Kytara mi nevazbí

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

ondies píše:
Giof píše:
ondies píše:tak si to zkus... snímače neberou jen struny... hoď si na zesíku zkreslenej zvuk, zesil kytaru, polož ruku na struny aby byly v klidu a dej snímače k reprákům... :wink:
správně... nic se neděje...
děje, vazbí to :D
Neděje... :roll:

Dark Axel: upraven počet citací, mimochodem - já tam nic neslyším
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

no ty woe, tak já snad o tom natočim film :-D odpoledne jdu do ZK, tak se uvidí:-D
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

ondies píše:no ty woe, tak já snad o tom natočim film :-D odpoledne jdu do ZK, tak se uvidí:-D
Já ti o tom taky natočim film a už předem můžu slíbit, že to bude němej film... :D
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

biker_xx píše:
ondies píše:no ty woe, tak já snad o tom natočim film :-D odpoledne jdu do ZK, tak se uvidí:-D
Já ti o tom taky natočim film a už předem můžu slíbit, že to bude němej film... :D
:D :D :D tak uvidíme, du spát... doufám že se mi nebude zdát o vazbení :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Doporučuju jednodušší postup, jak dokázat, že to nezávisí na strunách. Dejte ruku přes struny a přiložte k snímači zvonící mobil (kytara je samozřejmě v aparátu). Schválně sledujte, co se stane... :-)
Die Hard or Die Home
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Trao píše:Doporučuju jednodušší postup, jak dokázat, že to nezávisí na strunách. Dejte ruku přes struny a přiložte k snímači zvonící mobil (kytara je samozřejmě v aparátu). Schválně sledujte, co se stane... :-)
Ale to je zase něco uplně jiného.. a určitě ne vazba...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Správně, lidi je to logický - když se mění elektromagnetický pole v blízkosti snímače tak to dělá zvuky. Powerball má kovový jádro, takže to dělá zvuk, mobil vysílá elektromagnetický vlny, takže to dělá zvuk. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja vim co s tim je, Malo rumu :idea:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

60'Rock_N'_Roll píše:gainu mám dost. ale když to dám k reprákům, tak to začne písak a né vazbit
Ano. Nazval bych to takto: nekvalitní snímače. Míval jsem stejný problém. A na lampovém aparátu na vysokou hlasitost byly ty snímače jako neřízená střela. Ruka na strunách nebo ne, bylo to fuk, nesnesitelnej pískot byl neúprosný.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

r0nn!e píše:
60'Rock_N'_Roll píše:gainu mám dost. ale když to dám k reprákům, tak to začne písak a né vazbit
Ano. Nazval bych to takto: nekvalitní snímače. Míval jsem stejný problém. A na lampovém aparátu na vysokou hlasitost byly ty snímače jako neřízená střela. Ruka na strunách nebo ne, bylo to fuk, nesnesitelnej pískot byl neúprosný.

ale ne, snímač, kterej chci aby vazbil je gibson. Normálně nic ndělá když hraju kdekoliv, jen když ho přiložim na 1 cm k repru, začne pískat. jako vazbu si představuju to, co je na tom videu.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

přijel jsem ze zkušebny právě a vazbí to... hodil jsem snímače k reprákům a začne to pískat atd... prostě vazba... :wink:
impact

Příspěvek od impact »

Je to trochu podvod, ale... :) někdy pomůže dotknout se kytarou hrany komba, který je daný nahlas, usnadní to přenos vibrací.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

a nemuze to piskani bejt spis zpusobeny tim ze v repraku je elektromagnet? :idea:

ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

rasomaso píše:a nemuze to piskani bejt spis zpusobeny tim ze v repraku je elektromagnet? :idea:
nevim, ale píská to, hučí to... :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jasny ale nedostanes z toho urcitej ton, vzdycky to bude jen elektromagnet vs. snimac...

ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

tak určitej tón ne, ale ten jeden co to dělá, ten dostanu :-D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

ale to on nepotrebuje... :lol:
mozna by to chtelo zkusit jeste s jednim pedalem... teda nevim jak to mas na tiny error ale u me kdyz jsem dal fuzz a kombo na plno (teda preamp jenom no :D ) tak jsem z toho vazbu nedostal ani omylem a to to bylo zkresleny jak pohled hipika co se prave vratil z mesicniho tripovyho dychanku :lol: kdyz jsem za fuzz dal tubescreamer tak uz to vazbilo, kdyz jsem je dal opacne tak jeste vic...

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ondies píše:nás teda učili na gymplu ve fyzice, že zpětná vazba vzniká tak, že se výstupní zvuk z reproduktorů dostane zpět na mikrofonní vstup (v našem případě nejde o mikrofon, ale o snímač) a je zesílen do reproduktorů a zesílený signál opět přijat mikrofonem (snímačem)

a jak koukám do tetičky wikipedie, tak je to správně... žádná řeč kmitání strun...

(ale tady bude asi problém v rozdílu zpětné vazby a vazbení samotné kytary :D )
No jo, ono to chce ale i myslet a nejen papouškovat.... Ono s tou vazbou to je opravdu o tom, že zvuk z repráku rozvibruje strunu, a díky tomu vzniká ve snímači silnější signál -> více řve repro -> více se rozechvívá struna -> silnější signál ve snímači atd atd stále do kola. U mikrofonu je to o tom, že zvuk rozechvívá membránu, jejíž kmity jsou poté znovu elektromagneticky přetvářeny v elektrický signál.

Pokud tomu nevěříš, vyzkoušej si, že i akustická kytara bude "vazbit", když ji dáš ke zdroji zvuku - tomu se říká rezonance, struna se prostě rozechvěje a začne vydávat zvuk. Další důkaz - proč by asi jinak vazbily elektroakustické kytary s piezo snímači, kdyby za vazbou stál elektromagentický snímač? Protože zvuk z repra rozechvěje struny, jejichž kmit začne snímat piezo snímač -> silnější zvuk s repra a znovu jsme v tom začarovaném kruhu.

Chápeme?

Jinak k otázce proč to nevazbí - zkoušel si dát snímače blíž ke strunám?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

jo já to chápu, z písemky jsem dostal 1- :D jen říkám... ale to jsem tu už psal 100x... si to dyžtak přečti směrem nahoru... :-)

ale jinak dík za vysvětlení, tak to ani náš učitel fyziky neříkal :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ondies píše:jo já to chápu, z písemky jsem dostal 1- :D jen říkám... ale to jsem tu už psal 100x... si to dyžtak přečti směrem nahoru... :-)

ale jinak dík za vysvětlení, tak to ani náš učitel fyziky neříkal :)
Opakování matkou moudrosti - a shrnout problematiku do jednoho celku se vždy hodí... :wink: Tohle ber jako realitu, fakta jsou jednoduše ověřitelná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“