nenarážím na ničí nástroje, ale v poslední době se fakt rozmohlo vychvalovat svoji značku nástrojů, paradoxně nejvíc u lidí kteří mají Stagg nebo Cort
uznávám, v začátečnických nástrojích okolo 4-6 tisíc, jsou corty asi nejlepší volba, třeba 170ka ibaneza vypada proti některým levným cortkám jako hračka...
ale jako profesionálním nástrojům, nestojí cort ibanezám ani po kotníky!!! možná se na ně někomu líp hraje, ale to je jen SUBJEKTIVNI názor jednotlivce. tak neříkejte, že cort je nejlepší, když jste hráli na 10 kytar, z nichž 5 je cort, a ještě jste na ně hráli tak že jste je měli 2 minuty v ruce v hudebninách
Asi si to pochopil, že já hraju na EMG HZ a Cort považuju za nejlepší kytary na světě. Neni to tak. Kdybych měl prostředky a využil to, tu ESP M-II bych si koupil a Corta zahodil (dobře, pověsil na stěnu). Kytary Cort ale OPRAVDU nejsou pro profesionály, nýbrž pro amatéry, pro které je hudba koníčkem. Že se tady vychvalují? Kolik lidí se tady hudbou živí? Nemůžeš zkousnout fakt, že tu lidi vychvalují levné, avšak za svou cenu podařené nástroje.
HOWGH, nechci řešit offtopic.
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Vetsinu seriove vyrabenych kytar Schecter vyrabi v Korei Cort, alespon zaklad, kytary se pak finisuji v USA.
In 1997, Michael Ciravolo met with several Asian guitar manufacturers at the Tokyo Music Festival and finally decided on a factory located in Incheon, South Korea, though, not known for sure,it could be the electric Guitar factory of Cort. The guitars would be built in the South Korea factory and then they would be shipped to the U.S. to be setup in a Schecter shop. At summer NAMM in 1998, Schecter introduced the Diamond Series, which included six affordably priced non-custom guitars.
Cort’s main production focus is not on Cort-brand guitars, but rather on contract work for numerous other companies. Generally, large companies contract Cort to build lower-priced guitars that have that company’s brand on them. Parkwood,Schecter, G&L Tribute series line of guitars are among the most well-known brands that Cort produces.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Trainman píše:Asi si to pochopil, že já hraju na EMG HZ a Cort považuju za nejlepší kytary na světě. Neni to tak. Kdybych měl prostředky a využil to, tu ESP M-II bych si koupil a Corta zahodil (dobře, pověsil na stěnu). Kytary Cort ale OPRAVDU nejsou pro profesionály, nýbrž pro amatéry, pro které je hudba koníčkem. Že se tady vychvalují? Kolik lidí se tady hudbou živí? Nemůžeš zkousnout fakt, že tu lidi vychvalují levné, avšak za svou cenu podařené nástroje.
HOWGH, nechci řešit offtopic.
mě hodně rozzuřilo to porovnávání ibanezy za 30 a corta za 15, a s podobnými názory jsem se setkal už mockrát, proto nadávám...
já uznávám, že cort může být dobrý nástroj, třeba náš basák má taky corta, sice je na ni pár much, ale je to dobrá basa. ale vadí mi názor že Cort za 5 = jiná kytara za 10...
myslím že tím svůj výbuch a nadávání udávám na správnou míru, prozatím také končím s OT, a omlouvám se za něj
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma: Zajímavé o to Cortu. Takže Cort dělá výrobu i pro jiné firmy. Jsem myslel, že jsou menší společnost. Ale tak zas je to možná plus, že nejsou malí sráči a ostatní se nebojí jim svěřit výrobu.
Já mám Cortky rád. Mezi tím všemožným marastem, co tu po hudebninách mají jsou to dobré kousky. Samozřejmě když chce člověk kytaru za pořádné prachy (na 15 000) tak už spíš zabrousí do známějších vod.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
vypadám snad na to že bych někomu cpal názor kterej sem někde slyšel..??Jo hrál sem na EMG-HZ..Ať už to bylo na Schecterce nebo na Cortce hrál sem na ně..A ty snímače mě nenadchly...Když pasivky tak radši SD nebo DiMarzia než EMG..U aktivů je to jinak...I když SD dělá i výborný aktivní snímače svým charakterem mi víc zase u aktivek sedí EMG...
vypadám snad na to že bych někomu cpal názor kterej sem někde slyšel..??Jo hrál sem na EMG-HZ..Ať už to bylo na Schecterce nebo na Cortce hrál sem na ně..A ty snímače mě nenadchly...Když pasivky tak radši SD nebo DiMarzia než EMG..U aktivů je to jinak...I když SD dělá i výborný aktivní snímače svým charakterem mi víc zase u aktivek sedí EMG...
Tak já mám zcela opačný názor. EMG HZ H4 fajn pasivní snímač s poměrně silným výstupem. A za ty peníze.... Sedějí mi. Stejně tak jako aktivní SD Blackouts. Mají mnohem lepší zvuk je EMG 81,85 potažmo 89.
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Wohma píše:Ma sice silny vystup, ale sterilni ton bez zivota.
Pod to se muzu podepsat
+1
asi sem měl napsat toto abys to pochopil, to sem myslel tím charakterem..a né výstupy a takový srandy...
Ve snímačích to neni
Zdarec draku.Hraju na kytaru nějakej čas a rukama mi prošlo 11 kytar.Od Gibsona po Ibanez.Ibanezky jsem měl tři.Samo ne naráz,postupně.Dvě cca za 25tis a jednu,Jem77,za 62tis.A řeknu ti,Jem 77 stála za kulový.Teď smažím na Schecter C7 ATX Blackjack(20tis).Běž do Schectra,každopádně.Snad ti pomůže malá ukázka..http://bandzone.cz/williamczech Měj se.