Ozvučení bicích (pro recording), aneb studio za 30 000 Kč
Pravidla fóra
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
tak h.h. ok,ta je super, jeden zvuk crash - ten vyšší a pupek v 1:00 je taky dobrej, nižší crash má nepříjemnej zvuk, pokud na něm rejdíš je moc venku(0:30-1:00). Malej bubínek přišel uplně o prásk a zplechovatěl až moc takže minule byl lepší, tam bych na to šel naopak. tomy a kotel vyvážený, kopák-jaksi pořád nemastný neslaný. Dal bych ho níž zvukově a přidal mlask, zkus povolit blánu nebo vubec hledej konkrétnější zvuk.
Hlavně ale pamatuj že je to tvuj zvuk takže si do toho zase nenechej moc kecat. Spíše poslouchej studiový nahrávky a zkoušej se na ten zvuk doladit. Vcelku na to jdeš dobře, techniku máš taky, potrénuj ještě tu dvojšlapku.
Hlavně ale pamatuj že je to tvuj zvuk takže si do toho zase nenechej moc kecat. Spíše poslouchej studiový nahrávky a zkoušej se na ten zvuk doladit. Vcelku na to jdeš dobře, techniku máš taky, potrénuj ještě tu dvojšlapku.
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
provedu. Tu dvojšlapku mám teprv měsíc
Příde mi vtipný, že tvrdíš, že Hi-hatka má super zvuk, když je to činel Paiste 101 brass, na kterej tady na foru všichni nadávaj
Ten virbl sem měnil, tak že v tý druhý nahrávce na něm už nemám izolepou přilepenej kapesník, takže má takovej delší kovovej dozvuk. Příde mi, že do nějakejch songů by se to mohlo hodit
Jinak jak si psal že 0:30 je ten crash nic moc, tak to je ten vyšší (Sabian b8 thin 14"), nechápu co myslíš tim moc venku. Na ten nižší tam hraju jenom asi 3x za song. Pak je tam eště asi 3x malej splash.
S tim kopákem si fakt nevim rady. Myslíš povolit přední blánu, nebo přidat basy v kompu, nebo co?
Příde mi vtipný, že tvrdíš, že Hi-hatka má super zvuk, když je to činel Paiste 101 brass, na kterej tady na foru všichni nadávaj
Ten virbl sem měnil, tak že v tý druhý nahrávce na něm už nemám izolepou přilepenej kapesník, takže má takovej delší kovovej dozvuk. Příde mi, že do nějakejch songů by se to mohlo hodit
Jinak jak si psal že 0:30 je ten crash nic moc, tak to je ten vyšší (Sabian b8 thin 14"), nechápu co myslíš tim moc venku. Na ten nižší tam hraju jenom asi 3x za song. Pak je tam eště asi 3x malej splash.
S tim kopákem si fakt nevim rady. Myslíš povolit přední blánu, nebo přidat basy v kompu, nebo co?
ať to šlape!
h.h.myslim dobře nazvučená, vyvážená hladina vůči celku, to slyším taky že ten profi zvouček tam není
činel vyčnívá, je moc nade vším , tak jsem to vyslel. V té pasáži by stačilo ubrat na dynamice. Jeden z těch crashů se mi líbil
Virbl bych víc přitáhl a přitlumil dozvuk ale to je věc vkusu a stylu, tyhle plecháče jsou občas taky někde slyšet.
S kopákem si pohrej prvně bez mikrofonu, snaž se spíš míň tlumit a o víc ladit blány, koukni jestli jsou blány stejnoměrně natažený na hranách. Myslim že z toho vymáčkneš lepší zvuk.
činel vyčnívá, je moc nade vším , tak jsem to vyslel. V té pasáži by stačilo ubrat na dynamice. Jeden z těch crashů se mi líbil
Virbl bych víc přitáhl a přitlumil dozvuk ale to je věc vkusu a stylu, tyhle plecháče jsou občas taky někde slyšet.
