Zdarec...
mám problém se svým VK...kombo sem dostal nedavno uplně nový, vybalil sem nechal aklimatizovat, zapnul, nažhavil lampy, hrálo normálně......když sem ho zapnul potom cca po hodině...nechal nažhavit atd...tak čistej kanál hraje normálně a kanál s gainem nic...akorát můžu ovládat hlasitost toho kanálu namísto volume tak čudlikem pro gain...když kombo uplně vypnu a po chvilce zapnu asi na potřetí tak to většinou naskočí ten skreslenej kanál...prosím o radu jestli to je nejaká banalita která se da za chvilku opravit a nebo jestli to mam posílat do Prahy na reklamačku což se mě vůbec nechce...
Peavey VK 212 (závada)
Pravidla fóra
A ked mas teda zapnuty skresleny kanal - nenabehne sam od seba ani po case? A ako sa tvaria preampove lampy, svietia normalne?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Něco podobného s tím měl kamarád, myslím, že to nechával opravovat, ale nakonec nevím jak to dopadlo... Já říkal hodněkrát, at to lidi nekupujou (ovšem, zase se strhne debata o tom, jakej jsem pablb) a ted to pomalu vidíte, jaká spousta VK se rozsypává jen tady na foru..rád bych pomohl, ale technicky do aparátů nevidím, můžu jen poradit vrácení peněz a pořízení něčeho pořádnýho z bazaru (ted třeba Fender Hot Rod Deluxe za 13, Peavey Classic 50 za 15 tisíc... - to jsou více než dobré nabídky) stačí hledat a zkoušet a garantuju spokojenost se zvukem i se spolehlivostí;) - narozdíl od VK.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Já mám hlavu přes rok a jede naprosto bez problémů a jedinýho kixu.Wraith píše:docela sem nad nim uvažoval a když tady za posledních 14 dní takovej problémů s tim
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Hlavy jsou narozdíl od komb všeobecně velice odolný a spolehlivý, protože elektronky jsou ve svý přirozený pozici a hlavně nejsou vystavený velikým rázům z repráku, stejně jako zesilovač samotný, což u silnejch lampovejch komb je velkej problém. Proto se vyplatí vybírat, zrovna komba opatrně a hledět na každej detail. Peavey Classic 30 - menší verze skvělý 50 je třeba nechvalně proslulej tím, že se přehřívá a často i vyhořel:) 50 má lampy chlazený větráčkem a uložený šikovněji, vzhledem k zesilovači, atd atd, každý takový kombo má prostě svoje mouchy a s tím i souvisí to, že lampy se musej měnit častěji.) Prostě hlavy jsou nejlepší, tam bych se toho VK nebo Winsdora nebál, ale na levný komba bacha:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10