Akordy z Tabu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Zdenall

Akordy z Tabu

Příspěvek od Zdenall »

Zdravím prosím neznáte někdo nějakou dobrou stránku na akordy mám problém s akordem B a v tabu je jakysi akord C#M co to je za C děkuju moc :)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

To C#m bude asi Cis mol. Čiže v tabech ot bude vypadat takhle:
e-3
h-4
G-5
D-5
A-3
E-X

B je buď Ais nebo H. Takže buď tkhle:
e-2
h-4
G-4
D-4
A-2
E-X

nebo takhle:
e-1
h-3
G-3
D-3
A-1
E-X
stránku konkrétní neznám, to doporučí někdo jinej :wink:
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

i tak moc děkuju hodně si mi pomoh
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

počky ale jak mužu chytnout dva prsty v prvním pražci a 3 ve 3 :D nak nepobírám :D celo by to forku :D

e-1
h-3
G-3
D-3
A-1
E-X
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

prostě si cu zahrát toto http://www.911tabs.com/link/?5894016
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zdenall píše:počky ale jak mužu chytnout dva prsty v prvním pražci a 3 ve 3 :D nak nepobírám :D celo by to forku :D

e-1
h-3
G-3
D-3
A-1
E-X
Je to barre hmat, ukazovacek "polozis" pres vsechny struny tak, aby znely a zbytek zmacknes zbylimi prsty....
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jenom dotaz, proč tlumíte spodní éčko?

K tomu béčku, pokud to máš na českých stránkách to bude nejspíš ais, ale i u nás už se objevují výjimky. Jinak ve světě je to v 99% h.
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

ty baréčka mi dělaj mega problém absolutně nikdy nevím jak si tu ruku dat vždy je to na vylomení ruky
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

a ten to je taky baré ne?

e-3
h-4
G-5
D-5
A-3
E-X
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

no na tu pisničku rači se*u :D:D:D neci rozbit kytaru ani veci kolem mě
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

absolutně nevím co hrát co je na moji úroveń a co bych znal aby to bylo jeste lepší
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Obrázek
Takhle se to drží. Chce to cvik to chytit. To bude chvilku trvat než ti budou všechny znít.
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

díky za foto budu trénovat :D neznáš nějakou známou písničku lehkou
umim zatim akordy jen F dur C dur G dur D dur A dur E dur F# A moll E moll
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Zdenall píše:díky za foto budu trénovat :D neznáš nějakou známou písničku lehkou
A jak prosimtě hraješ to F# a F? To se taky hraje barréčkama. Teda to F bych ještě pochopil, že se dá zašmelit ale F#je jednodušší hrát barré, ne6 šmelit...
Alcarmo: Protože by ti vzniklo otrochu jiný kilo. Místo třeba H bys měl najednou H/Fis. Což je něco jinýho. Jo věřím, že nějakej barbar to tak hraje a je mu to jedno :D , ale když to hraješ s kapelou, tak se ti taky může stát, že to bdue znít celý divně....
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Nesst píše:
Zdenall píše:díky za foto budu trénovat :D neznáš nějakou známou písničku lehkou
A jak prosimtě hraješ to F# a F? To se taky hraje barréčkama. Teda to F bych ještě pochopil, že se dá zašmelit ale F#je jednodušší hrát barré, ne6 šmelit...
Alcarmo: Protože by ti vzniklo otrochu jiný kilo. Místo třeba H bys měl najednou H/Fis. Což je něco jinýho. Jo věřím, že nějakej barbar to tak hraje a je mu to jedno :D , ale když to hraješ s kapelou, tak se ti taky může stát, že to bdue znít celý divně....
Hmmm... Tak jsem barbar, takovej malej Conan :D
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

To Cis moll máš nahoře blbě napsaný. Máš tam napsaný C moll. Celý ten hmat posuň o pražec výš. Jinak proč se nehraje E struna - záleží na tom jaký tón chceš mít v base. Příklad - pokud budeš hrát Cis moll a tulumit E strunu pak ti v base bude znít Cis. Pokud to zmáčkneš celý budeš mít v base kvintu tzn. Gis. Dá se to hrát obojema možnostma, ale osobně se mi víc líbí hrát základní tón. Pokud teda nemáš vymyšlenej nějaký postup basový linky kam by ti šlo víc Gis. Záleží na tobě. Každopádně nedoporučuju hrát oba basový tóny najednou. Leze z toho potom bordel a neni to moc čitelné.
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Ještě k těm bréčkům, pokud ti to nejde pak se dají hrát spoustu obratů, čož samozřejmě ovlivní výsledý basový tón i zvuk akordu. Osobně se mi moc líbí místo barré hrát takovýhle hmat.
e-x
h-5
g-6
d-7
H-x
E-5

V tomhle případě je to zrovny A dur, ale na E struně máš základní tón, takže jak to posouváš na hmtníku, tak máš různé durové akordy. Jen taková vychytávka. Moc pěkně to zní, jak je ten bas odělen od výšek a středů. Jinak na tu E strunu použij palec. :-)
woro90

Příspěvek od woro90 »

moribundus píše:Ještě k těm bréčkům, pokud ti to nejde pak se dají hrát spoustu obratů, čož samozřejmě ovlivní výsledý basový tón i zvuk akordu. Osobně se mi moc líbí místo barré hrát takovýhle hmat.
e-x
h-5
g-6
d-7
H-x
E-5

V tomhle případě je to zrovny A dur, ale na E struně máš základní tón, takže jak to posouváš na hmtníku, tak máš různé durové akordy. Jen taková vychytávka. Moc pěkně to zní, jak je ten bas odělen od výšek a středů. Jinak na tu E strunu použij palec. :-)
Pěkné, o tomhle triku jsem nevěděl, zní to pěkně. Ale mollové jsou prstolamy :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
moribundus
Kontaktovat uživatele:

No ani nejsou. Pokusim se to nějak napsat :-)

e-x
h-5 tady to hraju ukazováčkem
g-5 tady taky ukazováček tzn, že ho "prolomim"
d-7 tady klasika 3 prstem takže prsteníšek
A-x
E-5 no zase "Hendixovskej" palec :-)
woro90

Příspěvek od woro90 »

moribundus píše:No ani nejsou. Pokusim se to nějak napsat :-)

e-x
h-5 tady to hraju ukazováčkem
g-5 tady taky ukazováček tzn, že ho "prolomim"
d-7 tady klasika 3 prstem takže prsteníšek
A-x
E-5 no zase "Hendixovskej" palec :-)
No jo, recht, jsem vůl. Malé barré s tlumením, takže když použiju palec, je to dvouprsťák...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“