začínám hrát na basu, mám nový starter kit Squier jazz bass s kombem Rumble. Při dotyku čehokoliv kovovýho na base se ve zvuku ozve nějaký elektrický praskání. Je to normální nebo na reklamaci? Ozve se to při dotyku první struny, jakmile se dotýkáte, druhý dotyk už praskání nevyvolá. Asi si přivážu ucho k ladění, abych se uzemnil
Squier - praskání při dotyku kovu
Pravidla fóra
Squier - praskání při dotyku kovu
Ahoj,
začínám hrát na basu, mám nový starter kit Squier jazz bass s kombem Rumble. Při dotyku čehokoliv kovovýho na base se ve zvuku ozve nějaký elektrický praskání. Je to normální nebo na reklamaci? Ozve se to při dotyku první struny, jakmile se dotýkáte, druhý dotyk už praskání nevyvolá. Asi si přivážu ucho k ladění, abych se uzemnil
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
No ale kobylka, struny a vsechny kovove casti by mely byt prece spojeny nekde vevnitr dratkem se zemi (=stineni na kabelu). Aspon ja to tak na obou kytarach mam a nic nepraska.
Hraju výhradně na šrot.
-
BUDAJ-31
vsechno z kovu zapraska, struny, kobyla, kovova deska-cast designu- pod ovladaceme hlasitosti, ladeni, kov na snimaci.
nepraskaj jen kovovvy casti co vubec nehrajou - prazce, nyty na prichyceni pasu a sroubky co drzi bilou desku na tele proti poskrabani pri hrani.
me napada, ze by kabel -made in china- nebyl stinenej?....
no se picnu ted jsem to znova prozkousel - a trochu zapraska i nyt po uchyceni pasu - ten u kobylky a sroubek pro uchyceni toho byliho cehosi na tele blizko u potenciometru.
že by indonesan zapomel neco uzemnit?
Budaj - takže i na jinych je to slyset jo? no je to celkem hlasity. to koukam, asi fakt zkoncim tim uzemnenim - misto ucha si asi vyberu pravou nohu, proklate nizko od pasu
nepraskaj jen kovovvy casti co vubec nehrajou - prazce, nyty na prichyceni pasu a sroubky co drzi bilou desku na tele proti poskrabani pri hrani.
me napada, ze by kabel -made in china- nebyl stinenej?....
no se picnu ted jsem to znova prozkousel - a trochu zapraska i nyt po uchyceni pasu - ten u kobylky a sroubek pro uchyceni toho byliho cehosi na tele blizko u potenciometru.
že by indonesan zapomel neco uzemnit?
Budaj - takže i na jinych je to slyset jo? no je to celkem hlasity. to koukam, asi fakt zkoncim tim uzemnenim - misto ucha si asi vyberu pravou nohu, proklate nizko od pasu
Hele jestli to takhle praská tak si zkontroluje zapojení. Někde bude uvalenej drátek. Zkontroluj to podle nějakého schématu. Třeba na www.rmpickups.cz Tam si najdi schéma na JB a prohlídni to. Nějakej stedenej spoj nebo něco takovýho to klidně může dělat. Jinak bych taky zkusil jinej kabel..... Jo a ještě když to rozděláš. Tak zkus trochu přihnout packu v samici jacku co se dotýká špičky jacku na kabelu, ať je tam pořádnej kontakt. Ono by to taky mohlo dělat tohle.
To že praskají i jiné nástroje je IMHO blbost. Mě to nedělá na žádném. To že při dotyku strun se omezí brum je normální, ale aby se ozývalo praskání to je blbost.
To že praskají i jiné nástroje je IMHO blbost. Mě to nedělá na žádném. To že při dotyku strun se omezí brum je normální, ale aby se ozývalo praskání to je blbost.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
no tak to je fakt na pizzu
kouknul jsem se na schema
http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_bass_jj.gif
pak taky do basy a tam od kazdyho snimace chybi jeden vodic (rekneme ten modrej) a taky tam chybi propojeni jednotlivejch potenciometru - sedy propojeni telo na telo - pres packy propojeny jsou. na jack vede jediny vodic!
jsem trosicku, fakt trosicku nasranej. zitra jdu reklamovat
http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_bass_jj.gif
pak taky do basy a tam od kazdyho snimace chybi jeden vodic (rekneme ten modrej) a taky tam chybi propojeni jednotlivejch potenciometru - sedy propojeni telo na telo - pres packy propojeny jsou. na jack vede jediny vodic!
jsem trosicku, fakt trosicku nasranej. zitra jdu reklamovat
Hele brzdi. To, že jsou od snímače pouze dva dráty je v pohodě. Jeden je signál a jeden je zem. Každý výrobce to dělá trošku jinak.... U levných snímačů jsou normálně jenom dva dráty. RM tam má to stínění navíc. Co se týká těch šedejch drátů z jednoho potenciometru na druhý tak tam moc nechápu jak jinak by to mohlo být. Ale udělej toto. Vyzkoušej pomocí multimetru jestli je plášť každého potenciometru uzemněnej. Prostě to propípej. Jestli jsou pláště uzemněný tak je to dobře. to, že jsou dráty trochu jinak zase nevadí, ale princip musí být všude stejnej. Tzn. všechno co má být uzemněný tak musí být uzemněný. RM dává všechny zemnící dráty do jednoho místa a odtud potom táhne zem na jackovou samici. U Squieru to může být jinak, ale i tak to může být dobře. Prostě to propípej a uvidíš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
To že se po dotyku omezí brum je naprosto normální toho si nevšímej. Singl coily to prostě dělají. Jinak to s tou zásuvkou mě zase tak moc nepřekvapuje. Nevím jak máte dělanou doma elektriku, ale může se dít, že jak se dotkneš strun tak se udělá nějaká zemnící smyčka a ozve se ten zvuk. Nebo něco tomu podobného.
Presne jak uz tu zaznelo.. pokud ti to brumi u jazzbasu tak to chytas elektromagneticky vlneni treba od pocitace, monitoru nebo jinejch elektrickejch spotrebicu. (mam od "skvéra" moderna basu a jazzovej snimac je na to taky nachylnejsi)
Jinak takhle mi dost brumila jednu chvili basa nez jsem odpojil CRT monitor ze zasuvky. ( obcas to delaj i ruzny treafa = nabijecky a podobna havet
)
Jinak takhle mi dost brumila jednu chvili basa nez jsem odpojil CRT monitor ze zasuvky. ( obcas to delaj i ruzny treafa = nabijecky a podobna havet
Squier by Fender modern bass 4str.
Domaci brucenicko: Warwick blue cab 15,
Hartke VX3500
Multak: Line6 Bass POD XT PRO
Domaci brucenicko: Warwick blue cab 15,
Hartke VX3500
Multak: Line6 Bass POD XT PRO