J epoptřeba odkázat zvukaře do patřičných mezí!! Zvukař, který by se snažil muzikantům nutit, co mají kde ladit, tlumit atd ja k****, kterého bych si na kšeft nenajala podsruhý!! A muzikant, který na takovýhle kecy zvukaře přistoupí je dvojnásobný k****!pehve píše:moc vycpat není fakt dobré..
joo to není ale říkej to zvukařům po různých kšeftech.....většinou chtějí co nejvíc utlumit vazbu a nejvíc to odnášej bicmeni..snad každej slyšel ty kecy-hele nějak to utlum nebo to stahnu..tamten přechoďák a ten kotel..tak chudáci bicmeni vozí vytlumený korpusy, narvaný molitanem, filcem atd...taky je občas vidět speciality jako třeba přes rezonant ještě natažená tuhá látka...ufff
tohle si protiřečí s moderním trendem volně uložených co nejvíce rezonujících korpusů, tedy nechat vyznít kvalitní dřevo![]()
Takže netlumit ale ladit.
Každý si má hledět svého řemesla a neplást se do zelí druhým. Muzikant zodpovídá za svůj nástroj a zvukař za jeho sejmutí a zprosředkování zvuku posluchačům. Sejmout a zesílit se dá při slušným výsledku cokoliv, jen to chce trochu znalostí a umění a v tom je celá podstata zvukařiny.
A když to někdo neumí, nemá u mixážního pultu co dělat.....
Sma jsem si to zažila nesčetněkrát. krom čtvrtstoletí ježdění za bicíma jsem také paralelně s tím zhruba 7 roků spoluvlastnila zvukařsko-osvětlovačskou firmu a tak jsem si i tuhle profesi hodně zblízka osvojila..