Není to tím že nová ledka žere víc proudu a proto je tam delší prodleva?
footswitch
Pravidla fóra
footswitch
Zdravím, je možný aby po vyměnění LEDky se zpomalilo přepínání kanálů? né o moc, ale přece... (delší doba mezi sešlápnutím a sepnutím druhého kanálu)
No,nejsem sice elektrikář,ale mě se to nezdá. Proud furt běhá stejně rychle ne?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nemylim, tak si tam dal modrou misto cerveny, zejo
Na modry ledce bude mnohem vetsi ubytek napeti (cervena = 1.6-2V, modra urcite pres 3,5V mozna i 4). Zalezi hodne jak je to udelany v zesiku, ale obecne, vetsi ubytek na ledce = mensi rozidl napeti v zesiku, pokud tam nemaji zdroj konstantniho proudu na krmeni ledky (na 99% nemaj, je levnejsi tam dat jen odpor), tak muze poklesnout proud co tece do footsw. pri prepnuti. A teoreticky, pokud se tim prudem nabiji nejaky vetsi kondenzator (v ampu, ve fs. zadnej neni), tak to muze tim mensim proudem dyl trvat.
Sam tomu teda tak moc neverim, ze by to zpozdeni bylo tak velky, ze by bylo slyset, ale teoreticky se to da takhle vysvetlit.
Na modry ledce bude mnohem vetsi ubytek napeti (cervena = 1.6-2V, modra urcite pres 3,5V mozna i 4). Zalezi hodne jak je to udelany v zesiku, ale obecne, vetsi ubytek na ledce = mensi rozidl napeti v zesiku, pokud tam nemaji zdroj konstantniho proudu na krmeni ledky (na 99% nemaj, je levnejsi tam dat jen odpor), tak muze poklesnout proud co tece do footsw. pri prepnuti. A teoreticky, pokud se tim prudem nabiji nejaky vetsi kondenzator (v ampu, ve fs. zadnej neni), tak to muze tim mensim proudem dyl trvat.
Sam tomu teda tak moc neverim, ze by to zpozdeni bylo tak velky, ze by bylo slyset, ale teoreticky se to da takhle vysvetlit.
Hraju výhradně na šrot.
no mně se to zdá docela logický jak jsi to tu napsal... já když rozebral ten switch, tak tam u tý ledky byl rezistor, ale u tý nový ledky jsem už ho nedával... takže když bych ho tam dal, tak se problém odstraní?Abu píše:Pokud se nemylim, tak si tam dal modrou misto cerveny, zejo![]()
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jak spravne napsal Wraith, odpor omezuj proud tou diodou. Pokud si ho vyhodil (premostil) a dioda neshorela, tak je asi dostatecnej odpor (nebo neco jinyho co omezuje proud) uz v tom zesiku. Pokud tam ten odpor vratis, tak se to podleme jeste zhorsi, doba se prodlouzi a ledka bude min svitit.
Jen mi porad neni jasny proc tam je tak velikej kondenzator, ze se nabiji tak dlouho ze to zpozdeni je slyset?
Mimochodem, ja tam nechal tu cervenou, modry hrozne oslnujou a uz je mam ve dvou efektech na boardu, coz mi uplne staci (holt je to ted moda)
Jen mi porad neni jasny proc tam je tak velikej kondenzator, ze se nabiji tak dlouho ze to zpozdeni je slyset?
Mimochodem, ja tam nechal tu cervenou, modry hrozne oslnujou a uz je mam ve dvou efektech na boardu, coz mi uplne staci (holt je to ted moda)
Hraju výhradně na šrot.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Je mi to taky divny, ale tezko rict. Chtelo by to schema zapojeni toho zesiku, pak by to bylo jasnejsi.
Ale mozna to bude fungovat naopak a s tim odporem se to zlepsi?? Klidne bych to vyzkousel ho tam vratit, nic se tim urcite neznici a prinejhorsim ho zase vyhodis.
Ale mozna to bude fungovat naopak a s tim odporem se to zlepsi?? Klidne bych to vyzkousel ho tam vratit, nic se tim urcite neznici a prinejhorsim ho zase vyhodis.
Hraju výhradně na šrot.
Re: footswitch
Zdravim, potreboval bych poradit s footswitchem k Blackstar HT club 50H.
Footswitch prilozeny k tyhle hlave ( obycejnej na kanaly a reverb) zacal mit slysitelny zpozdeni. Kdyz prepnu kanal pri hre, tak to proste nepreskoci hned.. Je to sice jen malicky zpozdeni, ale pri hre mi to dost vadi. Footswitch jsem zkousel i jinej, takze tim to nejspis nebude.
Dik za odpoved.
Na tohle tema sem tu nasel pouze jeden topic, ktery mi moc nepomohl, tak jsem se rozhodl zalozit novy.
Footswitch prilozeny k tyhle hlave ( obycejnej na kanaly a reverb) zacal mit slysitelny zpozdeni. Kdyz prepnu kanal pri hre, tak to proste nepreskoci hned.. Je to sice jen malicky zpozdeni, ale pri hre mi to dost vadi. Footswitch jsem zkousel i jinej, takze tim to nejspis nebude.
Dik za odpoved.
Na tohle tema sem tu nasel pouze jeden topic, ktery mi moc nepomohl, tak jsem se rozhodl zalozit novy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: footswitch
Prosím tě
Už se ptáš tady.
komba-zesilovace-reproboxy/blackstar-fo ... ml#p618652
Chápu, že jako nováček se tu ještě nevyznáš, proto ti s orientací a pohybu na fóru pomůže oznameni/uzivatelsky-kodex-pravidla-fora-t5038.html
Předem díky za přečtení
.
Už se ptáš tady.
komba-zesilovace-reproboxy/blackstar-fo ... ml#p618652
Chápu, že jako nováček se tu ještě nevyznáš, proto ti s orientací a pohybu na fóru pomůže oznameni/uzivatelsky-kodex-pravidla-fora-t5038.html
Předem díky za přečtení