Poradte mi prosim pri koupi el kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jirik1

Poradte mi prosim pri koupi el kytary

Příspěvek od jirik1 »

Ahoj, prosim Vas, kdo mate zkusenosti s elektrikou, o pomoc pri vyberu. hraju hodne na klavir, s akustickou kytarou bych si poradil, ale s elektrikou si nevim rady. rad bych si zahral nejaka sola, nic moc tvrdeho, nechci nic ujeceneho ani duniveho aby se pri kazdem rozpijel zvuk do nemoznosti.casem treba budu chtit i pritvrdit, takze by kytara mela byt i na toto pripravena, zatim se chci omezit jako uplny zacatecnik na veci jako Olympic - Nejak se vytracis , nebo canon d dur, ktery mimochodem na klavir - hraju yamahu - zni uzasne :-) . prestoze jsem v el kytare uplny zacatecnik, jsem z mnoha veci ponauceny a tedy vim, ze kvalita nastroje dela hodne uz od zacatku, a koupi drazsiho nastroje vlastne usetrim, rad bych se pohyboval v relaci 30 - 50 tisic kč. poradte mi prosim na jakou znacku bych se mel zamerit, pokud tedy staci co jsem napsal o charakteru toho, co bych si rad zahral. Dik všem :-) jirikjirik@centrum.cz
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Za takové peníze by bylo lepší si už kytaru nechat vyrobit přesně na míru ne? :)
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Frostys píše:Za takové peníze by bylo lepší si už kytaru nechat vyrobit přesně na míru ne? :)
proč???
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Podle toho co jsi napsal bych řekl že kytary Gibson či Fender budou pro tebe to pravé , jen vyzkoušet co ti líp padne do ruky ..
jirik1

Příspěvek od jirik1 »

mozna ano, ale protoze nemam zadne zkusenosti, nevim co bych mel chtit :-) ale asi ne jako ze nekam prijdu a reknu - potreboval bych kytaru pro klavirystu 182 vysoky hnede vlasy , 85 kg :-) rad vyberu neco z toho co je ve firmach, ale na jakou znacku a model se mam orientovat?
jirik1

Příspěvek od jirik1 »

koukal jsem na Gibson, Fender a Jackson , u Gibsonu mi prijdou docela siroke hmatniky - teda sirsi nez u jinych znacek. na to jsem ale z akustiky zvykly. ktere rady by byly vhodne kdyz nechci hrat zrovna metal? :-)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

http://kytary.cz/gibson-les-paul-tradit ... 24:0:0:1:0 něco takového by se ti nelíbilo? Jsou to velice univerzální kytary , pokud teda nechceš hrát smrt-metal ... myslím si že by tyto kytary pro tebe byli jasnou volbou ..
jirik1

Příspěvek od jirik1 »

nevypada zle, koukal jsem tam na tu cervenou za 34 a 31, i na dalsi, ale ten popis mi nic nerika, nevim jakou roli u elekltriky hraje drevo, ani se nevyznam v osazeni techto kytar :-(
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jirik1 píše:mozna ano, ale protoze nemam zadne zkusenosti, nevim co bych mel chtit :-) ale asi ne jako ze nekam prijdu a reknu - potreboval bych kytaru pro klavirystu 182 vysoky hnede vlasy , 85 kg :-) rad vyberu neco z toho co je ve firmach, ale na jakou znacku a model se mam orientovat?
tak di do obchodu a zkus secko co ti padne do ruky, myslim ze za takove penize ti prodavaci radi pomuzou:D
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Za takový peníze do uplných začátků je podle mě tolik kvalitních nástrojů přeci jen škoda a hlavně je třeba brát v úvahu investici do aparátu, který stejně zajistí více jak 50% zvuku, co z toho vzejde, poněvadž bez kvalitního komba kytara nehraje. Vzal bych tedy klidně bazarovýho Fendera, nebo Gibsona kolem 20 000, tím neuděláš chybu a zbytek nacpal hlavně do komba.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jirik1

Příspěvek od jirik1 »

takze cistotu zvuk, rozpijeni tonu a duneni dela hlavne kombo?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jirik1 píše:takze cistotu zvuk, rozpijeni tonu a duneni dela hlavne kombo?
je to pul na pul..dyz budes mit kytaru za milion a smejd kombo bude to stejne jako milionove kombo a blba kytara..jednim si budes shazovat druhe
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

McKozias píše:
jirik1 píše:mozna ano, ale protoze nemam zadne zkusenosti, nevim co bych mel chtit :-) ale asi ne jako ze nekam prijdu a reknu - potreboval bych kytaru pro klavirystu 182 vysoky hnede vlasy , 85 kg :-) rad vyberu neco z toho co je ve firmach, ale na jakou znacku a model se mam orientovat?
tak di do obchodu a zkus secko co ti padne do ruky, myslim ze za takove penize ti prodavaci radi pomuzou:D
jo, třeba ti řeknou. "ten gibson za 35 je blbej. Kup si raději Corta za 15"
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

dyz to rikas, tak to urco bude pravda
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Ja bych nechodil do takových extrémů, podle mě mu bude určitě stačit nějaký LP studio třeba tohle:

http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio ... 26:0:0:1:0
+
http://kytary.cz/marshall-jcm2000-dsl-4 ... 18:0:0:1:0
+
kablik, ladítko a blbinky a krásně máš 50 :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Saul píše:
McKozias píše:
jo, třeba ti řeknou. "ten gibson za 35 je blbej. Kup si raději Corta za 15"
tohle nezpochybnovat, saul má vždycky pravdu zvlášť když někoho cituje:

k tématu... podle mě bys měl pořádně pročíst tady forum, jak hraje humbucker jak hraje single... a nějakým způsobem víc specifikovat co vlastně chceš, a zaměřit se nějak konkrétněj (říci chci gibson nebo fender, je snad nejširší pojem jaký vůbec může být). a potom se tu s náma poradit, a uplně nejlíp jít do hudebnin a poradit se s někým tam... za tuhle cenu ti dobře poradí.

(jinak souhlasím s tím že bys měl podstatnou část investovat do komba, a popřípadě efektu pokud bys něco takového potřeboval)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
blackwhite81

Příspěvek od blackwhite81 »

nezapomínej na kombo můžeš mit kytaru za 50tis a když budeš mít nekvalitní kombo tak budeš mit rozpitý a dunivý zvuk pokud ti mužu doporučit pro domaci hraní ti staci 15až 30 W dopuručuji ti značku VOX s timhle kombem nic nezkaziš je to nejlepší kombo za ty prachy na světě !!!!
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 10:0:0:1:0

pokud teda nechceš víc watu ale drže se Voxe vidím že prachu maš dost když si řikal 30-50tis a co se tyka kytary šel bych spiš do gibsonu než fender
HB jsou na zkreslený zvuk mnohem lepší než singly u Fenderu jedinou vyjimkou je Fender Jaguar kde jsou HB což je super kytara a stojí pouhých 16000kč
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

blackwhite81 píše:nezapomínej na kombo můžeš mit kytaru za 50tis a když budeš mít nekvalitní kombo tak budeš mit rozpitý a dunivý zvuk pokud ti mužu doporučit pro domaci hraní ti staci 15až 30 W dopuručuji ti značku VOX s timhle kombem nic nezkaziš je to nejlepší kombo za ty prachy na světě !!!!
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 10:0:0:1:0

pokud teda nechceš víc watu ale drže se Voxe vidím že prachu maš dost když si řikal 30-50tis a co se tyka kytary šel bych spiš do gibsonu než fender
HB jsou na zkreslený zvuk mnohem lepší než singly u Fenderu jedinou vyjimkou je Fender Jaguar kde jsou HB což je super kytara a stojí pouhých 16000kč
To asi nemyslíš úplně vážně s tim VOXem, že ne?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
blackwhite81

Příspěvek od blackwhite81 »

myslím poměr cena /vykon je to nejlepsi kombo na světě !!!!!!!! jo pokud bude chtíit něco special atk pak jedine MESA BOOGIE lepší komba nejsou !!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yayu2Qq-SPw
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

blackwhite81 píše:myslím poměr cena /vykon je to nejlepsi kombo na světě !!!!!!!! jo pokud bude chtíit něco special atk pak jedine MESA BOOGIE lepší komba nejsou !!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yayu2Qq-SPw
ale dyz je schopny dat tolik za kytaru tak by i necoprilozil na kombo ne?timdle se ta kytara utopi..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“