by tez lip...ale dobre, nepohybuju se v kytarach tak dlouho, tak uz nebudu rypat
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

McKozias píše:
mycountry píše:
narvat do te cortky taky snimace co stoji jak ta kytara hrala by tez lip..ale dobre, nepohybuju se v kytarach tak dlouho, tak uz nebudu rypat
tak tohle teda fakt nechápu... :roll:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Saul píše:
McKozias píše:
mycountry píše: Corty se chlubi tim, ze na to rvou mightymite - a za ne si nechavaji zaplatit. Ibanezka stoji stejne a je lepsi, a kdyz mi to potvrdil i nero, tak sem si jistej, ze si to myslim opravnene :)
narvat do te cortky taky snimace co stoji jak ta kytara hrala by tez lip..ale dobre, nepohybuju se v kytarach tak dlouho, tak uz nebudu rypat
tak tohle teda fakt nechápu... :roll:
no rikals ze mas ibanu ale mas tam nake jine snimace..a ze cort si pry nechava platit jenom za ty mighty kere tez nejsou nic moc, ale dyby se tam tez daly jine snimace, tak uz nebude moc rozdil cortxibanez
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

McKozias:

1) Nemluvil jsem o jiných snímačích já, ale Lachim.

2) Mycountry mluvil o stockovém ibanezu - že je lepší, ikdyž má stockové INF 3 a 4 oproti Cortu, který má "mightymite"(ty jsou lepší než INF).

už to chápeš :?: :?:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo tak promin, me lachim a mycountry nak splinuli v jednu osobu...jinac vim zes o tom nemluvil ty, jenom sem se sekl
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

McKozias píše:no rikals ze mas ibanu ale mas tam nake jine snimace..a ze cort si pry nechava platit jenom za ty mighty kere tez nejsou nic moc, ale dyby se tam tez daly jine snimace, tak uz nebude moc rozdil cortxibanez
Rozdíl je v tom, jak se na ně hraje. Koupíš si dvě kytary - Cort X6, která má hyperturbo snímače mightymite a megaFRtremolo a hraje se na ni blbě, nebo ibanez, která má INFy, tvuk má na h***o, ale hraje se na ni dobře, a je vo kačku levnější. Do obou koupíš RMka za 1400 dohromady a Cort se může se svým zkrouceným krkem jít zahrabat...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mycountry píše:
McKozias píše:no rikals ze mas ibanu ale mas tam nake jine snimace..a ze cort si pry nechava platit jenom za ty mighty kere tez nejsou nic moc, ale dyby se tam tez daly jine snimace, tak uz nebude moc rozdil cortxibanez
Rozdíl je v tom, jak se na ně hraje. Koupíš si dvě kytary - Cort X6, která má hyperturbo snímače mightymite a megaFRtremolo a hraje se na ni blbě, nebo ibanez, která má INFy, tvuk má na h***o, ale hraje se na ni dobře, a je vo kačku levnější. Do obou koupíš RMka za 1400 dohromady a Cort se může se svým zkrouceným krkem jít zahrabat...
nerikam ze kazdy jejich kus je dokonaly, ale ta moje je vpoho, tremolo sem sice hned zaspalkovalptz to je fakt nap.cu, ale jinac je dobre vyvedena, zadny srkouceny krk a hraje se mi na ni gd(priznavam krom te cortky sem drzel jen par jinych kytar)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“