DiMarzio paf pro vs. dimarzio paf pro F

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

DiMarzio paf pro vs. dimarzio paf pro F

Příspěvek od McKozias »

Hledal sem na foru ale nenasel sem..jaky je rozdil mezi DiMarzio paf pro DP151 a paf pro DP151F? to s tim F ma byt verze pro tremolo, ale cim se lisi?zajima me to ptz si mozna poridim naky bazar, ale nebude to verze F, ale ja mam tremolo zaspalkovane, tak jestli me to nak musi stvat, dekuju za odpovedi
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Verze pro tremolo zřejmě znamená verze ke kobylce, tzn. že se snímač hodí namontovat spíš ke kobylce, než ke krku. Ze zašpalkovaným tremolem to nemá nic společného :-)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

rotten77 píše:Verze pro tremolo zřejmě znamená verze ke kobylce, tzn. že se snímač hodí namontovat spíš ke kobylce, než ke krku. Ze zašpalkovaným tremolem to nemá nic společného :-)
ja taakhle...oni sou tez paka u vseho napisou ze to je vhodne ke kkru i kobylce a pak dodaj ze F je pro verze s tremolem..
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam pocit ze Fkovy verze jsou trosku sirsi a maji dal od sebe jednotlive polove nastavce. Kdyz je to kobylkovej snimac u Floyda, tak by mely struny lip sedet nad tema "kovovejma valeckama a sroubkama". Jiny rozdil tam snad neni.
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

oukej, thx
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

"• Provedení: pro nástroje s pevnou kobylkou, verze F pro nástroje s tremolem ", vite me slo o to jestli by vadilo dybych mel u tremola tu normalni verzi a ne F
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

McKozias píše:ja taakhle...oni sou tez paka u vseho napisou ze to je vhodne ke kkru i kobylce a pak dodaj ze F je pro verze s tremolem..
To podle me neni pravda. DP151 je ten samej kobylkovej snimac jako DP151F (elektricke a zvukove vlastnosti), jen ten F ma trochu jiny mechanicky rozmery, aby lip sedel k Floydovi.
Hraju výhradně na šrot.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

McKozias píše:vite me slo o to jestli by vadilo dybych mel u tremola tu normalni verzi a ne F
Ja myslim ze by to vubec nevadilo, pokud na tom tremolu nemas nejaky neobvykle siroky mezery mezi strunama, tak bude vpohode i "ne F" snimac.
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Abu píše:
McKozias píše:vite me slo o to jestli by vadilo dybych mel u tremola tu normalni verzi a ne F
Ja myslim ze by to vubec nevadilo, pokud na tom tremolu nemas nejaky neobvykle siroky mezery mezi strunama, tak bude vpohode i "ne F" snimac.
to sem chtel slyset:D, diky
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Všechny dnešní běžné kytary, i ty s pevnou kobylou jako LP, mají rozteč nástavců F-kovou (u kobyly rozteč strun kolem 52-53mm), takže bych kupoval ke kobyle zase F snímače. Ke krku ty druhé, s roztečí cca 49mm.
Pravda je, že zvukově to má zanedbatelný vliv, spíš to jen divně vypadá, když struny nejsou nad nástavcema.

Viděl jsem jeden china zn. Keen humbucker vzhled stylu EMG, ten měl pod krytem jednu cívku užší a druhou širší, prostě univerzál. Hrál dobře.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kmensik píše:Všechny dnešní běžné kytary, i ty s pevnou kobylou jako LP, mají rozteč nástavců F-kovou (u kobyly rozteč strun kolem 52-53mm), takže bych kupoval ke kobyle zase F snímače. Ke krku ty druhé, s roztečí cca 49mm.
Pravda je, že zvukově to má zanedbatelný vliv, spíš to jen divně vypadá, když struny nejsou nad nástavcema.

Viděl jsem jeden china zn. Keen humbucker vzhled stylu EMG, ten měl pod krytem jednu cívku užší a druhou širší, prostě univerzál. Hrál dobře.
jj, ale dybych mel ty dimarzia za 2000 oba, tak bych to ozelel ze by to vypadal divne, davat 2500 jenom za ten jeden efkovy se mi nece:D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kmensik píše:Všechny dnešní běžné kytary, i ty s pevnou kobylou jako LP, mají rozteč nástavců F-kovou (u kobyly rozteč strun kolem 52-53mm), takže bych kupoval ke kobyle zase F snímače. Ke krku ty druhé, s roztečí cca 49mm.

Mám na kytaře DiMarzia, tzn stejné značení "F" a "non-F". Vzhledem k tomu, že mám pevnou kobylu, tak jsem chtěl "non-F", ale po montáži jsem zjistil, že ve finále můj Gibraltar má stejné rozestupy strun jako tremola, takže by se mi byla bývala více hodila "F" verze.

Avšak jediný "problém" je opravdu jen estetický, na zvuk to nemá vůbec žádný vliv. Prostě mám e struny malinko mimo střed pólových nástavců, ale nikterak to nevadí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jj to je gd, me slo o to aby mi to teda ty struny bralo dyz to neni uplne pod nima
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“