Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
xkuncar

Příspěvek od xkuncar »

Ste to nepochopili :D

Aby ten lak popraskal, potřebuju mít ten 1. nátěr suchý nebo ne?:)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Spíš, co se tam vešlo! Laughing
To jo no musíme proto založit novou místnost :D:D:D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Můžete mi pls někdo říct, čim ste dělali tu díru na snímače?? :D chystám se na náký Tele...
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

92ChazzyChazz píše:Můžete mi pls někdo říct, čim ste dělali tu díru na snímače?? :D chystám se na náký Tele...
Nejlíp frézkou. :lol: :wink:
Stagg SG + Guitar Rig 3
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

92ChazzyChazz píše:Můžete mi pls někdo říct, čim ste dělali tu díru na snímače?? :D chystám se na náký Tele...
skoro bych tip ze bude stacit stojanova vrtacka kdyz si to dobre nameris :)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Dělal jsem to stojánovou vrtačkou a dá se to, ale je to piplačka a rozhodně to není tak pěkné a přesné sice to přes rámečky od snímačů nepůjde poznat, ale i tak jsem si už konečně pořídil horní frézku - až budu dělat svůj další počin tak už to nebude taková piplačka
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
92ChazzyChazz

Mastr píše:Dělal jsem to stojánovou vrtačkou a dá se to, ale je to piplačka a rozhodně to není tak pěkné a přesné sice to přes rámečky od snímačů nepůjde poznat, ale i tak jsem si už konečně pořídil horní frézku - až budu dělat svůj další počin tak už to nebude taková piplačka
tak jakože tou vrtačkou udělám díry normálně, jakože ty rámečky, to chápu, ale jak to pak vyříznu zespoda?? (víte jak to myslim že jo :?: :D )
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

92ChazzyChazz píše:
Mastr píše:Dělal jsem to stojánovou vrtačkou a dá se to, ale je to piplačka a rozhodně to není tak pěkné a přesné sice to přes rámečky od snímačů nepůjde poznat, ale i tak jsem si už konečně pořídil horní frézku - až budu dělat svůj další počin tak už to nebude taková piplačka
tak jakože tou vrtačkou udělám díry normálně, jakože ty rámečky, to chápu, ale jak to pak vyříznu zespoda?? (víte jak to myslim že jo :?: :D )
tak nejdriv si vem nejakej veci vrtak a postupne ten material odvrtej...
potom akorat poupravis tmensim vrtakem okraje a tvar vyrezu...
nebo tak bych to aspon delal ja (mensi nesrovnalosti nevadi - prijdou prez to ramecky :-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
92ChazzyChazz

MrB14ck píše:
92ChazzyChazz píše:
tak nejdriv si vem nejakej veci vrtak a postupne ten material odvrtej...
potom akorat poupravis tmensim vrtakem okraje a tvar vyrezu...
nebo tak bych to aspon delal ja (mensi nesrovnalosti nevadi - prijdou prez to ramecky :-)
Tak u Telátka přes to příde pickguard a kobylka, tak to de :D no, asi mi nic jinýho nezbyde, než vrtat :D

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

a ty uz teda zacinas neco bastlit??? :shock:
dej pak dystak nejaky fotky moc by me to zajimalo :-)
www.black-audio.net
92ChazzyChazz

MrB14ck píše:a ty uz teda zacinas neco bastlit??? :shock:
dej pak dystak nejaky fotky moc by me to zajimalo :-)
jestli to bylo na mě, tak dá se říct že jo :D o víkendu sem si u táty zkoušel něco pstě jen tak vyřezat ze dřeva, zabrousit a tak, abych zjistil jestli mi to vůbec pude, včera sem byl v hudebninách obkreslit si Telátko, ted mi zbejvá koupit dřevo :D rozhoduju se jaký dřevo a hlavně kde :D a ted můžu dát jedině fotku vystřížený šablony ve tvaru Telecastera s dírama na potenciometry a snímače :D tak pak dyžtak hodim, až bude to dřevo nák vyřízlý :D

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

92ChazzyChazz píše:*
tak layout sem si uz taky udelal chtel bych 1x HB tele s EMG-81 nebo aktivním SD
ale beztak se k tomu nikdy nedokopu neco zacit :-D
drevo na to mam (sice ne moc muzikalni ale nema to zadnej suk. slepeny ze 2 casti a asi 5 let vyschly (od strejce z pudy tusim ze olse)
snimac mam zatim doma stock vyndanej z gaxky ale musel bych se dokopat nakoupit HW a zacit neco delat
:lol:
jinak preju GL :-)
www.black-audio.net
Pidin

Příspěvek od Pidin »

Mastr : Jak řešíš krk ? Budeš si ho taky dělat sám nebo nejakej koupíš ? A vyjde tě to levnějc než když si tu kytaru koupiš ?
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Slonovinový Explorer bez pickguardu dělá jen gibson a to vyjde tak na 34 takže si piš, že to levněji vyjde. Celkem tak na 5ku s tím, že krk si kupuju na bachu ale jsou to ... v listopadu mi psali, že na konci ledna bude a nakonec mi teprv až te´dka 6tého budou schopni říct kdy to bude. Takže počítám tak s koncem března, ale jestli to bude dýl tak se na ně vy... a vyrobím si ho sám nebo si předělám hlavu na nějakém krku co seženu. Bbtw kdyby se vám doma válel krk z nějaké kramerky nebo jacksonky bez takového toho nultého pražce s imbusama tak pište. Koupím :D
92ChazzyChazz

