Jak dobře a pokud možno rychle naladit bicí??!!

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:moc vycpat není fakt dobré :!: ..
joo to není ale říkej to zvukařům po různých kšeftech..... :roll: většinou chtějí co nejvíc utlumit vazbu a nejvíc to odnášej bicmeni..snad každej slyšel ty kecy-hele nějak to utlum nebo to stahnu..tamten přechoďák a ten kotel..tak chudáci bicmeni vozí vytlumený korpusy, narvaný molitanem, filcem atd...taky je občas vidět speciality jako třeba přes rezonant ještě natažená tuhá látka...ufff
tohle si protiřečí s moderním trendem volně uložených co nejvíce rezonujících korpusů, tedy nechat vyznít kvalitní dřevo :!:
Takže netlumit ale ladit.
J epoptřeba odkázat zvukaře do patřičných mezí!! Zvukař, který by se snažil muzikantům nutit, co mají kde ladit, tlumit atd ja k****, kterého bych si na kšeft nenajala podsruhý!! A muzikant, který na takovýhle kecy zvukaře přistoupí je dvojnásobný k****! :?

Každý si má hledět svého řemesla a neplást se do zelí druhým. Muzikant zodpovídá za svůj nástroj a zvukař za jeho sejmutí a zprosředkování zvuku posluchačům. Sejmout a zesílit se dá při slušným výsledku cokoliv, jen to chce trochu znalostí a umění a v tom je celá podstata zvukařiny.
A když to někdo neumí, nemá u mixážního pultu co dělat.....

Sma jsem si to zažila nesčetněkrát. krom čtvrtstoletí ježdění za bicíma jsem také paralelně s tím zhruba 7 roků spoluvlastnila zvukařsko-osvětlovačskou firmu a tak jsem si i tuhle profesi hodně zblízka osvojila.. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

ok, někdy je to fakt boj co tě vycucne už před hraním :?
ale věřím že výborně slyšící citlivej zvukař to nemá taky jednoduchý někdy s těma vercajkama co je možný potkat na podiu :)
nejvíc se mi osvědčila vzájemná spolupráce, prostě když to byl rozumnej člověk a poradil, ne hulákal...
ale pár k*kotů jsem potkal, to je fakt :x
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:ok, někdy je to fakt boj co tě vycucne už před hraním :?
ale věřím že výborně slyšící citlivej zvukař to nemá taky jednoduchý někdy s těma vercajkama co je možný potkat na podiu :)
nejvíc se mi osvědčila vzájemná spolupráce, prostě když to byl rozumnej člověk a poradil, ne hulákal...
ale pár k*kotů jsem potkal, to je fakt :x
Tak jasně KOMUNIKACE, však jsme lidi. To fungovat musí. Stejně jako samozřejmost beru solidní nástroj u muzikanta a solidní aparát u zvukaře. když přijede bubeník s bubnama poslepovanýma izolačkou a postahovaný stojany drátem, tak to asi nebude žádný fanda hraní, stejně tak aby zvukař hodinu před hraním trávil s pájkou v ruce neustále hledal nějaké chrčící studeňáky...
prostě trochu "profi" přístup beru jako standard.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

nakonec nejen o komunikaci bubeník - zvukař jsem napsala článek
http://instantnibubenik.ezin.cz/?p=8

Mimochodem je to web, který jsme s několika kolegy, z dlouholeté party bubenictva na diskuzním fóru BICÍ na Lidé.cz, sestavili pro informaci a pomoc začínajícím hráčům.... as třeba i nejen jim :wink:
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad píše:nakonec nejen o komunikaci bubeník - zvukař jsem napsala článek
To je moc dobrý,jen tak dál :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle je přece jen thread o ladění, vaši diskuzi o výbavě jsem přesunul sem

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=11640

Prosím pokračujte tam a zde se držte tématu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

diky za zpřehlednění
Monikad píše:nakonec nejen o komunikaci bubeník - zvukař jsem napsala článek
dobře se to celý čte i poslouchá, playalongy jsou moc zajímavá sekce...super..
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad píše:playalongy jsou moc zajímavá sekce...super..
Tjn...ty jo,kdo to je ten DrMorbid v těch playalongách?Ten hraje celkem slušně.
pehve

Příspěvek od pehve »

každopádně tam ty sextoly střílí dost přesně (Voronezh Cowboy)
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

pehve píše:každopádně tam ty sextoly střílí dost přesně (Voronezh Cowboy)
To je teda...to neni jak American idiot-bum čvacht :D
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

