drnčení Laney TF200

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
lei

drnčení Laney TF200

Příspěvek od lei »

Ahojte!

Potřeboval bych poradit, co dělat - a asi ještě líp kde nechat v Praze opravit - kombo Laney TF200. Problém je, že při větší hlasitosti a zkresleném zvuku dost hrozivě něco někde rezonuje, jako kdyby prděl reproduktor, pokud se hraje dolní E či akord, který ho obsahuje (typicky powerchord E5), a zatlumí se. Drnčení začne teprve ve chvíli, kdy se zvuk zatlumí, dělá to tedy velmi nepříjemnou ozvěnu.

Možná je jen někdo něco povoleného (někdy je to ostatně lepší a někdy horší), ale nemám s tím nejmenší zkušenosti, tak nemám moc zájem se v tom hrabat, pokud to není vyloženě triviální operace.

Díky za rady!
Shaman

Příspěvek od Shaman »

Já jsem míval TF300 a dělalo mi to taky. Nejdřív jsem se děsil že odchází reprák, ale když se na to koukneš, tak stačí ten reprák přitáhnout. On se prostě tou rezonancí uvolňuje.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dopopručuju dotáhnout co jde
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Shaman

Příspěvek od Shaman »

Tak jasně, koneckonců proč by to taky někdo dotahoval nějak na půl, že jo :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Shaman píše:Tak jasně, koneckonců proč by to taky někdo dotahoval nějak na půl, že jo :D
nemyslel jsem "co to jde", myslel jsem všechny šroubky které najde :wink: :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
lei

díky

Příspěvek od lei »

Díky za odpovědi!

Jsem docela rád, že by to mělo být takto jednoduché. Myslel jsem si to, ale kombo mám ve zkušebně a nechal jsem to udělat bubeníka, jehož sklep to je. Asi to neudělal úplně pořádně, je pravda, že po jeho jednom zásahu se to docela zlepšilo, ale když to začalo znova, řekl jsem si, že to asi bylo náhoda.

Zkusím se do toho podívat sám.
Shaman

Příspěvek od Shaman »

Mně to takhle drnčelo opakovaně, cca každej měsíc jsem to musel dotahovat.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já mám doma TF100 a nedělalo to.

Nemáte někdo někdo nějaké info o těch reprácích co se do toho dávaly :?: - mám tam 10" HH Invader a nevím o něm žádné podrobnosti - někdo říkal že jsou tam snad Celestiony či co... :roll: nevím nic určitého - kdyby někdo věděl nějaké parametry (zajímala by mně hlavně citlivost - pro srovnání) tak bych mu byl vděčný.
Shaman

Příspěvek od Shaman »

No tak jestli ho máš doma, tak to nekotlíš naplno, tak se neni čemu divit, že ti to nedělá :D
Jinak já TF 300 měl Celestion Seventy 80. Docela by mě zajímalo, o kolik je to s tim Invaderem horší. :wink:
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

No teď ho mám doma, ale dřív, když jsem ho měl na zkušebně tak bylo vždycky minimálně na poloviční hlasitosti - nejvíc (při normálním hraní) tak na 7-8 - a to jsem se často neslyšel - kombo to už nezvládalo (a bubeník byl hovado :D ). Samozřejmě, že při nějakých akcích to jelo na max třeba 3 hodiny v kuse, ale všechno vydrželo. (Taky jsem se s ním toho nachodil a najezdil autem... :) )

Ten reprák Invader používám do teď, jen poslední půlrok je připojený na hlavu - rád bych nějaké srovnání třeba s těma celestionama (jak levnějšíma (rocket, hot, seventy..., tak dražšíma - classic, vintage, greenback) - už jsem hledal, ale nic nenašel. (přemýšlím o výměně repra, tak jestli to půjde poznat :?: )
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“