Poradte mi prosim pri koupi el kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

blackwhite81 píše:myslím poměr cena /vykon je to nejlepsi kombo na světě !!!!!!!! jo pokud bude chtíit něco special atk pak jedine MESA BOOGIE lepší komba nejsou !!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yayu2Qq-SPw
Jo jasně tipek píše že nechce hrát žádnou brutalní muziku a ty mu cpeš mesu omg :roll:
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

blackwhite81 píše:myslím poměr cena /vykon je to nejlepsi kombo na světě !!!!!!!! jo pokud bude chtíit něco special atk pak jedine MESA BOOGIE lepší komba nejsou !!!!!!!

Blbost, blbost, blbost...

A ted k tematu. Mel by sis zahrat na ruzne nastroje. Nebo jestli mas moznost, tak si kytaru vypujcit treba na tyden domu a seznamit se, co by ti sedelo. Preci jen koupit za 50,- Gibsonku a zjistit, ze vubec nemam rad HB nebo mi chybi tremolo, ci mezipolohy snimacu...To je ponekud problem...Nebo naopak koupit Strata a ... :) Kazdopadne existuji kytary, co splni hodne pozadavku na univerzalnost. Napr. http://www.musiccenter.cz/Ibanez-S5470- ... e/:3:32419 Ibanez, vetsinou si clovek vybavi hranatou desku, na ktere neni malem co k videni a na kterou hraji jen super-ultra-metlosi a kytarovi magove. Ale tento nastroj je uchvatny a myslim, ze by jsi s nim neslapl vedle. Zbylo by ti i na slusny aparat.
S takovou kytarou nemusis nejak moc resit problem typu: tak ted na tuto pisnicku musim sundat LPcko a jit si pro Strata :) ...
Naopak clovek co ma presne svuj styl by si asi koupil jinou...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Maples píše:Za takový peníze do uplných začátků je podle mě tolik kvalitních nástrojů přeci jen škoda a hlavně je třeba brát v úvahu investici do aparátu, který stejně zajistí více jak 50% zvuku, co z toho vzejde, poněvadž bez kvalitního komba kytara nehraje. Vzal bych tedy klidně bazarovýho Fendera, nebo Gibsona kolem 20 000, tím neuděláš chybu a zbytek nacpal hlavně do komba.
amen.

doporucuju si projit youtube, poslechnout si, jak zni Fender a jak Gibson, zkusit, jak co sedne do ruky a vybrat. k tomu nejakou 15 W lampicku a je vystarano.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
loos

Příspěvek od loos »

tipuju že Fender blues junior nebo princeton apod. by byli jako kombicko na neaagresivní muziku OK 8)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

McKozias píše:
jirik1 píše:takze cistotu zvuk, rozpijeni tonu a duneni dela hlavne kombo?
je to pul na pul..dyz budes mit kytaru za milion a smejd kombo bude to stejne jako milionove kombo a blba kytara..jednim si budes shazovat druhe
Promin, ale nemáš pravdu:) tisíckráte raději bych hrál na jakoukoliv kytaru od Stagga, zapojenou do pořádný celolampy, než na Gibsona zapojenýho do trandáku Stagg - protože celolampa špatnou kytaru pozvedne, na dobrý nechá vyniknout všechno to dobrý. Prostě to někdy zkus.) (myslím horší kytara a pořádnej aparát)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nejsem v tomdle nak moc zbehly.byl to vicemene muj dojem..ale jo je to mozny, mas pravdu
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Mjkl píše:Ja bych nechodil do takových extrémů, podle mě mu bude určitě stačit nějaký LP studio třeba tohle:

http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio ... 26:0:0:1:0
+
http://kytary.cz/marshall-jcm2000-dsl-4 ... 18:0:0:1:0
+
kablik, ladítko a blbinky a krásně máš 50 :)
no hrál jsem teď nedávno na JCM2000 DSL 400 s takovym tim zlatim LP od Epiphone a teda musim říct nic moc, fakt zrovna tohle kombo bych si nekoupil za ty peníze kdybych toužil po podobnym charakteru zvuku. Přišlo mi že to moc nehrálo, btw souhlasim s tim že aparát dělá víc než kytara. Myslim že když ty cenovky prohodí (tzn dá 30 za apec a 20 za kytaru) tak to bude i mnohem efektivnější.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