No,rychle a dobře se nedá moc spojit.Buď rychle a nebo dobře,s tim asi budeš muset počítat.I když jako můj bubeník to třeba skoro vůbec neřeší.Sedne za to a je mu jedno,jestli to má zvuk,nebo ne.V tý garáži se to stejně ztratí. I když mi to přijde trochu líto,když já třeba půl hodiny hledam optimální zvuk,kterej moc nevazbí,nešumí,nebrumí atd...Holt se Staggem se to ladí těžko.Ale jak říkám.Musíš se rozhodnout,jestli je chceš naladit dobře,nebo rychle. :wink:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MáraZ píše:
Monikad píše:playalongy jsou moc zajímavá sekce...super..
Tjn...ty jo,kdo to je ten DrMorbid v těch playalongách?Ten hraje celkem slušně.
je to jeden ze spoluautorů toho webu, správce fóra BICÍ na LidéCZ a taky bubeník metalových band Lamoth a Eardelete, obojí z Prahy.
je to fajn kluk a talent.... mimochodem sem taky přece chodí a já si to od něj určitě slíznu, za tuhle reklamu :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

P5YCHO píše:No,rychle a dobře se nedá moc spojit.Buď rychle a nebo dobře,s tim asi budeš muset počítat.I když jako můj bubeník to třeba skoro vůbec neřeší.Sedne za to a je mu jedno,jestli to má zvuk,nebo ne.V tý garáži se to stejně ztratí. I když mi to přijde trochu líto,když já třeba půl hodiny hledam optimální zvuk,kterej moc nevazbí,nešumí,nebrumí atd...Holt se Staggem se to ladí těžko.Ale jak říkám.Musíš se rozhodnout,jestli je chceš naladit dobře,nebo rychle. :wink:
Souhlas, kvalitně naladit chce trochu práce a času.... i tady platí že práce kvapná, málo platná.

Ten "tvůj bubeník" asi bude spíš majitel bubnů, než bubeník, pokud má takovýhle přístup.... je mi tě líto hrát s někým takovým.. :cry:
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad píše:je to jeden ze spoluautorů toho webu, správce fóra BICÍ na LidéCZ a taky bubeník metalových band Lamoth a Eardelete, obojí z Prahy.
je to fajn kluk a talent.... mimochodem sem taky přece chodí a já si to od něj určitě slíznu, za tuhle reklamu :D
Death metal a podobný bláznivyny teda moc nemusim :D ale je to jízda :shock: :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MáraZ píše: Death metal a podobný bláznivyny teda moc nemusim :D ale je to jízda :shock: :D
Máme to stejně :wink:
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad píše:
Máme to stejně :wink:
:D Zase
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Monikad píše:
P5YCHO píše:No,rychle a dobře se nedá moc spojit.Buď rychle a nebo dobře,s tim asi budeš muset počítat.I když jako můj bubeník to třeba skoro vůbec neřeší.Sedne za to a je mu jedno,jestli to má zvuk,nebo ne.V tý garáži se to stejně ztratí. I když mi to přijde trochu líto,když já třeba půl hodiny hledam optimální zvuk,kterej moc nevazbí,nešumí,nebrumí atd...Holt se Staggem se to ladí těžko.Ale jak říkám.Musíš se rozhodnout,jestli je chceš naladit dobře,nebo rychle. :wink:
Souhlas, kvalitně naladit chce trochu práce a času.... i tady platí že práce kvapná, málo platná.

Ten "tvůj bubeník" asi bude spíš majitel bubnů, než bubeník, pokud má takovýhle přístup.... je mi tě líto hrát s někým takovým.. :cry:
No,můžu ti říct,že to bylo krušný...Nedokázal ani udržet rytmus a když už ano,tak nedodržel doby... no,naštěstí už mam spolehlivějšího bubeníka-automat. Tak uvidíme,jak nám to spolu půjde.Sice nepije a nehulí,ale zahraju si s nim asi líp. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

psycho: No tak vidíš :twisted: nakonec je to i lepší řešení, nemusíš řešit kdy může a kdy ne, nemusíš valit kytaru abys přebil hluk bubnů (/prostě na bubnech stáhneš volume)... neužírá honoráře, nepřetahuje ho konkurence, nemusíš odříkat kšefty když má bubeník nohu v gipsu nebo třeba zánět šlach,...... ale je to "mrtvýů stroj hrající až nelidsky přesně a tudíž to je studený pocit z muziky....
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Monikad píše:psycho: No tak vidíš :twisted: nakonec je to i lepší řešení, nemusíš řešit kdy může a kdy ne, nemusíš valit kytaru abys přebil hluk bubnů (/prostě na bubnech stáhneš volume)... neužírá honoráře, nepřetahuje ho konkurence, nemusíš odříkat kšefty když má bubeník nohu v gipsu nebo třeba zánět šlach,...... ale je to "mrtvýů stroj hrající až nelidsky přesně a tudíž to je studený pocit z muziky....
přesně tak...Pak je ještě možnost se vecpat někomu do kapely,když už sem s tou kytárkou zůstal sám. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“