panedge píše:jo teď sem na něco koukal,vypadá to dobře,ale já myslel že chceš X3 live ,kvůli tomu double zvuku ne?trošku odbočuju od tématu,ale víš co já moc anglicky neumím tak kdyby si mě popsal jaký to má třeba výhody speciálně pro nás co rádi U2 sound...díky
no tohle tema uz je stejne death...
jinak X3 live je vcetne simulace komba a repra .. kdezto M13 je ciste pedalboard se 72 krabickama, jsou tam vsechny podstatne a hlavne vsechny ktere ke zvuku U2 konkretne potrebujes. M13 je urcena k pouziti jako pedalboard do komba (hlavy), je praktictejsi na hrani (vice prepinacu) - no a X3 Live je spis kdyz kombo nemas (ale samozrejme do komba take a vhodna pro recording)
M13 je proste defacto kompletni pedalboard bez zbytecnosti okolo (simulace aparatu atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jo to sem si myslel,takže s Voxem naprostej ideál co??hmm tak to budu uvažovat,no hlavně by to chtělo toho Voxe to je asi nejdůležitější.Jinak koukal sem na tvý videa a čoveče musím říct moc pěkný-hlavně Pride a Where the streets.. ty se mi líbili dost,docela nechápu jak to můžeš nakroutit jen na tom efektu,já sem na tohle levej!jenže stejně když bys měl tenhle pedalboard jak potom na dva delaye?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge píše:jo to sem si myslel,takže s Voxem naprostej ideál co??hmm tak to budu uvažovat,no hlavně by to chtělo toho Voxe to je asi nejdůležitější.Jinak koukal sem na tvý videa a čoveče musím říct moc pěkný-hlavně Pride a Where the streets.. ty se mi líbili dost,docela nechápu jak to můžeš nakroutit jen na tom efektu,já sem na tohle levej!jenže stejně když bys měl tenhle pedalboard jak potom na dva delaye?
no na tom pedalu muzes mit zaple najednou 4 efekty, cili bych hral treba Pride takhle:
Ty hele čoveče,když si poslechneš tohle http://www.kustom.com/player.aspx?MediaID=1324
tak vono to má opravdu takovej british sound,řekl bych fakt podobný tý AC 30 a ani ne za 10 litrů..co ty na to?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
tak tady je má slíbená recenze... asi se trochu rozepíšu a tak prosím o trpělivost při čtení
AC30 zatím hraju 2 dny...
Čekal jsem pěkně težkou potvoru, ale až poté, co jsem donesl tu obří krabici do patra, jsem si uvědomil, že je to kombo opravdu TĚŽKÉ - 35 Kg je 35 kg... i moje AC15 se sakra pronese a to je o nějakých 12kg lehčí.
kombíčka, které jsem srovnával:
AC15CC1
reprák vyměněn za Celestion Heritage G12H 30w
- stand. se dodává s reprákem od fy Wharfandale (snad to píšu dobře), který vychází z G12H... je ale více zahuhlaný, nenabídne takový prostor a tak pěkný zvuk jako G12H Heritage.
AC30CC2X
repráky 2x Vox Alnico Blue
Jelikož mám AC15 docela naposlouchanou, tak jsem jako první zahrál na AC30.
1. HLASITOST mě NEPŘEKVAPILA. Kombo je velmi hlasité... ale to je AC15 taky. Rozhodně tedy není hlasitější o 100%... ani o 50% ne... dá se s ním hrát i doma, ale je poznat, že se prostě zesík dusí (což se AC15 dusí taky). Aby se trochu rozehrála, tak musí být hlasitost minimálně tak na 20-25% master volume a to už je docela hluk (i u ac15). zvuk je ale i při malých hlasitostech božský. Ráj nastane při 40-50%. Zkoušel jsem i hlasitost naplno, ale brzo jsem toho nechal, uši a sousedy mám jen jedny... Každopádně bych to kombo na domácí použití úplně nezavrhoval - hlasitost jde regulovat daleko líp a plynuleji než u Fenderů typu Deville a člověk si opravdu bez problémů nastaví i hlasitost, při níž se může dívat mladší ságra na večerníček (já ségru nemám). Je ale asi zbytečné trápit celkem 8 lamp kvůli nějakému panelákovému hraní... Na to tohle kombo prostě není - pokud někdo hledá aparát, se kterých se přes víkend neztratí ani na opravdu velkém podiu, tak se nemusí bát toho, že si na něj doma přes týden nezahraje.
