Ddrum vs. Sonor 3007
Pravidla fóra
Ddrum vs. Sonor 3007
Zdravim, kupuju si novou sadu a chtel bych poradit. Mam vyhlidnute Ddrum ash player a Sonor 3007. Mohli by jste mi poradit ktera sada se vam zda lepsi. Diky
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
nevím, neznám ani jednu z těch sad osobně. jen bych si typnula, že trochu rozdíl bude v soundu soupravy. ty DDRUMy jsou myslím z jiného dřeva než SONORy.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
ash = jasan
Čili ty Sonory budou z javoru a ty DDrumy z jasanu. Javor je taková sázka na jistotu. Ne nadarmo je to nejpoužívanější dřevo na bicí - je téměř nulová šance, že by to někoho mohlo zklamat. Je to kulatej, teplej a vřelej melodickej tón.
Na jasanový bicí jsem přímo nehrál, ale porovnával jsem alespoň javorovej virbl a jasanovej virbl a taky jsem o jasanovejch bicích něco slyšel a když to dám do kupy, tak můj odhad je, že jasan je podstatně agresivnější, když do toho majzneš, tak to bude stínat hlavy. Ale řiká se, že při normálních úderech se to až tak nerozezní, že to chce fakt jeby.
Kvalitou zpracování budou ty sestavy srovnatelný.
Pokud neni šance si je vyzkoušet, tak bych radil možná spíš ty Sonory. Javor je prostě jistota.
Čili ty Sonory budou z javoru a ty DDrumy z jasanu. Javor je taková sázka na jistotu. Ne nadarmo je to nejpoužívanější dřevo na bicí - je téměř nulová šance, že by to někoho mohlo zklamat. Je to kulatej, teplej a vřelej melodickej tón.
Na jasanový bicí jsem přímo nehrál, ale porovnával jsem alespoň javorovej virbl a jasanovej virbl a taky jsem o jasanovejch bicích něco slyšel a když to dám do kupy, tak můj odhad je, že jasan je podstatně agresivnější, když do toho majzneš, tak to bude stínat hlavy. Ale řiká se, že při normálních úderech se to až tak nerozezní, že to chce fakt jeby.
Kvalitou zpracování budou ty sestavy srovnatelný.
Pokud neni šance si je vyzkoušet, tak bych radil možná spíš ty Sonory. Javor je prostě jistota.
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na co ty bicí budeš používt. Sonory se hoděj do tej klidnější muziky jako je jazz , swing apod. Tu druhou značku osobně neznám a ani sem nikdy neslyšel nebo neviděl že by na ní někdo hrál. Když koupíš sonory jdeš na jistotu. Jinak když porovnáš 3007 a 2007 sonory tak si myslím že moc velkej rozdíl v tónech není. Je to na tobě když člověk vybírá soupravu musí se tomu trochu věnovat aby po čase nebyl zklamán. 
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
Double-400 od Sonoráku
- Monikad
- Rádce
Že to je jistotka, s tím souhlasím, ale s tím jazzem a swingem nikoliv. Mám z třítisícový řady Sonor snare a hraju spíš tvrdší rock. Ten bubínek má skvělý zvuk, pokud se do něj opravdu dobře a ostře praští. Syrově rockový zvuk. Žádný jazzový čajíček to není!JackLemon píše:Záleží na co ty bicí budeš používt. Sonory se hoděj do tej klidnější muziky jako je jazz , swing apod. Tu druhou značku osobně neznám a ani sem nikdy neslyšel nebo neviděl že by na ní někdo hrál. Když koupíš sonory jdeš na jistotu. Jinak když porovnáš 3007 a 2007 sonory tak si myslím že moc velkej rozdíl v tónech není. Je to na tobě když člověk vybírá soupravu musí se tomu trochu věnovat aby po čase nebyl zklamán.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
JackLemon
- Kontaktovat uživatele:
Já mám třeba od basixu soupravu mám v ní hodně rprvků od sonrou taky snare a bass a to má m z 2000 řady. Já nevím já hraju ve zkušebně na 3000ovou řadu kde jsou istambuly a mussím říci že ten zvuk se více hodí do jazzu. Ano ten snare je tvrdší ale třeba přechody podle mě do tvrdé muziky moc nepatří. Když na to někdo umí hrát tak se mu podaří zahrát si tu tvrdou ale to už je spíše o tvrdosti úderu.
Double-400 od Sonoráku
Double-400 od Sonoráku
- Monikad
- Rádce
tak to víš že jo, všechno jde když se chce. Já to ale zkoušet nebudu, z jazzu mám osypky. ten styl fakt nemusím...pehve píše:ale to přece vůbec neznamená že se jazzík na zrovna tenhle bubínek nedá odehrát - prostě naladím potřebnej zvuk a hraji styl čajíček
-
JackLemon
- Kontaktovat uživatele:
Jazz také nemusím ale hrozně moc sse mi líbí ten jazzovej zvuk na ock třeba. Možná je to hloupost ale prostě se mi to tam krásně hodí.
Double-400 od Sonoráku
Double-400 od Sonoráku
-
JackLemon