Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

cerfotoc píše:Jeste par krabek a zacnu TB listu resit taky...na kolik to vyjde?
3x LOOP: 2 500 Kč
5x LOOP: 3 000 Kč
7x LOOP: 3 500 Kč

(viz. Smrčka´s ceník)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Diky moc! Casem to poridim.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

menší aktualizace (už je vidět i zdroj :D )

Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

muhehe, tohle vypadá lépe :-) gratulace k tomu Super phaseru :-) taky se na něj jednou chystám :-) pěkný
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Dark Axel píše:muhehe, tohle vypadá lépe :-) gratulace k tomu Super phaseru :-) taky se na něj jednou chystám :-) pěkný
díky:) líbí se ti jo? já právě nevím jestli mi vyhovuje - je to můj první phaser... je strašně moc uřvanej při zkreslenejch tónech (fakt výkonnej předzesilovač, který se nedá regulovat), ale když tam pak na to pustím clean tak v pohodě... sice jsou tam dva módy (jeden dělá spíš takovej tón "íííí" a druhej "úúúú" :D) ale nevím jak ho správně nastavit aby byl na oba kanály OK :?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

ondies píše:menší aktualizace (už je vidět i zdroj :D )
Hustej požírač signálu. :P

Takhle teda skončit nechci... :lol:
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Kamahl píše:
ondies píše:menší aktualizace (už je vidět i zdroj :D )
Hustej požírač signálu. :P

Takhle teda skončit nechci... :lol:
díky zapojení pomocí smyček je u mě vše v cajku... :-) když zapojím kytaru rovnou do zesilovače, tak je to stejné jako s pedalboardem... kdyby to tolik žralo, určitě bych neměl tohle, co mám teď :-)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No tak jsem čekal, že tady bude víc fotek. Tak abych to trochu rozhejbal, vyfotil jsem svůj pedalboard, který používám pro malý akce, jamy a onemanshow... Podle chuti do toho láduju i jiné krabice, ale vypadá to nejčastěji podobně:

Obrázek

Je to cca 80 x 35 cm, tvar jsem si nevymyslel, ale obšlehl jeden americkej. Ty dvě patra mají pro mne obrovskou výhodu a) že pod druhým (lehce zešikmeným) patrem je skrytý pes s napáječi b) v druhým patře jsou hlavně efekty, který mám na španělku, takže na to dobře dosáhnu nohou z barový židle, na který sedím, když hraju na akustiku, když si vezmu elektriku, tak stojím na svých a šlape se mi líp na to první patro. Originál stojí asi 80-100 USD podle šířky, tak jsem si radši koupil prkýnka a nalepil na to sucháč. Celý to strkám do rockbagu na malý klávesy a hážu přes rameno.
Na větší akce sice mám MIDIzovaný pedál a různý procesory, ale na malý akce je to pohoda.
Jo mám v tom TC Harmony-G na zpěv propojený se Zoomem A2.1 na španělku, na elektriku pak Boss kvákadlo (nebo jiný moje), ladičku Ibanez, zkreslovače převážně Carl Martin DC Drive a Carl Martin Hot Drive'n Boost mkII, pak už jenom dig. delay DD-400, echo machine EM-600, chorus CC-300 a reverb RV-600, to mi na malý hraní stačí a mám to plný. Z toho už jdu jen do svýho Matchless klonu a ten má tak tlustej zvuk, že stejně přidávat pytle krabic je spíš na škodu.

Tak třeba se někdo chytne a pošle taky nějaký fotky, ať se mám na co koukat...
Obrázek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Cybermuff píše:..Tak abych to trochu rozhejbal, vyfotil jsem svůj pedalboard, který používám pro malý akce, jamy a onemanshow...
Myslel jsem, že pro tyto účely slouží to rackové kombo s V-Ampem? (http://www.cybermuff.cz/music/combo.htm)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Cybermuff: hehe, moc hezký :-)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

rotten77 píše: Myslel jsem, že pro tyto účely slouží to rackové kombo s V-Ampem? (http://www.cybermuff.cz/music/combo.htm)
To už dávno ne. To jsem pustil kolegovi z kapely, aspoň má něco na sessiony. V-amp Pro jsem sice tedy nějakou dobu měl, ale už dost dlouhou dobu nemám. U toho rackovýho comba mi šlo hlavně o to, že mám pořád spoustu rack modulů a byla škoda je nemít jak použít na malý akce. Combo bylo dobrý, ale přeci jenom hraju na lampový aparáty strašnejch let, takže když už se mi sem nevešlo kvůli dalším aparátům, tak jsem ho posunul dál.
No i tohle současný combo půjde k někomu dalšímu, protože sice hraje skutečně výborně, ale mám tady už originální trafa na původní Matchless DC-30 (u mého současného Matchless klonu mám výstupní trafo Marshall a síťové zakázkové). Takže trafa už dorazila, ještě čekám na chassis od Ceriatone a pak bude další Matchless se 100% orig. zvukem... :)
Obrázek
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Dark Axel píše:Cybermuff: hehe, moc hezký :-)
Schvalne kdy si nektery z "puristu & vintagistu" vsimne tech 4 Behringeru :D
(mimochodem ten cernej chorus je bozi, kdysi davno jsem touzil po originalu DC-2, nedavno jsem si aspon koupil tuhle kopii)
Hraju výhradně na šrot.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Abu píše:
Dark Axel píše:Cybermuff: hehe, moc hezký :-)
Schvalne kdy si nektery z "puristu & vintagistu" vsimne tech 4 Behringeru :D
(mimochodem ten cernej chorus je bozi, kdysi davno jsem touzil po originalu DC-2, nedavno jsem si aspon koupil tuhle kopii)
já si jich samozřejmě všiml, trochu mě zamrzelo, ež to tam leží vedle Carl Martinů a TC.Electronics, ale na druhou stranu - když je tam má, atak asi ví co dělá :-)