2. ČISTÝ ZVUK je u obou kombíček velmi podobný. U AC15 používám v preampu lampu 5751, která trochu změní zvuk... AC30 mi zvuk mé AC30 připomínala zvláště po přepnutí AC30 na režim HOT, kdy se koncák spokojí jen s 22W - zvuk byl skoro totožný. Po přepnutí na WARM zvuk získal presence a začal být opravdu takový "chimy" (voxáci ten výraz znát budou) a já si připoměl, jak zněla moje AC15 s lampou ECC83 na pozici V1 (než byla vyměněna za tu 5751). Mezi AC15 a AC30 jsem neshledal absolutně žádný kvalitativní rozdíl a nebo rozdíl třídy, jak někteří (kdo na to většinou ani nehráli - a nebo hráli jednou 5 minut v obchodě) říkají. Rozhodně je to remíza. U AC15 nemám pocit, že by byla horší, nedostatečná, neživá, moc tichá... atd. má jen omezené možnosti nastavení... které jsou podle mě ale stejně napůl zbytečné...
3. ZKRESLENÝ ZVUK ze zesíku... Tady je situace o dost jiná. AC30 tady prostě vede na plné čáře... AC30 si odzpívá téměř cokoli jí naservírujete bez sebemenšího problému (nechtějte po ní prosím nějaký blackmetal...), AC15 tady rozhodně není talk jistá. AC30 tady rozhodně vede - má víc gainu a taky se zkreslení líp poslouchá. Obrovské rozdíly u zkreslení z komba (i u přikopnutí a vůbec i kreslení krabkou) pak dělá výběr lamp... V AC15 jsem už toho zkoušel dost a zkreslení se opravdu razantně měnilo. Takže i pomocí lamp jde udělat zkreslení s různým nádechem - to ale asi každý ví.
4. ZKRESLENÍ PŘES KRABKY - použil jsem 2 pro mě velmi osvědčené krabky: Fulldrive II od Fulltone nastavený na OD a Marshall Shredmaster. Zde se oba aparáty chovali velmi podobně - obdobná situace jako u čistého zvuku. AC15 se s krabkama tak nedusí a zpívá stejně pěkně jako AC30. Jen při použití čistého boosteru (Fulldrive na Comp Cut) je na tom AC30 líp.
5. REPRÁKY - tohle bude asi téma, které bude zajímat opravdu hodně lidí a tak se pokusím napsat něco víc. První věcí, které jsem si všiml bylo to, že jeden G12H tlačí skoro stejně jako 2 Alnico Blue. Samozřejmě, že to "skoro stejně" myslím tak nějak obrazně a ne doslova... Dvě G12H by si ale dali s přehledem dvě alnica blue na snídani. Nevím, ale asi si neumím představit konfiguraci 112 s alnicem Blue. S G12H ano.
Teď trochu k rozdílům ve zvuku - rozdíly tady jsou, ale... kdybych zahrál na G12H a tvrdil bych někomu, kdo by stál u mě se zavázanýma očima, že je to alnico blue, tak by mi to zajisté sežral (pokud by to nebyl pravověrný vyznavač alnica blue). G12H má kulatější výšky, daleko větší basy, jinak posazené středy... Alnica jsou daleko zvonivější, jsou více do výšek, ty výšky ale nejsou nikdy natolik nepříjemné, aby vám vadily.. je to prostě pan reprák, ...stejně tak jako G12H (zvášť ten Heritage). Rozdíly vyskočí u zkresleného zvuku. OD alá zkreslení lamp a zkreslení samotného zesíku - u Alnica se začne projevovat kreslení samotného repra... zvuk se jakoby více váže, je jakoby s kompresí.. G12H si stojí pevně v základech a přehraje přesně to, co po ní chce zesík a příliš do toho nekecá, zvuk je více tvrdý, nekompromisní. Oboje je Vintage, oboje je super, jednomu se líbí to, druhému ono... zvuk je ale opět podobný - zase bych si mohl zavolat někoho k sobě, dát mu pásku na oči a testovat, jestli repra navzájem rozezná. Zkreslení tvrdší - zde alnico trochu pokulhává, zatímco si G12H dává na sváču tvrdé rozhlíky z předchozího týdně, tak alnico vzdoruje a nechce přehrát přesně to, co po něm člověk chce - ve zvuku je příliš komprese a zvuk je přidušený. Pokud kombíčka trochu ohulíme na střední zkreslení, tak se rozdíly projeví taky jen díky různému chování repráků při různých hlasitostech... Alnico začne trochu trucovat a do zvuku dost kecá... někdy až moc. G12H už se začíná taky vzpínat, ale zvuk je stále konkretní a reprák nekompromisně přehraje to, co mu člověk podá...
