Jak vybrat velmi kvalitní aparát? (zes. + repro)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Doopravdu by to chtělo střelit aspon nějaký cenový odhad, bez toho se těžko radí...

Jinak mám dojem, že by sis měl vlastně ujasnit aspon nějak přibližně, po čem zvukově toužíš. Vletět do hudebnin a vyzkoušet vše, co je v dané cenové relaci k dispozici.

Pokud opravdu nevíš co by a chceš velkou univerzálnost, tak se dá poradi snad opravdu jen ten již zmíněný Randall MTS...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Nero píše:Doopravdu by to chtělo střelit aspon nějaký cenový odhad, bez toho se těžko radí...

Jinak mám dojem, že by sis měl vlastně ujasnit aspon nějak přibližně, po čem zvukově toužíš. Vletět do hudebnin a vyzkoušet vše, co je v dané cenové relaci k dispozici.

Pokud opravdu nevíš co by a chceš velkou univerzálnost, tak se dá poradi snad opravdu jen ten již zmíněný Randall MTS...

Univerzalnost...Mesa Boogie Triaxis a k nemu koncak Two Ninety
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

janriha píše:George Dennis 8)
Děláš si legraci, nebo jsi Patriot s velkym P?:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
humus

Příspěvek od humus »

podle mě nejkvalinější jsou ampy co si necháš postavit na míru, protože víš jaký součástky se do toho cpou. kdyz jsem mluvil s p. rožďálovským, řikal že kvalita dnešních ampů sotjí na nic, součástky made in china a tak a že ty komba prostě mnohem častějc odcházej.
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

humus píše:podle mě nejkvalinější jsou ampy co si necháš postavit na míru, protože víš jaký součástky se do toho cpou. kdyz jsem mluvil s p. rožďálovským, řikal že kvalita dnešních ampů sotjí na nic, součástky made in china a tak a že ty komba prostě mnohem častějc odcházej.
ne všechny jsou made in china, jsou i opravdu kvalitní aparáty ručně dělaný.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
afektband

Příspěvek od afektband »

humus píše:podle mě nejkvalinější jsou ampy co si necháš postavit na míru, protože víš jaký součástky se do toho cpou. kdyz jsem mluvil s p. rožďálovským, řikal že kvalita dnešních ampů sotjí na nic, součástky made in china a tak a že ty komba prostě mnohem častějc odcházej.
To říká ten, jehož aparáty jsou jedny z nejmíň spolehlivých...přepyšný pan Rožďalovský.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Marylin

Příspěvek od Marylin »

afektband píše:
To říká ten, jehož aparáty jsou jedny z nejmíň spolehlivých...přepyšný pan Rožďalovský.
+1 :D :D :D :D Sám jsem si ho kdysi musel jeho hlavu nechat předělat od HOTa, aby to aspoň trochu bylo co k čemu....
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
afektband

Příspěvek od afektband »

Marylin píše:
afektband píše:
+1 :D :D :D :D Sám jsem si ho kdysi musel jeho hlavu nechat předělat od HOTa, aby to aspoň trochu bylo co k čemu....
No já to dával do ESH :D :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
nity

Příspěvek od nity »

podle nej je vsechno spatny, rivery atd. a prave proto na ty jeho aparaty hrajou vsichni na svete od metallicy pocinaje a zakkem konce :lol:
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Hmm, toto je téma jak z kozí pi*e patróntaška :roll: 8)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

možná by se mohl ozvat zakladatel topicu :D
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

bože to je diskuze :D tak za mě teda 100W vintage Marshall s KT66 a strat :lol:

No myslim že pokud budeš chtít nějakej Marshall, nebylo by od věci se pak kouknout na klony. Používaj lepší součástky (myslim tim MetroAmps například, nebo Soultone... snad i ten Ceriatone :D)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Vy z toho děláte jen otázku peněz, a pak na té cenové hladině si vybrat podle zvuku. Já si myslím, že když psal malá a střední pódia, tak to nemusí nutně znamenat stack a hlavu. Jsou lidi co slyší v kombu za 30000 svůj vysněnej zvuk, a daj mu přednost před aparátem za 50 nebo 70 tisíc. Dám příklad - když někdo bude mít rád Fender Blues Deville a rozhodne se pro reissue tak to má za 20, a mesy nebo marshally za větší pálky mu můžou být ukradený.

edit teď koukám že psal hlavu a repro.. zase jsem to netrefil .)
Norman ST 40 folk
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

On ale nespecifikoval co chce za zvuk.