S kopákem si pohrej prvně bez mikrofonu, snaž se spíš míň tlumit a o víc ladit blány, koukni jestli jsou blány stejnoměrně natažený na hranách. Myslim že z toho vymáčkneš lepší zvuk.
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
tak já ten bubínek zase přelípnu izolačkou a kapesníkem... U kopáku by to mohlo bejt z části buď tim, že zadní blánu sem tam měl když sem to nahrával jenom na tři šrouby a přední mám dost utaženou.
S tim crashem máš asi pravdu, že to přebíjí. Zatim sem ubral ten overhead a příště do něj budu míň řezat.
další verze dyžtak tady
Chce to hlavně ladit s kytarama, takle u samotnejch bicích se to těžko šteluje
S tim crashem máš asi pravdu, že to přebíjí. Zatim sem ubral ten overhead a příště do něj budu míň řezat.
další verze dyžtak tady
Chce to hlavně ladit s kytarama, takle u samotnejch bicích se to těžko šteluje
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Takže díky všem za rady. Hodně mi pomohli.
Tady si můžete poslechnout výsledek
Bohužel bez zpěvu, protože zpěvák nám to nazpíval falešně a tak mi nakázal ať ho smažu.
Kopák sem si poladil HW i SW - myslim, že už to neni tak krabicoidní. To mě překvapilo, že v adobe audition je přímo ekvalizér "less boxy"
Tady si můžete poslechnout výsledek
Bohužel bez zpěvu, protože zpěvák nám to nazpíval falešně a tak mi nakázal ať ho smažu.
Kopák sem si poladil HW i SW - myslim, že už to neni tak krabicoidní. To mě překvapilo, že v adobe audition je přímo ekvalizér "less boxy"
ať to šlape!
bicí se mi nejvíc líbí v pasáži od 2:00 min, nějak se ta dynamika tam vyvážila. Celkově je ale nahrávka jaksi ořezaná na výškách, nevím... jestli je to komprimací na netu...
ten kopák mi pořád zvukově jaksi nesedí,takový nekonkrétní, rozmázlý... tam je potřeba mít obě blány usazený poctivě na kvalitních hranách ( ne na třech šroubech
) a hledat nejlepší přirozený zvuk korpusu, na mixu nebo v SW doladit pouze detaily. Tohle ale není na chvíli ale na delší praxi... nejdříve si vyhrej s laděním a tlumením - píšeš že máš rezonant míň a hrací blánu více napnutou - to je špatně, nalaď rezonant a hrací blánu na stejno a hrací zkus podladit, mělo by se dostavit typický mlasknutí s proznívajícím dozvukem korpusu přes rezonant. Pokud bude dozvuk více než je třeba, zkrátíš ho přitlumením korpusu nebo pod/nadladěním rezonantu- prostě její kmit dostat mimo frekvenci aby tolik nerezonovala.To ale neznamemá uplně vytlumit, to by ztratilo barvu. Hodně moc záleží na typu a vytlumení hrací blány a taky jestli ti palice zůstává ležet nebo ji stahuješ zpět. O prostředí kde nahráváš ani nemluvím, poloha mikráku v bubnu...je toho moc
Ono se to dost blbě popisuje a ještě blběji dělá...třeba každej strunatec ví jak svůj nástroj správně naladit protože je to první co se učí a protože by si jinak nezahrál. Bicmeny tohle většinou moc nebere, mlátí na to co jim přijde pod ruku a čekají že jim zvukaři z toho udělají studiovej sound.