Já jsem se opět utvrdil v tom, že je pro mě G12H Heritage lepší reprák než alnico blue. Čistý zvuk je pro mě stejně krásný, při zkreslení je univerzálnější - stále si ale zanechává jakýsi nádech starých časů a není to pro mě taková moderní jednostraně zaměřená kreatura typu Vintage 30 ( vyznavači těchto repro tento řádek přeskočte). I s G12H to stále hraje jako Vox... při čistím zvuku jako vox, při zkresleném jako VOX křížený Marshallem. G12H je asi určená především do uzavřených boxů... v uzavřeném boxu se mi ale tolik nelíbí... zvuk ztratí hodně prostoru. basů má toto repro dost i na to, aby zůstalo v otevřeném kombu a člověk nepocítil nějakou újmu. Pokud bych si chtěl dopřát alnico blue, tak ho hodím do páru s G12H... Dvě alnica blue bych asi nechtěl... konfiguraci 1x12 bych pak s alnicem nechtěl vůbec jak jsem již psal.
6. REVERB a TREMOLO - reverb je u AC30 daleko dospělejší než u starší, ale menší ségry. jednak jde toho více nastavit, ale hlavně se jedná o to, že je pružina asi tak o polovinu delší a tak je reverb na úplně jiné úrovni. Já jsem sice reverb na AC15 měnil za acoustronic (... nebo tak nějak), protože ten původní se mi nelíbil vůbec, ale s reverbem v AC30 se to stále nedá vůbec srovnat. tady je to opravdu rozdíl třídy (druhý a rovněž poslední rozdíl třídy je pak pro mě asi ta váha...).
Tremola jsou u obou komb stejné kvality - jedná si o analogový obvod.
Jen mezi náma - já reverb na voxovi ještě nepotřeboval, ten zvuk se nemusí příliš přiklášlovat.
Celkové hodnocení - AC30 je těžší, je hlasitejší, má víc možností nastavení... čistý zvuk je srovnatelný s AC15 (AC30 zapnutá do Top Boost), zkreslený je u AC30 lepší. Pokud jste hračičky a máte rádi různé knoflíčky na aparátech, které vám změní to a to a to, tak s AC15 spokojení nebudete. Tam jen píchnete drát a hrajete, maximálně si trochu přiškrtíte výšky a přidáte trochu gainu, aby to trošku nakreslovalo, to je vše. AC30 nabídne režimy HOT a WARM, briliance switch, kanál normal a kanál Top boost (pozor - to kombo není dvojkanál klasického typu čistý / zkreslený, tady strčíte jack do díry s normal kanálem a když chcete top boost, tak jack pěkně vyndáte a nacpete jinam), lepší reverb... a hlavně smyčka! a nevím co ještě, je toho o moc víc. Někdo to užije, někdo ne. Pokud potřebujete mít zvuk skutečně všude kolem sebe a potřebujete mít rezervu ve výkuno, smyčku... tak je pak také samozřejmě ac30 daleko lepší volbou.
Osobně jsem se rozhodl tak, že si nechám moji AC15. Vyhovuje mi víc zvukově (což jinými slovy znamená, že má G12H a ne alnico blue... to je asi tak celý rozdíl) a taky mě vyhovuje to, že váží pouhých 23 kg a nestrhá mi záda, těch 35 kilo je vážně moc. Taky je rozdíl měnit o 4 lampy míň - 8 lamp u AC30 může lézt trochu do penez zvlášt když se člověk rozhidne sehnat čtveřici spárovaných blackplate lamp s padesátých let. Rozhodně necítím, že bych se připravil o nějaké nové možnosti a nebo přišel o možnost posunout moje vybavení někam výš. AC15 je skvělé kombo, kvalitativně srovnatelné s AC30 co se týká čistého zvuku jako základu pro krabičky - je to jednoduchý aparát, který ale umí potešit ty, kteří hledají zvuk těchto legendárních britských zesilovačů a mají prostě "jen" těch 14-20t na nový aparát a pár tisíc na upgrade.
