P90 na blues/jazz vyborna volba hlavne jako krkovy snimac (kulatost, sytost,..), ale pri vetsim zkresleni to na zvuk the.switch urcite nebude, ani s krabickou..P90 jsem mel a pri vetsim zkresleni si porad uchovavaji svoji "kousavost", syrovost, chybi tam basy atd..zkresleni rockove bude, ale silne prilis ne;)
P90 s Road Kingem napr. zde:
http://www.youtube.com/watch?v=7QYTWmvH ... re=related
nebo zvolit kytaru jako napr. Gibson BFG, kde je kombinace P90 u krku a HB u kobyly, ale je to otazka vlastnich preferenci;)
Squier Vintage Modified Tele (snímače P-90 na punk/rock?)
Pravidla fóra
Díky za odpověď, přesně tohle jsem potřeboval slyšet. Problém je, že jsem si z určitých důvodů (možná iracionálních) PRS zamiloval a v edici SE se kombinace P90 + HB nedělá..Pro mě osobně by byla PRS soapbar jasná volba, ale momentálně zakládáme kapelu a netuším, jak se to vyvine, tak se obávám, abych pak nebyl nástrojem omezen..jonas1 píše:P90 na blues/jazz vyborna volba hlavne jako krkovy snimac (kulatost, sytost,..), ale pri vetsim zkresleni to na zvuk the.switch urcite nebude, ani s krabickou..P90 jsem mel a pri vetsim zkresleni si porad uchovavaji svoji "kousavost", syrovost, chybi tam basy atd..zkresleni rockove bude, ale silne prilis ne;)
P90 s Road Kingem napr. zde:
http://www.youtube.com/watch?v=7QYTWmvH ... re=related
nebo zvolit kytaru jako napr. Gibson BFG, kde je kombinace P90 u krku a HB u kobyly, ale je to otazka vlastnich preferenci;)
ještě se zeptám - jak je to u 2x HB s čistotou zvuku? P90 jsou předpokádám čistší a plnější?! Dík
Mě to teda přijde naopak - na BFG ta P90 má výrazně víc basů (ve zkreslení) než BB3, i když hodně dělá, že je krková a BB u kobylky. Možná je ten Burstbucker jenom víc upištěnej než jiný HB, občas si na to u něj lidi stěžujou.. (Ale proti 490 mi to tak nepřijde).jonas1 píše:P90 jsem mel a pri vetsim zkresleni si porad uchovavaji svoji "kousavost", syrovost, chybi tam basy atd..
A když proženu P90 (teda H90) na Junioru distortionem (zvex) tak má všeho tak akorát
Jinak PRS SE Soapbar mám teď objednanej k vyzkoušení, taky mě zajímá. Měl jsem v ruce SE One, ale tam mi vadí absence tónový clony(má jen hlasitost).Nedělám si ale iluze o snímačích (na rozdíl od PRS USA,kde jsou P90
od Duncana) a dřevo taky bude pochopitelně "budget" - těla SE jsou 3 kusový, navíc na tom co jsem prohlížel vypadaly švy zvrchu jinde než zezadu (WTF? že by to bylo ze 2 placek ???).
Tremonti SE jsem taky prohlížel, nasucho hrál lepší než SE One (konkrétní kus?), přes zes.jsem nehrál, stejně bych dával jiný snímače..
I´m wheels... movin´wheels
Pisu o zkresleni, cili pri tom ocitovanym popisu mam na mysli P90 jako kobylkovy snimac, ten se na tvrdsi zkresleni opravdu moc nehodi..na BFG urcite ma vic basu, protoze je osazenej u krku - jeste jsem ale nevidel nikoho, kdo by valel higainovy kila na krkovy snimac:)Tonda píše: Mě to teda přijde naopak - na BFG ta P90 má výrazně víc basů (ve zkreslení) než BB3, i když hodně dělá, že je krková a BB u kobylky..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
presne tak;)Neptun píše:P90 jsou předpokádám čistší a plnější?! Dík
pri osazeni 2xHB se na solidnejsi cisty (kulatejsi, plnejsi, barevnejsi zvuk) clovek dostane prepnutim bud na krkovy nebo na mezipolohu (tu pouzivam ja), kobylkovy byva plossi, sterilnejsi, zkratka vhodnejsi pro zkresleni..
EDIT: nebo je mozny vzit PRS SE s 2xHB a u krku nasledne vymenit stavajici HB za P90 velikosti HB, napr. Phat Cat od Seymour Duncan nebo P-94 od Gibsona, ale presny zvuk P90 z toho nebude..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK