Jaký reproduktor???
Pravidla fóra
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Moc nerozumím tomu, kolik to kombo má výstupů (1x8 ohm ?) Nicméně pokud to tak je, tak 8 a 16 paralelně je nějakých 5,6 ohm tak bych to klidně do 8 ohm výstupu komba provozoval beze strachu.
Pokud bych hrál něco jako metal koupil bych do toho boxu ještě jednu V30. Taky by stál za úvahu G12H30 nebo Classic Lead (v kombinaci s V30 co už máš).
Electrovoice bych asi do uzavřenáho boxu dohromady s V30 nedával, kdyžtak tu část boxu otevřít (po vzoru Mesa halfback)
Pokud bych hrál něco jako metal koupil bych do toho boxu ještě jednu V30. Taky by stál za úvahu G12H30 nebo Classic Lead (v kombinaci s V30 co už máš).
Electrovoice bych asi do uzavřenáho boxu dohromady s V30 nedával, kdyžtak tu část boxu otevřít (po vzoru Mesa halfback)
- citizen.one
Kombo je 4/8 ohm, protože se při externího repra na vyšší impendaci stejně nedostaneš, pokud teda nezapojíš 32ohm žeano... Jde mi hlavně otom abych to měl přesně na ty 4 ohm což docílím jedině 8ohm+8ohm.
O té poloviční šťávě(respektive spíš hlasitosti) jsem mluvil spíš proto, že to vyrovnáná rozdíl odporů, vím že to nubude přesně půlka. Repráky bych rozhodně preferoval starší.
Jinak metal hrát rozhoně nechci:) a tři druhy repro taky ne, současný stav sice mému uchu zvukově vyhovuje, ale lampám zrovna ne... a zvukař by asi taky nebyl nadšený kdybych si řekl o tři mikrofony.
Takže si to shrňme, kdybych dal do toho uzavřeného boxu 2 G12T, docílil bych toho pevnějšího zvuku nebo by to bylo "skoro" stejné jako kombo? (je jasné že to hude víc když je uzavřený a pekelně hluboký, ale jak moc?)
Jinak díky všem, zatím je to tu plodné:)
a ještě, nevíte co to vlastně můžu mít v boxu za repro?:) nechce se mi ho otvírat, udajně eminencácká kopie greenbacku, 50 nebo 60w a 100dB
O té poloviční šťávě(respektive spíš hlasitosti) jsem mluvil spíš proto, že to vyrovnáná rozdíl odporů, vím že to nubude přesně půlka. Repráky bych rozhodně preferoval starší.
Jinak metal hrát rozhoně nechci:) a tři druhy repro taky ne, současný stav sice mému uchu zvukově vyhovuje, ale lampám zrovna ne... a zvukař by asi taky nebyl nadšený kdybych si řekl o tři mikrofony.
Takže si to shrňme, kdybych dal do toho uzavřeného boxu 2 G12T, docílil bych toho pevnějšího zvuku nebo by to bylo "skoro" stejné jako kombo? (je jasné že to hude víc když je uzavřený a pekelně hluboký, ale jak moc?)
Jinak díky všem, zatím je to tu plodné:)
a ještě, nevíte co to vlastně můžu mít v boxu za repro?:) nechce se mi ho otvírat, udajně eminencácká kopie greenbacku, 50 nebo 60w a 100dB
- citizen.one
to ti asi nikdo nerekne, ten reprak se zavre pomerne hodne, chce to zkusit no, kazdopadne jestli bys sel do tech G12T, tak se pokus sehnat stary Rola Celestion, mam dva a na prime porovnani repraky ,,dnesni'' produkce stare asi 5 let prehraly o notnej kus.
K tomu marshallu je to myslim to nejlepsi co se da, jeste voicy jsou dobry (ostatne snad ke vsemu), ale hlavne ne V30...nebo greenbacky jestli chces hrat jemnejs, nicmene zase ta devitistovka si s nima nejak buhvijak nerozumi...
K tomu marshallu je to myslim to nejlepsi co se da, jeste voicy jsou dobry (ostatne snad ke vsemu), ale hlavne ne V30...nebo greenbacky jestli chces hrat jemnejs, nicmene zase ta devitistovka si s nima nejak buhvijak nerozumi...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký reproduktor???
Čau lidi, dostal sem takovej nápad a potřeboval bych helpnout a říct hlavně jestli se nejedná o zbytečnost... Mám tuto kombo (http://www.maxistore.cz/maxistore/s65/K ... 0-R-FM210R) a napadlo mě mu vyměnit jeden reprák. Jsou v tom ňájaký 2 10" 60W/16 Ohm od Fendera. Co sem tak koukal tak bych bych tam nejspíš šoupl něco od Celestionu(třeba http://kytary.cz/celestion-classic-g10- ... 66:0:0:1:0), ale nebránim se ničemu páč tutomu moc nerozumim. Chtěl bych vědět jestli bude alespoň trošku poznat na zvuku (hodně krát sem slyšel že do těhle kombíček nedávaj repro nic moc), tak nevim...Jinak "rady" typu: "zahoď to a kup si pořádnej aparát!" si prosim vás nechte od cesty jelikož sem studující a nejmíň 2 roky to ještě se svým fendříkem budu muset přežít
předem dík 
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
...jedná se o zbytečnost. Raději dva roky pilně studuj a až budeš hákovat, kup si něco lepšího. Ono stejně tak akorát doslouží. Teď bys jen vyhodil peníze z okna.
Zdravím všechny,
ptal jsem se ve vedlejším tématu,ale je pravda, že zde je můj dotaz vhodnější.
Potřeboval bych poradit s výměnou reproduktoru. Koupil jsem kombo VOX AC15VR a chci vyměnit reproduktor. Prozatím jsem vytipoval dva kandidáty CELESTION HERITAGE G12M 8Ohm 20W a CELESTION G12H 70th Anniversary 8Ohm 30W.
Hrajeme takový rock, ale s elektronickým základem a kytara a bicí naživo. Zvukově se mi líbí např. Pearl Jam, ale na Matchless nemám. Pro zkreslení používám kombo, případně zvětšené booster nebo overdrive (vyjímečně i dostortion). Používám multiefekt TC Elektronic NOVA SYSTEM, ten mám obvody pro overdrive/distrotion analogové. Občasně použiju i kvákadlo (vox 845). Kytara Les Paul, Cort Z-Custom, v zapojení s humbuckery.
Máte někdo zkušennosti s výměnou repráků u podobného komba?
Díky všem za odpověď
Youzza
ptal jsem se ve vedlejším tématu,ale je pravda, že zde je můj dotaz vhodnější.
Potřeboval bych poradit s výměnou reproduktoru. Koupil jsem kombo VOX AC15VR a chci vyměnit reproduktor. Prozatím jsem vytipoval dva kandidáty CELESTION HERITAGE G12M 8Ohm 20W a CELESTION G12H 70th Anniversary 8Ohm 30W.
Hrajeme takový rock, ale s elektronickým základem a kytara a bicí naživo. Zvukově se mi líbí např. Pearl Jam, ale na Matchless nemám. Pro zkreslení používám kombo, případně zvětšené booster nebo overdrive (vyjímečně i dostortion). Používám multiefekt TC Elektronic NOVA SYSTEM, ten mám obvody pro overdrive/distrotion analogové. Občasně použiju i kvákadlo (vox 845). Kytara Les Paul, Cort Z-Custom, v zapojení s humbuckery.
Máte někdo zkušennosti s výměnou repráků u podobného komba?
Díky všem za odpověď
Youzza