Pro začátek doporučuju nastudovat bibli S. Johnsona o ladění a zvučení bicích nástrojů-mooc výživnej matroš!!
polaď kopák, vyčisti celkově nahrávku, nahrejte zpěvy a hoď to zase sem, jenom opakovaným nahráváním a posloucháním to bude lepší a lepší
jestli máte v okolí dobrýho a zkušenýho zvukaře co by byl ochoten poradit domluvte se s ním at se vám na to koukne, tyhle lidi dokážou posunout kapelu o pěknej kus dál.
ten kopák mi pořád zvukově jaksi nesedí,takový nekonkrétní, rozmázlý... tam je potřeba mít obě blány usazený poctivě na kvalitních hranách ( ne na třech šroubech
Ono se to dost blbě popisuje a ještě blběji dělá...třeba každej strunatec ví jak svůj nástroj správně naladit protože je to první co se učí a protože by si jinak nezahrál. Bicmeny tohle většinou moc nebere, mlátí na to co jim přijde pod ruku a čekají že jim zvukaři z toho udělají studiovej sound.
Pro začátek doporučuju nastudovat bibli S. Johnsona o ladění a zvučení bicích nástrojů-mooc výživnej matroš!!
polaď kopák, vyčisti celkově nahrávku, nahrejte zpěvy a hoď to zase sem, jenom opakovaným nahráváním a posloucháním to bude lepší a lepší
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, tak díky za další postřehy.. Zatim sem z toho dostal tohle.
Rád bych vytlumil hi hat, ale bohužel se mi nahrála tak nahlas k virblu, že i když úplně vypnu overhead, tak je to moc nahlas a navíc to nemá koule potom
Se zpěvem je to těžký. Musel sem ho smazat, protože zpěvák zpíval falešně a asi to ani dobře nedá.. Nechce se vám někomu ?
Rád bych vytlumil hi hat, ale bohužel se mi nahrála tak nahlas k virblu, že i když úplně vypnu overhead, tak je to moc nahlas a navíc to nemá koule potom
Se zpěvem je to těžký. Musel sem ho smazat, protože zpěvák zpíval falešně a asi to ani dobře nedá.. Nechce se vám někomu ?
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
tamta se moc nepovedla... budu to muset začít mixovat na horších reprácích.. v mejch kosácích to zní dobře, ale jiný repráky to nestíhaj.
Nahrál sem si zase bicí.. Trochu sem poladil kopák a virbl.
Zjistil sem taky, že ke kotli se mi nahrává neustále takové temné hučení jak rezonuje blána, tak to řešim tak, že vymažu všechno kromě úderů.
Takhle ty bicí zní teďka
docela dost sem je ladil i v pc.
Jinak neděste se tý dvojšlapky - hraju na ní chvíli a mám to nevyvážený.. Takhle v tý nahrávce je to slyšet eště o 300% líp než když za tim sedim
Nahrál sem si zase bicí.. Trochu sem poladil kopák a virbl.
Zjistil sem taky, že ke kotli se mi nahrává neustále takové temné hučení jak rezonuje blána, tak to řešim tak, že vymažu všechno kromě úderů.
Takhle ty bicí zní teďka
docela dost sem je ladil i v pc.
Jinak neděste se tý dvojšlapky - hraju na ní chvíli a mám to nevyvážený.. Takhle v tý nahrávce je to slyšet eště o 300% líp než když za tim sedim
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
mám tu úplně novou ukázku... Basa a bicí.
Basa se bude přehrávat, protože je v mezihře mimo..
Líbí se vám takhle ten zvuk víc ?
Basa se bude přehrávat, protože je v mezihře mimo..
Líbí se vám takhle ten zvuk víc ?
ať to šlape!
Re: Ozvučení bicích (pro recording), aneb studio za 30 000 Kč
ahoj, chtěl bych se zeptat, jak je to s monitoringem u Alesis MultiMix 16 USB 2.0 , také ho zvažuju tak by mě tohle zajímalo. Koukal jsem, že je tam sluchátkový výstup, ale dál už sem toho moc nenašel. Děkuju
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ozvučení bicích (pro recording), aneb studio za 30 000 Kč
Potom to má potenciometry na každý šavly a jestli ještě něco dalšího, tak to ti bohužel neporadim 
ať to šlape!