Řemen, popruh, pás...pro baskytaru

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
nunes

Řemen, popruh, pás...pro baskytaru

Příspěvek od nunes »

http://eshop.kytary.cz/FENDER-Cotton-St ... ruhy:0:2:0
proč má třeba tento řemen provázky?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Podlě mě proto, že když ho budeš chtít na klasicku kytaru tak tam řemen nedáváš na straně krku na kolík ale uvazuješ to za hlavu kytary.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
cenda

Re: Řemen

Příspěvek od cenda »

nunes píše:http://eshop.kytary.cz/FENDER-Cotton-St ... ruhy:0:2:0
proč má třeba tento řemen provázky?
řek bych, že je to jenom kvůli tomu aby to snížilo riziko pádu... tim že si to ještě přivážeš...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Je to kvůli klasickým kytarám, jak psal Aivn86
nunes

Příspěvek od nunes »

já si to budu asi kupovat na basu, tak mě to zmátlo. A myslíte, že se to dá sundat ty provázky?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak sundat jdou určitě jsou tam jenom prostrčený. Ale pokud bych ti něco měl doporučit. Tak bych radil přidej třeba ještě nějakou kačku a kup si řemen co bude co nejširší.... Basa je dost těžká a čím šitší pás tím pohodlnější...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

JJ zase má Aivn pravdu. Můžu ti z vlastní zkušenosti říct, že úzký řemen = bolesti ramen a zad :wink:
cenda

Příspěvek od cenda »

nebo si kup s takovim tim rozšířenim (jako je třeba u sport. tašek) aby to netlačilo...
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

aivn86 píše:Tak sundat jdou určitě jsou tam jenom prostrčený. Ale pokud bych ti něco měl doporučit. Tak bych radil přidej třeba ještě nějakou kačku a kup si řemen co bude co nejširší.... Basa je dost těžká a čím šitší pás tím pohodlnější...
Čím "šitší" pás tim pohodlnější? neřek bych, spiš "širší" tim pohodlnější :lol: :lol: :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Sami píše:
aivn86 píše:Tak sundat jdou určitě jsou tam jenom prostrčený. Ale pokud bych ti něco měl doporučit. Tak bych radil přidej třeba ještě nějakou kačku a kup si řemen co bude co nejširší.... Basa je dost těžká a čím šitší pás tím pohodlnější...
Čím "šitší" pás tim pohodlnější? neřek bych, spiš "širší" tim pohodlnější :lol: :lol: :lol:
Njn tak jsem se přepsal :D :D :lol: Myslím, že všíchni pochopili, že myslím, širší.
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

:D :D :D :D :D
rianonn

Příspěvek od rianonn »

No, tak já teď viděl na jednom koncíku, jak si jeden týpek těma sňůrkama prodloužil popruh. Týpek měl basu někde pod kolenama, ještě k tomu Thunderbirda, nechápu, že na to vůbec něco zahrál...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

rianonn píše:No, tak já teď viděl na jednom koncíku, jak si jeden týpek těma sňůrkama prodloužil popruh. Týpek měl basu někde pod kolenama, ještě k tomu Thunderbirda, nechápu, že na to vůbec něco zahrál...
to josu ti punkový sráči co tam hrají na jednym pražcu...ti si můžou dovlit mít vyvrácenou ruku..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Sami píše:
Prosím tě netrapči...tohle nesnáším :?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Těžko říct, nakolik je to dobrá volba, ale já používám u Yamahy řemen od kufru :twisted: (Cortka bude v září :)).
Obrázek
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

No tak Robert Trujillo má taky basu u kolen a hraje jak ďábel, u kytaristů nidky nevíš....

Jinak dneska mi dorazil zakázkovej....

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Používám jen nick "Swamp"
rianonn

Příspěvek od rianonn »

KIWI píše:
rianonn píše:No, tak já teď viděl na jednom koncíku, jak si jeden týpek těma sňůrkama prodloužil popruh. Týpek měl basu někde pod kolenama, ještě k tomu Thunderbirda, nechápu, že na to vůbec něco zahrál...
to josu ti punkový sráči co tam hrají na jednym pražcu...ti si můžou dovlit mít vyvrácenou ruku..
No, Punk to rozhodně nebyl:-D
Je to Kapela GNU ze Silver rocket...
No a ten basák hraje většinou DG struny naráz:)

já osobně musím mít basu někde u pupku....
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Nevíte náhodou kde by se dal koupit nějaký ten širší pás?.. Když to hledám na netu tak tam mají sice velkoryse pásy v sekci baksytary ale stejně tam mají jen kytarové... a nejlépe aby nebyl textilní nebo prostě z takové té blbé pásky...mě to řeže do ramena jak sviňa...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

.annY:. píše:Nevíte náhodou kde by se dal koupit nějaký ten širší pás?.. Když to hledám na netu tak tam mají sice velkoryse pásy v sekci baksytary ale stejně tam mají jen kytarové... a nejlépe aby nebyl textilní nebo prostě z takové té blbé pásky...mě to řeže do ramena jak sviňa...
No to buď rád že ještě nemáš jazzbas.To by bylo ještě daleko horší.Já mám za 200 koženkový tenson a je v pohodě.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Ebu

Příspěvek od Ebu »

.annY:. píše:Nevíte náhodou kde by se dal koupit nějaký ten širší pás?.. Když to hledám na netu tak tam mají sice velkoryse pásy v sekci baksytary ale stejně tam mají jen kytarové... a nejlépe aby nebyl textilní nebo prostě z takové té blbé pásky...mě to řeže do ramena jak sviňa...
Mně osobně vyhovují Levy's řemeny. V Praze jsou k sehnání třeba na jungmaňáku v guitarparku. Kožené provedení tam je k sehnání snad kolem nějakých 500 korun. Akorát je škoda, že na stránkách není všechno z obchodu, takže něco se objevuje až přímo na místě.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“