A tak poputuje AC30, čínská potvora, která u stojí nová 40 tisíc korun, do světa... jsem rád, že jsem mohl mít tento apec chvíli doma, pokud někdy budu potřebovat větší výkon, tak vím, po čem šáhnu.
jelikož je asi rok stará a jako nová (má akorát roztrhnutý tolex na dvou místech zespod komba - pravděpodobně ošouplé o nějaký práh neco nečo - jde ot vidět jen když se kombo obátí), tak to vidím na 30t a budu casem klesat jesltito nikdo nekoupí
tak ted mam brouka v hlave do budoucna, ale dle tvého popisu jsem rozhodnut pro tu 15ku. když si to sesumíruju, tak potřebuji hlavně čistý zvuk, nepotřebuju zkreslení kombem ale potrebuju kreslit pedalem do cisteho. Nepotrebuju efektovou smycku, potrebuju vse i delay tlacit do inputu. A nepotrebuju aby to utahlo koncert v nejaky arene kdyz nikde nehraju
co bych se Te jeste rad zeptal, je ten reprak co je standardne v 15cc1 hodne spatny? ten G12 heritage stoji cca 4500,- tak jestli je ta investice opravdu znát. Díky a klidne tu recenzi posli do muzikusu at ji vytisknou
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ach díky za slova chvály, ale myslím, že zas tak úžasné to není, aby to bylo profi a někde bych to posílal. Ale díky chlapi
ten GSH1230 špatný není - je ale o něco horší oproti tomu heritage. Kdybych si vybíral mezi GSH1230 a alnicem, tak vemu alnico... kdybych do toho zapojil i G12H Heritage, tak má dva favority - bud Heritage nebo alnico.. to už je prostě o vkusu každého z nás... Heritage má oproti GSH1230 jakoby více presence a tím dost dohání to alnico.... ten GSH1230 je takový trochu uťáplý - nezní to tak dobře. Pořád je to ale dobré repro... Takže není problém na něj chvíli hrát a pak koupit něco jiného.
G12H Heritage šla sehnat ber problémů z anglie do 3t včetně pošty, nová... Ted ale ten skvělý obchod (kde třeba alnico blue od celestion vyšlo na 5t.) zmizel a tak je to trochu složitější... 4500 už je dost no... já ho bral v době, kdy stál snad 5500, takže jsem ušetřil docela dost.
Každopádně bych šel spíš do té verze za 14t. a do té pak koupil repro. už jsem o tom někde psal - Do AC15CC1X se dává alnico blue s 8 ohmu. Ten zesík má dva výstupy a přepínání mezi 16 a 8 ohmy... Když tam píchneš jedno 16 ohmové repro, tak pak můžes připíchnout další 16 ohmové, přepnout čudlík na 8 ohmů a jedeš na dvě repra.. Pokud máš 8 ohmůvé repro v kombu, tak si tam už nic nepřipíchneš - aby ti zároveň hrálo jak repro v kombu, tak i 112 box. I kdybys chtěl alnico blue a byl pro něj pevně rozhodnut, tak je lepší koupit obyč verzi a do ní tu 16 ohmovou verzi - a za ten rozdíl 6t. to repro v poho seženeš a ještě ti zbyde ten původní reprák, který třeba použiješ do toho 112 boxu.
Mě by docela hodně zajímalo jaký je rozdíl ve zvuku mezi Heritage G12H a Classic G12H a vlastně vůbec mezi sérií Classic a Heritage. Když jsem naposledy kupoval repro tak tyto série neexistovali a všecko bylo made in UK, takže teď nevím jestli to za ty peníze stojí, henten oný Heritage...
samotný rozdíl je už v tom, že ty repra jsou jinak vyladěné a každé hraje trochu jinak. tady to heritage, co se ted delá, bylo primárně udělané pro basu (v těch šedesátkách nebo kdy), ta čísnká verze je kopie starého g12H, který byl vyvinut jako kytarové. Každé tedy hraje trochu jinak - mě se víc líbí to Heritage, má pro mě příjemnější středy a pěknější výšky... i recenze jsou spíš pro verzi Heritage
Heritage je navíc dělám přesně podle starých postupů a ze stejných materiálů jako ta repra z šedesátých let. obyč. verze je prostě normal reprák momentálně dělaný v číně - není ale špatná, jen hraje trochu jinak.
