Rychlé hraní + tlumení = NEJDE

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
draken-x

Rychlé hraní + tlumení = NEJDE

Příspěvek od draken-x »

Mám takový problém, začali sme v kapele hrát jeden song od kapely Exnito. Na začátku je takové rychlé down hraní s tlumením.
Výřez začátku - http://www.edisk.cz/stahni/99452/NEJDE. ... .72KB.html
má to pár kb

Ani za boha to nezahraju. Chvíli to vydržim ale pak mě začne chytat křeč do celé paže a nakonec i do zápěstí. Nehledě na to že neudržím furt stejnou frekvenci ůderů... Nevíte prosím jak na to. Potřebuju s tím prosím pomoc
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Tak tohle buď hrát nahoru dolů, nahoru dolů, ale to nebude znít stejně, takže spíš to cvičit tak nějak postupně.. jak tě začne chytat křeč, tak to odlož, případně si chvilku zahraj něco jiného a takhle postupně... na tohle nijak netlač... protože by ses pak dostal do toho topicku se záněťákáma šlach...
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

hraj to nahoru a dolů ne jenom dolů... a cvičit cvičit cvičit cvičit taky mi nejdou nějaké riffy ale když je chvilu cvičím tak to jde...
draken-x

Příspěvek od draken-x »

nahoru dolu to zni uplně divně.
Já jen jestli nemám mít nějak zasichrované zápěstí nebo jestli nějak nemám držet ruku jinak
r0nn!e

Re: Rychlé hraní + tlumení = NEJDE

Příspěvek od r0nn!e »

Jestli hráš na kytaru maximálně čtvrt roku, chápu, že je to pro tebe rychlý. Ale jinak.... kamaráde, trénink trénink a trénink.... a todle jedině downstroke...
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

snaž se to zapěsti co nejvic uvolnit ;)
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Mě to zas tak rychlé nepřijde. Ale je na to jen jedna rada cvičit. Jinak to nepude.
draken-x

Příspěvek od draken-x »

Tenhle song se snažim cvičit už celkem dlouho ale nikdy se mi to nepovede zahrát přes to Intro... Chytne mě křeč a konec.
Teď nevím jestli správně držím ruku a hýbu zápěstím
Mohu vás někoho poprosit o Foto jak máte držení ruky a zápěstí, prosím.
Já mám ruku i zápěstí ve stejné rovině, ve sklonu 45 stupnu..
kdybych nemusel tlumit tak to zahraju v pohode ale jak mam opreny zapesti o struny tam mam problem
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

draken-x píše:Tenhle song se snažim cvičit už celkem dlouho ale nikdy se mi to nepovede zahrát přes to Intro... Chytne mě křeč a konec.
Teď nevím jestli správně držím ruku a hýbu zápěstím
Mohu vás někoho poprosit o Foto jak máte držení ruky a zápěstí, prosím.
Já mám ruku i zápěstí ve stejné rovině, ve sklonu 45 stupnu..
kdybych nemusel tlumit tak to zahraju v pohode ale jak mam opreny zapesti o struny tam mam problem
skus zajit za nějakym zkušenym kytaristou ;) někde do zušky nebo tak... oni ti poradí takhle z fotek to je takove nevim... nejlepší je to když ti to někdo ukaže alive ;)
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Jak hrát uvolněně levačkou? S uvolněnou video-odpovědí uvolněného rasomasa :D
rasomaso píše: No vzhledem k tomu že já takhle powery (nebo celkově akordy) převážně nehraju pokud to není vyloženě nutný abych danou věc zahrál, tak můj názor na tu levou ruku ber trochu s rezervou. Trochu mi přijde jako bys tu ruku kroutil jakoby do vajíčka. Možná se mi to zdá kvůli úhlu, takže by bylo vhodné kdyby někdo z ostatních dementoval nebo potvrdil to co říkám. Zkus ty prsty držet trochu víc v rovině s krkem, uvidíš jestli se to zlepší.
Každopádně co se týče pravý ruky, tam jsem si celkem jistej a myslim že tvoje chyba je že to tak jako moc plácáš. Trsáš v podstatě pohybem v lokti a to tě myslim zpomaluje. Měl bys spíš přenýst ten trsavej pohyb do zápěstí, něco jako kdybys měl trochu povolený zápěstí a jen trochu vytáčel ruku v lokti tak, aby ti dlaň jakoby vlála za tou rukou. Snad ti to co myslim pomůže blíže pochopit následující videjčo, které jsem při této příležitosti natočil :D (EXCLUSIVE! :lol: )

http://s197.photobucket.com/albums/aa26 ... 009128.flv
Obrázek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Chápu, taky jsem měl s tlumením prpblém, ale teď už s uvolněnou rukou si dávám tlumení i rychlejší :)

