footswitch

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
ondies
Kontaktovat uživatele:

footswitch

Příspěvek od ondies »

Zdravím, je možný aby po vyměnění LEDky se zpomalilo přepínání kanálů? né o moc, ale přece... (delší doba mezi sešlápnutím a sepnutím druhého kanálu)
Není to tím že nová ledka žere víc proudu a proto je tam delší prodleva? :idea:
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

podle mě jo, jestli si tam dal ledku s jinýma hodnotama tak se není co divit...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No,nejsem sice elektrikář,ale mě se to nezdá. Proud furt běhá stejně rychle ne?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pokud se nemylim, tak si tam dal modrou misto cerveny, zejo :wink:
Na modry ledce bude mnohem vetsi ubytek napeti (cervena = 1.6-2V, modra urcite pres 3,5V mozna i 4). Zalezi hodne jak je to udelany v zesiku, ale obecne, vetsi ubytek na ledce = mensi rozidl napeti v zesiku, pokud tam nemaji zdroj konstantniho proudu na krmeni ledky (na 99% nemaj, je levnejsi tam dat jen odpor), tak muze poklesnout proud co tece do footsw. pri prepnuti. A teoreticky, pokud se tim prudem nabiji nejaky vetsi kondenzator (v ampu, ve fs. zadnej neni), tak to muze tim mensim proudem dyl trvat.
Sam tomu teda tak moc neverim, ze by to zpozdeni bylo tak velky, ze by bylo slyset, ale teoreticky se to da takhle vysvetlit.
Hraju výhradně na šrot.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Abu píše:Pokud se nemylim, tak si tam dal modrou misto cerveny, zejo :wink:
Na modry ledce bude mnohem vetsi ubytek napeti (cervena = 1.6-2V, modra urcite pres 3,5V mozna i 4). Zalezi hodne jak je to udelany v zesiku, ale obecne, vetsi ubytek na ledce = mensi rozidl napeti v zesiku, pokud tam nemaji zdroj konstantniho proudu na krmeni ledky (na 99% nemaj, je levnejsi tam dat jen odpor), tak muze poklesnout proud co tece do footsw. pri prepnuti. A teoreticky, pokud se tim prudem nabiji nejaky vetsi kondenzator (v ampu, ve fs. zadnej neni), tak to muze tim mensim proudem dyl trvat.
Sam tomu teda tak moc neverim, ze by to zpozdeni bylo tak velky, ze by bylo slyset, ale teoreticky se to da takhle vysvetlit.
no mně se to zdá docela logický jak jsi to tu napsal... já když rozebral ten switch, tak tam u tý ledky byl rezistor, ale u tý nový ledky jsem už ho nedával... takže když bych ho tam dal, tak se problém odstraní? :)
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

ten odpor je tam kvuli tý diodě abys jí neodpálil, takže se docela divim že jestli ho tam nemáš že ti ještě funguje :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jak spravne napsal Wraith, odpor omezuj proud tou diodou. Pokud si ho vyhodil (premostil) a dioda neshorela, tak je asi dostatecnej odpor (nebo neco jinyho co omezuje proud) uz v tom zesiku. Pokud tam ten odpor vratis, tak se to podleme jeste zhorsi, doba se prodlouzi a ledka bude min svitit.
Jen mi porad neni jasny proc tam je tak velikej kondenzator, ze se nabiji tak dlouho ze to zpozdeni je slyset?

Mimochodem, ja tam nechal tu cervenou, modry hrozne oslnujou a uz je mam ve dvou efektech na boardu, coz mi uplne staci (holt je to ted moda) :)
Hraju výhradně na šrot.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

to je moje první modrá :oops: takže tím tím rezistorem se te prodleva nezkrátí?... tak je mi divný, že by jenom vyměněním ledky se děly takový věci :D :?:
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Je mi to taky divny, ale tezko rict. Chtelo by to schema zapojeni toho zesiku, pak by to bylo jasnejsi.
Ale mozna to bude fungovat naopak a s tim odporem se to zlepsi?? Klidne bych to vyzkousel ho tam vratit, nic se tim urcite neznici a prinejhorsim ho zase vyhodis.
Hraju výhradně na šrot.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

no jasný, to se chystám... zejtra až pojedu do zkušebny :-) pak dám vědět... 8)
Blacks

Re: footswitch

Příspěvek od Blacks »

Zdravim, potreboval bych poradit s footswitchem k Blackstar HT club 50H.
Footswitch prilozeny k tyhle hlave ( obycejnej na kanaly a reverb) zacal mit slysitelny zpozdeni. Kdyz prepnu kanal pri hre, tak to proste nepreskoci hned.. Je to sice jen malicky zpozdeni, ale pri hre mi to dost vadi. Footswitch jsem zkousel i jinej, takze tim to nejspis nebude.
Dik za odpoved.

Na tohle tema sem tu nasel pouze jeden topic, ktery mi moc nepomohl, tak jsem se rozhodl zalozit novy.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: footswitch

Příspěvek od Hendrek »

Prosím tě :!:
Už se ptáš tady.
komba-zesilovace-reproboxy/blackstar-fo ... ml#p618652

Chápu, že jako nováček se tu ještě nevyznáš, proto ti s orientací a pohybu na fóru pomůže oznameni/uzivatelsky-kodex-pravidla-fora-t5038.html
Předem díky za přečtení ;).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“