Bb

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Bb

Příspěvek od DL »

Zdarec, mám zas jeden blbej dotaz.

Kód: Vybrat vše

D        Bb             C                  Bb      C      D
__I am a man who walks alone, and when I'm walking a dark road
Jak vypadá akord Bb ? :?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

-2-
-3-
-4-
-4-
-2-
---

ne?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Giof píše:-2-
-3-
-4-
-4-
-2-
---

ne?
moll to nebude

A#dur: x 1 3 3 3 1
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak jak pise Rotten. u nas oznacovany normalne jen B. to co napsal Giof je Hmoll (u nas, na zapad od nas to je B moll).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Jo, sorry.. já to přečetl jako Bm... jsem slepec
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

Hele Bb je je tak, je to snížený tón H (B) takže věc se má takhle:

e-1
h-3
g-3
d-3
A-1
E-x

Jinak jsem to už vysvětloval tady: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... 30&start=0
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ježiš to už zu je asi po sté :) ten dotaz :) lidi, hledejte nejdřív...

tak znovu:

stupnice v ČR C D E F G A H C

stupnice jinde C D E F G A B C

čili co je u nás H je jinde B co je u nás Hmi je jinde Bmi...

navíc půlton mezi A a H(B) mi v ČR nelogicky označujeme jako B...aby se to pletlo ještě víc...

v cizině ho správně označují jako zvýšené A = A# popřípadě jako snížené B čili B s notičkou Bb

that´s all
Naposledy upravil(a) pupack dne 17.02.2009 9:31, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

No já ti rozumim. Když už je to tu po sté, tak proč se furt na to ptáte? Člověk má snahu a nakonec ještě dostanu vynadáno :(
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

moribundus píše:No já ti rozumim. Když už je to tu po sté, tak proč se furt na to ptáte? Člověk má snahu a nakonec ještě dostanu vynadáno :(
cože? :D to nebylo přeci na tebe, myslel jsem že tu je po sté ten dotaz co je to Bb :lol: :lol: ty jsi to naopak vysvetlil ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Rozdíl mezi českým Hčkem a Bčkem se tu vůbec neřeší, tak co tu valíte? :shock: :shock:
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Tyvole Fear of the dark! A já furt že nevim co hrát novýho! Hned du na to.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

b = půl tón dolů
# = půl tón nahoru

B = H (Někde se používá B)

tzn. H - půtón = A# (Ais)

Někdy je to prostě tak že místo F# je Gb
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Giof píše:Rozdíl mezi českým Hčkem a Bčkem se tu vůbec neřeší, tak co tu valíte? :shock: :shock:
ale no tak, právě že řeší.. protože se tázající ptá co je to za akord Bb...

a akord Bb neni nic jiného než naše české B, což je půlton mezi A a H a aby to dotyčný vůbec pochopil je třeba zdůraznit, že se to označuje jako Bb poněvadž krom naší republiky je stupnice C D E F G A B C a to Bb leží tudíž mezi A a B (u nás H)

takže se to řeší správně ;)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

žebrák píše:Tyvole Fear of the dark! A já furt že nevim co hrát novýho! Hned du na to.
:)

Dík za vysvetleni :P

Pro remcaly: Ptám se na akord Bb a ne na rozdíl mezi tonama B a H :roll:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

DL píše:
žebrák píše:Tyvole Fear of the dark! A já furt že nevim co hrát novýho! Hned du na to.
:)

Dík za vysvetleni :P

Pro remcaly: Ptám se na akord Bb a ne na rozdíl mezi tonama B a H :roll:
ty si nevděčník, jestli snahu o pomoct ti pochopit proč je ten akord někde nazýván Bb a jinde B považuješ za remcání tak SORRY :) :)

ALE

akord Bb přímo souvisí s rozdílem mezi B a H, ale jestli ti stačí jen jak se drží, a nezajímá tě proč se mu u nás říká B a jinde právě Bb jak jsi našel, a nezajímá tě že leží mezi A a B (u nás mezi A a H) pak ti přeju hodně štěstí do dalšího hraní ;) protože když tě nezajímají jak ty věci fungují ale jen se nazpamět naučíš mačkat pár akordů začneš se v tom brzy hezky topit ;)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

pupack píše: ...
Ale ne, jsem rád za pomoc. Nicméně vzhledem k tomu, že o tom něco málo vím tak mi jde vysloveně o ten akord :)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

pupack píše:
ty si nevděčník, jestli snahu o pomoct ti pochopit proč je ten akord někde nazýván Bb a jinde B považuješ za remcání tak SORRY :) :)

ALE

akord Bb přímo souvisí s rozdílem mezi B a H, ale jestli ti stačí jen jak se drží, a nezajímá tě proč se mu u nás říká B a jinde právě Bb jak jsi našel, a nezajímá tě že leží mezi A a B (u nás mezi A a H) pak ti přeju hodně štěstí do dalšího hraní ;) protože když tě nezajímají jak ty věci fungují ale jen se nazpamět naučíš mačkat pár akordů začneš se v tom brzy hezky topit ;)
jde ale o to, že na to se vůbec neptal :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

JUST PLAY THE FUKKIN A# !!
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Giof píše:
pupack píše:

ALE

jde ale o to, že na to se vůbec neptal :)
no vzhledem k tomu že na jeho otázku mu bylo odpovězeno už ve třetím příspěvku (když vynechám tvůj kde jsi napsal Hmol) ;) tak nevidim důvod proč bychom nemohli to téma rozvinout víc, když už bylo jinak odpovězeno ;) nebo je to špatné rozvíjet diskusi?

odpovězeno mu už bylo dávno než jsem napsal o detailech toho akordu víc věcí :)
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

A rusáci maj místo H - G?když H nepoužívaj.. :D Psali ste směr západ,tak jak to teda vypadá na východě? :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“