Dej ruku před sebe tak abyses díval na dlaň, jakobyses chtěl plesknout do čela a kývej celou dlaní doleva a doprava aby prsty létaly doleva a doprava ale zápěstí bylo na stále stejném místě. Přesně tímto pohybem, kdy rytmicky škubu zápěstím to hraju. Je totakové, jako by sis ho ... víšco 8)
Nebo prostě natáhni ruku před sebe, polož na stůl, úplně uvolni a jen třepej dlaní jako bys měl alzheimera, ten pohyb pak přenes do hraní :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Demilich píše: Dej ruku před sebe tak abyses díval na dlaň, jakobyses chtěl plesknout do čela a kývej celou dlaní doleva a doprava aby prsty létaly doleva a doprava ale zápěstí bylo na stále stejném místě. Přesně tímto pohybem, kdy rytmicky škubu zápěstím to hraju. Je totakové, jako by sis ho ... víšco 8)
Nebo prostě natáhni ruku před sebe, polož na stůl, úplně uvolni a jen třepej dlaní jako bys měl alzheimera, ten pohyb pak přenes do hraní :-)
Tak tohle bych rád viděl :lol:
Obrázek
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

taky jsem se rád podíval... taky se rád něco přiučím... jak sem říkal uvolnit :)

edit:
když už jsme u toho tak když ja zkušam hrat tak mě občas bolí předloktí, jako kdybych předtim dělal 100 kliků to asi dobre neni že? ja jen informačně... :) ale děla to jenom, když mam kytaru na prave noze, když ji mam mezi nohama tak ne...
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

Kažopádně rasomaso fakt hustý maso :-D Ale má pravdu :-) kluk jeden ušatá. Každopádně je jasný, že jak říkal, že má ten přát :-D tak přesně takhle bys měl mít tu ruku položenou na strunách a pak prostě lehce kmitat zápěstím to tej struny. V té ukázce to hraje všechno dolů. Osobně se mi to tempo zdá v pohodě, ale jestli se ti to zdá rychlé, pak si pusť naseho všemi milovaného přítele metronoma a dej si tempo třeba 60 a až to bude sedět na prdeli tak si to postupně zvyšuj na tempo který potřebuješ. No to je asi vše. Jinak cvičit a cvičit a jednou to přijde a pak si z toho všichni sednou na pr..l
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Mjkl píše:taky jsem se rád podíval... taky se rád něco přiučím... jak sem říkal uvolnit :)

edit:
když už jsme u toho tak když ja zkušam hrat tak mě občas bolí předloktí, jako kdybych předtim dělal 100 kliků to asi dobre neni že? ja jen informačně... :) ale děla to jenom, když mam kytaru na prave noze, když ji mam mezi nohama tak ne...
No to neni dobře.Měl sby ses snažit nahnat pohyb o nejvíc do zápěstí.já třeba už rukou vůbec nehýbu,frčim jen zápěstí a ani 3 hodiny hraní mě nepůsobí žádný bolesti ani namožení. 8)
Stagg SG + Guitar Rig 3
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

P5YCHO píše:
Mjkl píše:taky jsem se rád podíval... taky se rád něco přiučím... jak sem říkal uvolnit :)

edit:
No to neni dobře.Měl sby ses snažit nahnat pohyb o nejvíc do zápěstí.já třeba už rukou vůbec nehýbu,frčim jen zápěstí a ani 3 hodiny hraní mě nepůsobí žádný bolesti ani namožení. 8)
no ale to tam hraju jenom zapěstim žejo to nechapu :D a boli to :D když to mam na prave noze a když mezinohama tak mě boli zase leve rameno (chudaček jeden rozřezatej po operaci) ale to je věc rozhýbání :D
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Trenuj , by ucho jsou to fakt jen downstroky , bejt tebou tak raději rovnou trenuji downstroky jinak v tom pak budeš mít bordel , ja třeba když se učil Master Of puppets tak jsem měl problem s zahrani pouze downstrokama , po cca 2 měsících drcení ruky na live in prague MoP eden 08 jsem to dal . Fakt to chce cvik :-P až tě to omrzí a pujde ti to tak se vrhni na metlu ty sou přebornící v pm :-D (battery go ! )
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Postupy některých lidí v učení se PM a celkově lepší hry pravačkou mi přijdou při nejmenším podivné. No offense. Prostě ksakru vemu kytaru a hraju a hraju a hraju. Nic jiného v tom není.
Ferino

Příspěvek od Ferino »

r0nn!e píše:Prostě ksakru vemu kytaru a hraju a hraju a hraju. Nic jiného v tom není.
Hrát hrát to jo, ale když to někdo dělá blbě technicky, tak se pak zlepšuje pomalu a bolí ho z toho třeba moc ruce. Někdy je dobrá rada lepší jak měsíc špatně dělanýho tréninku. :lol:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Ano, rady typu ''jak onanuješ tak hraj na kytaru'' jsou vskutku užitečné. Podle mě se dá radit v hodně věcech, ale třeba tahle záležitost je individuální. Každej si musí zjistit sám v jaké poloze ruky vs. držení trsátka se mu hraje nejlépe, nejrychleji, nejvytrvaleji bez výrazných křečí a bolestí.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“