MrB14ck píše: tak layout sem si uz taky udelal chtel bych 1x HB tele s EMG-81 nebo aktivním SD
ale beztak se k tomu nikdy nedokopu neco zacit :-D
drevo na to mam (sice ne moc muzikalni ale nema to zadnej suk. slepeny ze 2 casti a asi 5 let vyschly (od strejce z pudy tusim ze olse)
snimac mam zatim doma stock vyndanej z gaxky ale musel bych se dokopat nakoupit HW a zacit neco delat
:lol:
jinak preju GL :-)
jojo, dík... já chci nejdřív vyřezat to dřevo, a pak když to pude a bude to nák vypadat, tak koupit hw, abych to nekoupil zbytečně... a jinak chci ke kobyle HB a ke krku S... stejně krkovej u mojí GAXky skoro nepoužívám... takže chci hlavně ten kobylkovej... upě se mi líběj takí ty skoro vůbec basový zvuky pak, dycky na kombu vejšky na plno a středy a basy skoro vůbec... :D

mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

92ChazzyChazz píše:já chci nejdřív vyřezat to dřevo, a pak když to pude a bude to nák vypadat, tak koupit hw, abych to nekoupil zbytečně... a jinak chci ke kobyle HB a ke krku S... stejně krkovej u mojí GAXky skoro nepoužívám... takže chci hlavně ten kobylkovej... upě se mi líběj takí ty skoro vůbec basový zvuky pak, dycky na kombu vejšky na plno a středy a basy skoro vůbec... :D
No hele a jak to budes mit s krkem? Budes ho kupovat nebo delat? Jestli ho budes kupovat k hotovymu telu, tak ti nemusi vyjit menzura. Navic delat otvory na HW bez toho aniz bys ho mel..? Jinak na tom teleti neni co podelat. Hlavne mit dobrou diru na patku krku a spravne zavrtat kobylku.
92ChazzyChazz

mrkendy píše:
92ChazzyChazz píše:já chci nejdřív vyřezat to dřevo, a pak když to pude a bude to nák vypadat, tak koupit hw, abych to nekoupil zbytečně... a jinak chci ke kobyle HB a ke krku S... stejně krkovej u mojí GAXky skoro nepoužívám... takže chci hlavně ten kobylkovej... upě se mi líběj takí ty skoro vůbec basový zvuky pak, dycky na kombu vejšky na plno a středy a basy skoro vůbec... :D
No hele a jak to budes mit s krkem? Budes ho kupovat nebo delat? Jestli ho budes kupovat k hotovymu telu, tak ti nemusi vyjit menzura. Navic delat otvory na HW bez toho aniz bys ho mel..? Jinak na tom teleti neni co podelat. Hlavne mit dobrou diru na patku krku a spravne zavrtat kobylku.
krk si chci kupovat k hotovýmu tělu.... díru na krk a snímače vyříznout až je budu mít, to by neměl bejt problém ne??

chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Mastr píše:Slonovinový Explorer bez pickguardu dělá jen gibson a to vyjde tak na 34 takže si piš, že to levněji vyjde. Celkem tak na 5ku s tím, že krk si kupuju na bachu ale jsou to ... v listopadu mi psali, že na konci ledna bude a nakonec mi teprv až te´dka 6tého budou schopni říct kdy to bude. Takže počítám tak s koncem března, ale jestli to bude dýl tak se na ně vy... a vyrobím si ho sám nebo si předělám hlavu na nějakém krku co seženu. Bbtw kdyby se vám doma válel krk z nějaké kramerky nebo jacksonky bez takového toho nultého pražce s imbusama tak pište. Koupím :D
Tak se na na ně rovnou vy... Včera sem tam volal, pže si chci taky jednoho expa vykutat, ale krky na expy budou až někdy v polovině roku, mluvil sem přímo s ňákym jejich konstruktérem nebo jaxe mu říká... prej maj všechny krky smontovaný s tělama a nový zatim nepotřebujou pže maj expů plnej sklad :x
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Stardust

Příspěvek od Stardust »

zdravim všechny bořky stavitele :wink: ,
narazil jsem na problém. Když se tady mluvilo o menzuře - vystavuju se určitym problémům když jí natáhnu o cca. 3 cm? (ladění etc.) rodí se mi telátko (tzn. že by měla bejt 25,5" = 64,77 cm), ale díky krku (22 pražců) a pickguardu mi to nevychází. Moc se mi nechce do pickguardu kuchat - znam se :) a navíc bych si zase tak nepomohl, musel bych řezat ještě z druhý strany otvor na kobylku. A výsledek by neměl s telecasterem moc společnýho.
Jak jsem tak pochopil - určitě se prodlouží sustain a bude větší napětí strun. A já doufam, že je to všechno, protože to by byla zase čára přes rozpočet.
Děkuju za odpovědi ;-)
fakal

Příspěvek od fakal »

Ten krk muusí bejt vyměřenej na nějakou přesnou menzuru na kterou si ho koupil a přesně tak velká ta menzura musí bejt, jinak to nebude ladit a tak. Pokud máš krk napražcovanej na 25,5 tak to musí tak bejt a nebo to musíš přepražcovat :wink: .
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“