VLASTNÍ VÝROBA FLOYD ROSE ?????

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
NOOKA

VLASTNÍ VÝROBA FLOYD ROSE ?????

Příspěvek od NOOKA »

Nemá tu někdo skušenosti s výrobou Floyda????????, :twisted:
Jackson, Grass Roots URUHA
ROCKWELL-Black Trip
Marshall 1960BV
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tady tomu bude lepe. no popravde nevim, kdo by byl schopen doma vyrobit Floyd Rose...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

To neni lehky, podle me ikdyz to postavis doma tak to bude horsi nez na nejlevnejsich kytarach
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Sorry, ale nespadl si odněkud? :)

Jen namátkou: brusky, pilníky, soustruh, vrtačky atd. Kvalitní materiál taky něco stojí. Myslím, že koupit hotovýho novýho floyda tě vyjde ve výsledku možná ne levněji, ale určitě kvalitnějc

Možná bude mít někdo jinej názor, ale za mě: "Zapomeň na to."

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
NOOKA

Re

Příspěvek od NOOKA »

Nemyslel jsem přímo doma na koleně ,ale profesionálně - třeba v práci.
Zajímal by mě spíš postup než materiál atd.To mám vyřešeno.Nemůžu nikde zjistit úhel břitů,které se opírají o stavěcí šrouby.
ROCKWELL-Black Trip
Marshall 1960BV
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Ahá, tak jestli si profík tak to bude asi jiná. Na netu určitě někde budou nějáký nákresy, sám sem pár měsíců zpět něco našel, ale bohužel si nepamatuju kde.

...edited...

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Pokud máš přístup k materiálu a strojům tak to jde v pohodě zvládnout, pár výrobků už jsem viděl. Doma mám nějaké díly na tremola co se vyráběli pro Pořízku - různé typy, některé se montovali na straty Jolana. Mimochodem Pořízka má i nějaké patenty na tremolo: http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocumen ... 282616.pdf
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Výroba takové věci po domácku ? Pokud máš opravdu vybavení, materiál a mraky času - prosím. Do tohohle já bych osobně nešel, když si spočítám ty hodiny práce, tak když je věnuji přesčasům v zaměstnání, koupím si za to takové tři originály. :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

výkresy na stránkách floydrose.com?
Už jsem takový poloprofi viděl, velice pěkný, jen se ohýbaly kameny tahem strun a loupalo se niklování. Mělo to i zámek tremola - když jsi otočil pákou dozadu, celé se to zaaretovalo v přesné poloze (dokonce nastavitelné). Dokonalé.

Známý Metelka si za komančů nechal dělat floyda v Zetoru, prý se tím hmotnost kytary zdvojnásobila. Poctivá práce.

Díky za ten odkaz na Pořízku. Nevíte kde a jak ty svoje floydy nechává vyrábět? Za kolik se dají koupit?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

http://www.warmoth.com/hardware/bridges ... iagram.pdf

to je asi jediné slušné schéma, v CADu nic.
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

kmensik píše:výkresy na stránkách floydrose.com?
Už jsem takový poloprofi viděl, velice pěkný, jen se ohýbaly kameny tahem strun a loupalo se niklování. Mělo to i zámek tremola - když jsi otočil pákou dozadu, celé se to zaaretovalo v přesné poloze (dokonce nastavitelné). Dokonalé.

Známý Metelka si za komančů nechal dělat floyda v Zetoru, prý se tím hmotnost kytary zdvojnásobila. Poctivá práce.

Díky za ten odkaz na Pořízku. Nevíte kde a jak ty svoje floydy nechává vyrábět? Za kolik se dají koupit?
Nevím kde to dělá teď (a jestli vůbec), ale v devadesátých letech mu to vyráběli ve Zbrojovce ve Slavičíně - firma už dávno samozřejmě neexistuje, ale mám z tama nějaké věci - páky, základny, kameny, nuláky, pružiny... něco finální výrobky, něco polotovary nebo bez povrchovky... - z jednoho jsem si udělal pevnou kobylku se zámkama :-)
Jinak pořízka má myslím těch patentů víc, něco jsem našel i na nějakých englicky psaných stránkách, ale nevím už kde.
Obrázek
NOOKA

Re: rain!!!!!!!!!

Příspěvek od NOOKA »

Díky všem za info,jen bych rád pár věcí-stroje,materiál a progr. cnc neřeším. Samostatná výroba -základny podle mě nezabere určitě víc než 60min. Materiál 19 436-nástr.ocel možná nepoužívá ani orig.F.R,takže mi jde opravdu jen o postup nebo výkres v CAD.Dá se říct že vlastně nemám jen tu část-břity,které se opíraji o stav. šrouby./úhly břitů/
Pro -rain-nešli by ty Tvoje základny nafotit,případně zapůjčit?
Dík. :evil:
ROCKWELL-Black Trip
Marshall 1960BV
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Šli, ale nevím kdy. Ty břity jsou ale prokalené, když jsem to řezal pilkou na železo tak na to padly dva plátky :-) - což u kopií floydů určitě nehrozí, aspoň co jsem viděl ty ožvýkané hrany. Jak se k tomu dostanu tak to nafotím, když tak SZ
NOOKA

rain

Příspěvek od NOOKA »

o.k.s kalením problém není,jde jen o tu konstrukci.Předem dík.
ROCKWELL-Black Trip
Marshall 1960BV
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Když už máš tu zručnost a možnosti to vyrobit, tak postup a úhly jsou maličkosti, na které sám příjdeš. Začal bych úhlem drážky na trnu 90° a úhlem břitu 45°. Nakresli si ty dva kusy proti sobě v klidu ve vodorovné poloze, a při maximálním dive (podladění), a úhly ti vyjdou.
Nemáš to podle čeho okopírovat?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Jak nekdo delal tremolo na Red special, spis pro zajimavost..
http://theredspecialworkshop.wordpress. ... lo-part-1/

Rozebranej Floyd

Obrázek
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Docela podrobně je Floyd Rose rozkreslená v dokumentech z patentového úřadu - dají se stáhnout na http://www.freepatentsonline.com, je potřeba být zaregistrovaný, ale pak se dá všechno postahovat v PDFkách.

Ohledně Floyd Rose jsou to patenty 4171661, 4497236, 4549461 a 4882967

(ty jsou přímo od Floyda Rose - asi někde budou ještě další, ale nevím - já většinou hledám o něco starší věci).

P.S: Samozřejmě, že se ty návrhy můžou od toho, co se nakonec vyrábělo, docela odlišovat - neručím za to.
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

já mám svůj desing floyda....vyrobený pro moje custom modely :) a špica
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zakku, dej sem fotky a nějaké info ke svého customu, jsem zvědavý.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“