cort+zacatecnik

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Mahero30

cort+zacatecnik

Příspěvek od Mahero30 »

Hm tak se taky přidávám. Jsem začátečník a zhledl sem se v Cortce. Jak tak ale tady ctu tak nevim vlastne jakou. Jestli ma cenu u basovky snimače humbucker nebo staci nejeake J-bass P-bass a jak je to s tou aktivkou. Moje cenova hranice je do 6000. Jo a co basy LTD-ESP. V musiccentru maji ted nejake velke slevy tak tam zitra chci zajet.

PS: prosim mody o presunuti do sekce o basach Cort.ja se minul a nechtel zalozit novej topic
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

napis este co chces hravat
Mahero30

Příspěvek od Mahero30 »

Mno hrajeme jen tak pro radost a to rock az metal.

Edit: Jeste sem se dival na tuhle Cortku. Dala by se k tomu stylu co hrajem?
http://www.musiccenter.cz/Cort-C4H-WP/B ... e/:3:33406
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Cort... je jasna volba kdybych mel tu moznost si ji koupit v dobe kdy sem se rozhodoval mezi Ibanezkou a Squierem hnedka bych ji brall... skoda ze na kytarach v ty dobe nebyly...
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Mahero30

Příspěvek od Mahero30 »

Mno jedu odpoledne do Brna tak ji tam vyzkousim. Posoudim dle zvuku. Bojim se aby ty snimace HB nedelaly moc huhlavý zvuk.Taky se mi na ni libi to prepinani pasiv/aktiv.Ale na druhou stranu aby to nedelalo bordel. Kazdej čudlik navic svádí k tomu aby casem delal neplechu :) Ale sleva 23% skoro z 8 litrů to by nemuselo byt tak spatny.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

tak ta cortka vypadá pěkně. Sleva dobrá. Na rock a metálek snímačema jasná volba. I když by se uživil asi i nějaký singl. Ale to je věc názoru. Jestli jsi začátečník tak ti to určitě bude stačit. ono toho zase tak moc nepoznáš, pokud jsi naprostý začátečník (myslím po zvukové stránce). Spíš bych se ted díval po tom jak ti sedne do ruky. Jestli ti bude příjemná tak ji klidně kup.

K té aktivkce. Já jsem měl aktiv Fokus. Elektronika stála za starou belu vytáhl jsem ji ven. Z basy jsem udělal pasiv a zvuk se o hodně zlepšil. Takže já nemám rád levné aktivky. Osobně i pro začátečníky preferuju pasivky. Opět je to, ale věc názoru. A někomu může víc vyhovovat aktiv.

Jo a téma takhle klidně nechám. Ono to zase tak nevadí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

tu poslední C4H mám v pětistrunném černém provedení... když to vemu jen z pohledu pohodlí tak je podle mě parádní... docela úzký a hlavně tenký krk...není ani tak těžká...pohodka...akorát má zvlášť lepenou hlavu a plastové ladící mechaniky (ty křídýlka no však víte...)...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
garde

Příspěvek od garde »

Mahero30 píše:Mno hrajeme jen tak pro radost a to rock az metal.

Edit: Jeste sem se dival na tuhle Cortku. Dala by se k tomu stylu co hrajem?
http://www.musiccenter.cz/Cort-C4H-WP/B ... e/:3:33406
....vyskúšaj a keď sadne tak nič nerieš a kúp.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

ta Cort vypadá dobře, ale ta cena spíš odrazuje, za takové prachy dva humbuckery a aktivka, tělo mahagon....tomu nemůžu věřit, osobně si myslím, že bude rozumnější koupit něco takového, s tím nešlápneš vedle... http://kytary.cz/squier-by-fender-p-bas ... 59:0:0:1:0
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Nomak píše:ta Cort vypadá dobře, ale ta cena spíš odrazuje, za takové prachy dva humbuckery a aktivka, tělo mahagon....tomu nemůžu věřit, osobně si myslím, že bude rozumnější koupit něco takového, s tím nešlápneš vedle... http://kytary.cz/squier-by-fender-p-bas ... 59:0:0:1:0
Taky se spíš přikláním ke Squieru. Mrzí mě, že jsem do něj nešel když jsem začínal. V téhle kategorii je to pořád hodně kus od kusu, i Cortka půjde vybrat slušná.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Kontaktovat uživatele:

Ty Cortky šli teď hodně dolů... já jsem tu svoji koupil za 9.2k a teď je myslím za 7.8k...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Mahero30

Příspěvek od Mahero30 »

Mno tak sem tam vyzkousel (v Brně) jak Ibanezky tak Squiery a nakonec i z financnnich důvodů (abych mel vic penez na dobrou aparaturu/kombo) koupil tuhle http://www.musiccenter.cz/Cort-Action-B ... e/:3:28335
Uplne nejlip mi sedla do ruky a nejlip se mi na ni hralo a zvukově mě taky přesvedčila. Tak snad sem nehmátl moc vedle s nejakou špatnou volbou :-) Diky vsem za nazory a rady :-)
Kontaktovat uživatele:

Mahero30 píše:Mno tak sem tam vyzkousel (v Brně) jak Ibanezky tak Squiery a nakonec i z financnnich důvodů (abych mel vic penez na dobrou aparaturu/kombo) koupil tuhle http://www.musiccenter.cz/Cort-Action-B ... e/:3:28335
Uplne nejlip mi sedla do ruky a nejlip se mi na ni hralo a zvukově mě taky přesvedčila. Tak snad sem nehmátl moc vedle s nejakou špatnou volbou :-) Diky vsem za nazory a rady :-)
ve žlutém?
*cable >>> Adam Hall
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Mahero30 píše:Mno tak sem tam vyzkousel (v Brně) jak Ibanezky tak Squiery a nakonec i z financnnich důvodů (abych mel vic penez na dobrou aparaturu/kombo) koupil tuhle http://www.musiccenter.cz/Cort-Action-B ... e/:3:28335
Tak asi seš na tom lépe než já. Ono poznat zvuk v krámu je hodně těžké, na většině levnejch nástrojů najdeš fakt mizerný struny. Zvukově i v pohodlí hraní mi hodně pomohla jejich výměna, nejdřív za Warwick Red Label ale pak jsem přešel na nikl (viz podpis).
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Sice se v basách moc nevyznám, ale podle toho co sem slyšel je tahle 5-strunka hodně luxusní za ty prachy.

http://www.musiccenter.cz/Cort-ActionBa ... e/:3:16694
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

.annY:. píše:
ve žlutém?
maš něco proti žluté?? :D na barvě zas tak moc nezaleží... spis to co je uvnitř a aspon vynikne v kapele :D
Kontaktovat uživatele:

lahy píše:
.annY:. píše:
ve žlutém?
maš něco proti žluté?? :D na barvě zas tak moc nezaleží... spis to co je uvnitř a aspon vynikne v kapele :D
se jen ptám... já mám radši černou nebo bílou... nejlépe kombo obého...
*cable >>> Adam Hall
Mahero30

Příspěvek od Mahero30 »

Ta žlutá se líbí každému kdo ji videl v reálu. I mě :-). Vypadá tak nějak luxusne a draze :D . Ale hraje skvěle a hlavně se na ni dobře hraje. TO je nejdůlezitejsí :)
Kontaktovat uživatele:

jo hej jen tak btw doporučuju ti hodit to k nějakému kytaráři na seřízení :wink: já jsem to udělal (sice dost pozdě) a je to mrtě lepčejší...
*cable >>> Adam Hall
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“