Fender standard vs highway
Pravidla fóra
Fender standard vs highway
Myslím, že dnešní Fendry (straty) jsou zvukově vzácně vyrovnané v různých kategoriích (highway x standart) , a to i navzdory rozdílné ceně.
highway vs stnd
ne, myslím kytary které se prodávájí běžně kolem 29,000-32,000
ozi
ozi
fender+gibson, tercium non datur
highwaye sem si zkousel a ten zvuk, co to vydavalo, se mi fakt libil
melo to ten spravnej fenderovskej twangy sound. a ten lak, kterej vsichni kritizujou, nebyl tak spatnej jak vsichni rikaj. je jen jinej, zajimavej. planuju jit do highway stratocastera hss, az budou prasule 
Naposledy upravil(a) barty dne 14.04.2006 20:54, celkem upraveno 1 x.
Správná odpověď je za b)
Mám s tím hodně zkušeností a standard je opravdu lepší. Highwayů jsem měl v ruce asi 10 a standardů asi 8. Standard má delší dozvuk, výrazně lepší snímače a vůbec použité dřevo. Tělo má masívnější a připadá mi taková poctivější. Nelze tam dát rovnítko. Já osobně hraju na Fender Strata Deluxe a nedám ho z ruky.
-
lucy.stike
....
Pravda ... americkej standard je uz i principialne lepsi , ale i ve skutecnosti je vetsina standard lepsich kusu nez higway .... jak psal kolega vyse ... za prvy snimace a elektronika e standard fenderovy je o moc fajnovejsi nez v higwayi, za druhy pouzity hardware je kvalitnejsi, za treti pouzite drevo je kvalitnejsi a vubec ... kdyz se nad tim zamyslite, proc by prodavaly higway tak levno kdyby byl srovnatelnej se standard ... jo a za ctvrty, standardy prochazeji lepsi vystupni kontrolou, coz podstatne, nikoli vsak uplne, snizuje pocet "spatnych" kusu ....
ericbambitka píše:ozi píše:no dobrá, možná tedy je trošku lepší, ale je pak cenový rozdíl adekvátní?
oziCenový rozdíl není adekvátní. Ale tak to chodí. Někdo holt je ochoten za ten malý rozdíl zaplatit poměrně dost. Třeba já
Taky bych neřekl, že Squier Standard za 7tis je 5x horší než Fender Standard za 35tis
Souhlasím...
Re: ....
S timhle taky...lucy.stike píše:Pravda ... americkej standard je uz i principialne lepsi , ale i ve skutecnosti je vetsina standard lepsich kusu nez higway .... jak psal kolega vyse ... za prvy snimace a elektronika e standard fenderovy je o moc fajnovejsi nez v higwayi, za druhy pouzity hardware je kvalitnejsi, za treti pouzite drevo je kvalitnejsi a vubec ... kdyz se nad tim zamyslite, proc by prodavaly higway tak levno kdyby byl srovnatelnej se standard ... jo a za ctvrty, standardy prochazeji lepsi vystupni kontrolou, coz podstatne, nikoli vsak uplne, snizuje pocet "spatnych" kusu ....
- Regular John
Já bych vzal HWY 1, protože je to vlastně očesanej americkej strat, ale snažil bych se vybrat z více kusů.
Trochu šalamounská odpověď, ale otázka taky přesně nespecifikuje, v čem má bejt lepší. 
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.