Jinak poslouchal jsem vás na bandzone, zatim mám za sebou kremroli a zahradu země. Líbila se mi víc zahrada země, jelikož (ač to tak nerad říkám) kremrole je vlastně taková upravená She's Got Issues od Offspring :P ale ta zahrada se mi fakt líbila. :wink: No v tomhle automaticky slyšim mýho vysněnýho Marshalla co už je snad na pokraji dokončení a odeslání :lol: ale musim říct že takový Soldano SLO100 by tam sedělo jak p***l na kbelík. Koukni na youtube, nebo poslechni Lucie - Větší než malé množství lásky. Jak jsem nedávno zjistil díky místním odborníkům, Kodym tam hraje na tohle Soldano a zvuk je to teda peckovej. :wink: (akorát ta cena no :lol:)

Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Zdravím přátelé. Nemohl jsem se ozvat dřív, než teď, omlouvám se. Moc vám děkuji za vaše cenné rady, hodně se z nich poučíme. Pro každého je "hodně" něco jiné. Pro mě je "hodně" který sen měl na mysli 50T. Pak mi ale došlo, že pro mnoho muzikantů je to "částka jen tak na kabel" :D
Myslím, že zvuk by měl bejt spíš klasičtější, čili jak říkáte, nejlepší bude prostě vletět do obchodu a vyzkoušet co se dá. A jsem ochoten klidně před obchodem stanovat týden, než vybereme ten správný. Já vám děkuji mnohokrát za rady a spolupráci.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tomas.Tajfun píše:Zdravím přátelé. Nemohl jsem se ozvat dřív, než teď, omlouvám se. Moc vám děkuji za vaše cenné rady, hodně se z nich poučíme. Pro každého je "hodně" něco jiné. Pro mě je "hodně" který sen měl na mysli 50T. Pak mi ale došlo, že pro mnoho muzikantů je to "částka jen tak na kabel" :D
Myslím, že zvuk by měl bejt spíš klasičtější, čili jak říkáte, nejlepší bude prostě vletět do obchodu a vyzkoušet co se dá. A jsem ochoten klidně před obchodem stanovat týden, než vybereme ten správný. Já vám děkuji mnohokrát za rady a spolupráci.
mezi námi - záleží odkud jsi. třeba tady v Ostravě si kvalitní aparát vpodstatě nekoupíš :-) kdybych byl z čech, tak vyrážím s penězma v kapse do Music City, kde si to můežš všechno krásně vyzkoušet v odhlučněné zkušebně a je to :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Ano, jedine music-city, jedine tam te nikdo pri zkouseni nebude rusit a muzes si zahrat na fakt super aparaty! Tenhle obchod fakt doporucuju:)

(kdyz jsem tam byl poprve, tak jsem byl uplne v sedmym nebi)

Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

vživotě jsem tam nebyl, ale co jsem slyšel atd, tak tam jednou musím provést exkurzi :D jestli se teda do těhle dálav dostanu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele a jak to tam je s tou zkušebnou, tam si řeknu co chci za aparát a kytaru a oni mi to tam přinesou jo? :D Já nechci aby na mě někdo koukal když hraju. :lol:

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

rasomaso píše:Hele a jak to tam je s tou zkušebnou, tam si řeknu co chci za aparát a kytaru a oni mi to tam přinesou jo? :D Já nechci aby na mě někdo koukal když hraju. :lol:
Koukat na tebe asi budou, zkusebna ma okna (tlusty, dvojity sklo). Aparatu je uz vevnitr spousta (odhadem tak 20 ruznejch), ale asi ti tam i nejakej dalsi prinesou, pokud se vejde.

Jinak ta zkusebni mistnost je fakt dobra, zbytek obchodu uz tak stoprocentni bohuzel neni. Nechci se obsluhy nijak dotknout, ale nevim proc trvalo namarkovani dvou sad strun skoro 7 minut, stejne jako rozhovor myho kamarada s prodavaci - "Prosimvas mate tady kytaru XYZ (presny typ nejaky Ibanezy)?", "no ja nevim, vidite ji tady nekde...", "a muzete se podivat?", "podivam se do pocitace....... hmmm.... hmmm, tak nevim, mozna tady je, ale mozna je ve skladu..." To mi nepripada moc profi. :(
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“