pupack píše: to Qwer teda líp to snad ani napsat nešlo
tak ted mam brouka v hlave do budoucna, ale dle tvého popisu jsem rozhodnut pro tu 15ku. když si to sesumíruju, tak potřebuji hlavně čistý zvuk, nepotřebuju zkreslení kombem ale potrebuju kreslit pedalem do cisteho. Nepotrebuju efektovou smycku, potrebuju vse i delay tlacit do inputu. A nepotrebuju aby to utahlo koncert v nejaky arene kdyz nikde nehraju
co bych se Te jeste rad zeptal, je ten reprak co je standardne v 15cc1 hodne spatny? ten G12 heritage stoji cca 4500,- tak jestli je ta investice opravdu znát. Díky a klidne tu recenzi posli do muzikusu at ji vytisknou
Já co sem slyšel na youtube tak si myslím pro U2 zvuk není jiná volba než alnico blue,bohužel pro nás co to musej koupit:-))
qwer-super recenze,docela sem se utvrdil v tom ,přesně jak píše pupack,že ta ac15 bude stačit,čistej hraje jako vox a zbytek dořešej krabky,teď akorát by mě zajímalo jestli to vedou někde na krámu,aby si to člověk vyzkoušel,no jo ale teď mi došlo,že můj jazzmaster má strašně slabý snímače a na mým kombu ,kde sem hrál s kapelou volume tak do čtvrtky s Les Paulem,tak s jazzmasterem do tři čtvrtě volume,hmmm tak nevím jestli by ta ac 15 nebyla fakt slabá sakra
Naposledy upravil(a) panedge dne 4.11.2008 22:32, celkem upraveno 1 x.
Jazzmaster slabej výstup? cože?:D to mi nejde do hlavy...když jsem na něj hrál já, tak mi právě přišlo, že má neuvěřitelnou sílu...možná zkus posunout snímače blíž ke strunám, nebo to něják poladit:)
(jinak hrál jsem na to na svoje kombo, který znám dobře a podle nastavení mě přišlo, že to hraje naprosto stejně silně, jako LP, takže poměrně silnej výstup)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples píše:Jazzmaster slabej výstup? cože?:D to mi nejde do hlavy...když jsem na něj hrál já, tak mi právě přišlo, že má neuvěřitelnou sílu...možná zkus posunout snímače blíž ke strunám, nebo to něják poladit:)
(jinak hrál jsem na to na svoje kombo, který znám dobře a podle nastavení mě přišlo, že to hraje naprosto stejně silně, jako LP, takže poměrně silnej výstup)
No o jazzmasteru je to poměrně dost známý,že snímače má slabší,zatím sem to četl ve všech testech atd.Třeba na lampovým zesíku to není zas tak markantní jako na tranzistoru,to zas nevím já
no to je fakt, to jsem taky někde četl, o to víc mě pak překvapila naživo.)jinak byl to Jazzmaster Classic Player, nevím, čím se přesně liší od těch Vintage 62, ale je trochu dražší a vtipně zařazen na kytarách.cz pod Stratocastery Classic.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jako když je zvuk trochu zkreslenej,tak zas tak markantní to není,ale na čistej jo,ale mě to nevadí,stejně hraje tak krásně ...ale chce to lampáče a nejlépe Voxe
viete kde by som mohol lacno zohnat ten alnico blue - chcel by som tiez spravit tu fintu z VOX AC15 - ze kupim CC1 a potom to vytunujem...vdaka
(mozete poslat odpoveda aj na mail pchovanak@seznam.cz)
Ahoj, rád bych se zeptal všech, co mají tu zkušenost (a hlavně teda >>qwer<<) - řeším dilema: chci si pořídit kombo. Před cca 12 lety jsem "skončil" s hraním, jenže jak už to bejvá, chytlo mě to znova. Dřív jsem měl stack Marhall JMC800 2205, to jsem prodal, ale chci lampu - v tom mám jasno. Zatím hraju jenom doma s výhledem na občasnej jam někde v hospodě - nic většího (převážně blues, občas nějakou punkovku pro radost). Mám jasnýho favorita - VOX, ale teď kterýho: AC15CC1, AC15C C1X nebo AC30CC1 ? Mám tady to fórum pročtený, ale stejně se chci zeptat: opravdu těch 15W stačí na hospodu ? A fakt z toho dostanu doma slušnej zvuk bez toho, abych to musel moc vohulit ? Dřív, když jsem neměl páru o AlNiCo Blue, tak bych to neřešil, jenže teď nevím - koupit verzi s ním nebo bez ? Sice to vypadá, že nevim co s prachama, ale vím ze zkušenosti, že by mě potom těch pár ušetřenejch tisícovek mohlo pěkně s.át - určitě víte, o čem mluvím
Dík za vaše názory, snad mi pomůžete.
FENDER Telecaster American Standard
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X