ještěže nejsem vintážišta :D
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Abu píše: Schvalne kdy si nektery z "puristu & vintagistu" vsimne tech 4 Behringeru :D
Presne tak. Ja jsem taky poridil misto DC-2 CC-300, protoze jsem moc chtel vzdycky bossacky Dimension. Ja s temahle 4 Uliho krabickama celkove nemam zadny trouble - proste to hraje, treba EM-600 je klon echoparku, za ty penize to hraje dobre, zvuk mi to nekurvi - no a podobne ty dalsi. Je to maly, takze kdybych si tam dal velky placky od EH, tak bych to neunesl (a bylo by to do sirky asi o metr az dva vetsi).
Obrázek
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Cybermuff píše: Jo mám v tom... zkreslovače převážně Carl Martin DC Drive a Carl Martin Hot Drive'n Boost mkII...
Zdravím, jak hrajou ty Carl Martin? Jak velké zkreslení a zvukový možnosti to má? :idea:
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Cybermuff píše:
Abu píše: Schvalne kdy si nektery z "puristu & vintagistu" vsimne tech 4 Behringeru :D
Presne tak. Ja jsem taky poridil misto DC-2 CC-300, protoze jsem moc chtel vzdycky bossacky Dimension. Ja s temahle 4 Uliho krabickama celkove nemam zadny trouble - proste to hraje, treba EM-600 je klon echoparku, za ty penize to hraje dobre, zvuk mi to nekurvi - no a podobne ty dalsi. Je to maly, takze kdybych si tam dal velky placky od EH, tak bych to neunesl (a bylo by to do sirky asi o metr az dva vetsi).
přesně tak... ty modulační efekty jsou v pohodě (sám mám delay DD-100 na zvuk si nemůžu stěžovat)... s těma kreslítkama to asi bude horší...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

ondies píše:... s těma kreslítkama to asi bude horší...
Jak ktery, vetsinou jsou to kopie osvedcenych typu (ruzni Bossove, tubescreamer, atd...), schemata budou okopirovana dobre, takze zvuk muzou pokazit jedine pouzitim soucastek s lehce odlisnymi parametry. Asi nejvetsi rozdil jsou ty plastove krabicky a potaky.

Musim taky vyfotit svuj skromny "board" a dat sem fotku.
Hraju výhradně na šrot.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

ondies píše: Zdravím, jak hrajou ty Carl Martin? Jak velké zkreslení a zvukový možnosti to má? :idea:
Hot Drive'n Boost mkII je tvrdší overdrive. Je to hrubější zkreslení, než u mkI, ale podle mne taky hrubější, než u mkIII. Teda mkIII bych měl dostat v následujících týdnech taky :). Má to napájení +/- 12V, takže tím se dělá dost slušný rozdíl oproti 9V (takže většinou interně +/- 4,5 V). Je to tedy tvrdší overdrive na rock, blues, pop, rozhodně to není nějaký samostatný hypermetal bzučič.
DC Drive je podzimní novinka. nemá na rozdíl od mkII interní napájení na 230V, napájí se to baterkou nebo 9V adaptérem. zvuk je ale velmi dobrý, takový tvárnější, než u mkII, jsou výraznější ataky. Je to také overdrive, díky přepínači Fat/Reg může člověk dostat středovější zvuk Tubescreameru nebo širokospektrální tlustý zvuk pro samostatné použití. Carl Martin to nabízí se sloganem "nejlepší 9V overdrive, na jaký jste kdy hráli". No fakt je to dobrá krabička.
Podle chuti používám jeden nebo druhý - oba jsou skvělé. Hot Drive'n Boost používám častěji když hraju přes crunch KittyHawka, DC Drive se perfektně pojí s EF86 dirty kanálem Matchlessu. koneckonců Joe Bonamassa používal dlouho Hot Drive'n Boost mkII, teď má mkIII, ale na deskách okolo cca 2003 je ta mkII perfektně slyšet. teda hodně je z nich slyšet ten booster.
Obě krabičky mají totiž booster výborné kvality. Na sóla super. Samozřejmě parametry boosteru na HDB mkII jsou o něco lepší kvůli napájení, ale i na DC Drive je super. Jukni na booster z HDB mkII na videu Joe Bonamassy sem (2:00 v záznamu) http://www.youtube.com/watch?v=RfvqBrpKWIc
Oba mám rád a oba jsou skvělé. Nedá se říci, který je lepší, každý je jiný a oba si nechám - a přikoupím ještě HDB mkIII (teda já už jen čekám na dodání). Oba jsou nejlepší při provozu s lampovým zesilovačem, podle mého s takovým který je správně nabuzen na hraně limitace. Pak to skvěle zpívá a perfektně funguje i Boost.
Obrázek
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

Ten DC drive semsi po vanocich taky poridil, a za tech 15kil to je neskutecna vec...
________
Rock'n'Roll !!!
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

hagridek píše:Ten DC drive semsi po vanocich taky poridil, a za tech 15kil to je neskutecna vec...
tak tak... jedinej problém je, že ani u Thomanna, kde stál 109 Eur už ho nemají: http://www.thomann.de/de/carl_martin_gi ... aesse.html
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“