netrpis ty nejakou tropickou nemoci? :roll:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Btw s tim Blues Juniorem... mno minimálně počítej že to bude chtít nějakej pedál, pokud chceš zkreslenej zvuk. Jo a taky když do něj pustíš hodně zkreslení tak začíná prdět reprák. To jenom takový moje poznatky... :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Těch 30-50K je myšleno jako finance na celou výbavu, nebo jen za kytaru? Na to se tu nikdo nezeptal. Ale budu předpokládat že max. 50 za vše. Doporučil bych opravdu nějakou prestige Ibanez a jako kombo například bazarové skvělé univerzální Hughes & Kettner Switchblade.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Paulooze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulooze »

co tak nejaka pekna prs-ka? urcite by som bral nieco take za tu cenu... ;) tie gitary su uz na pohlad krasne
Gitara: Epiphone Les Paul 100-BK Kombo: Soundking AK30GR Trsatka: Dunlop .88 black Kable: No Name (zatial)...
His gift for riff, His goatee red,
We will never forget the life he led.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

To je debata na prd. Kytar za 1000,- Euro je mraky. Musí si nejdřív říct, jaký zvuky se mu líběj a podle toho vybírat. Navíc, jestli je ochoten si připlatit za nástroje, který hrajou, tak, jako to udělal s tim klavírem, stejně skončí nakonec u Gibsona nebo Fendera. Obávám se, že mu stejně nic jinýho nezbyde, než ukecat někoho, kdo umí pořádně hrát, aby s nim oblez prodejny a zkoušeli a zkoušeli. Nic se nevyrovná osobní zkušenosti v reálu. Do tý doby to bude vysedávání u Youtube a mraky teorie na prd... Vím, o čem mluvím, absolvoval jsem to taky...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
wenca93

Re: Poradte mi prosim pri koupi el kytary

Příspěvek od wenca93 »

jirik1 píše:Ahoj, prosim Vas, kdo mate zkusenosti s elektrikou, o pomoc pri vyberu. hraju hodne na klavir, s akustickou kytarou bych si poradil, ale s elektrikou si nevim rady. rad bych si zahral nejaka sola, nic moc tvrdeho, nechci nic ujeceneho ani duniveho aby se pri kazdem rozpijel zvuk do nemoznosti.casem treba budu chtit i pritvrdit, takze by kytara mela byt i na toto pripravena, zatim se chci omezit jako uplny zacatecnik na veci jako Olympic - Nejak se vytracis , nebo canon d dur, ktery mimochodem na klavir - hraju yamahu - zni uzasne :-) . prestoze jsem v el kytare uplny zacatecnik, jsem z mnoha veci ponauceny a tedy vim, ze kvalita nastroje dela hodne uz od zacatku, a koupi drazsiho nastroje vlastne usetrim, rad bych se pohyboval v relaci 30 - 50 tisic kč. poradte mi prosim na jakou znacku bych se mel zamerit, pokud tedy staci co jsem napsal o charakteru toho, co bych si rad zahral. Dik všem :-) jirikjirik@centrum.cz
kamo ja byt tebou tak si vyberu tvar kytary, který se ti líbí (na tu hudbu co říkáš si myslím že by ti stačil obyčejny strat s 3 singly od Fendera)a jak budeš mít vybraný tvar tak potom už se vybírá lépe.Teda pokud ti není tvar šumafuk a klidně bys bral Hohnera.
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Řekl bych, že daleko důležitější než tvar je zvuk;) A pokud vůbec neví, tak by asi bylo lepší prachy zašít pod polštář nebo ještě lépe je zainvestovat, koupit jedno levnější LP - dejme tomu bacha, jednoho levnějšího strata, nějaké univerzální kombo - klidně simulaci, do začátků je to podle mě uplně jedno a začít hrát... po roce nebo po chvíli dýl mu dojde, co že to vlastně chce a vybere si pořádnou, dospělou výbavu. Koupit strata za 30k a pak plakat že na prodeji ztratí 10k protože už ví že chce LP.... Například já kdybych měl od začátku 50k tak bych si koupil mesu(ted hraju na marshalla) a nějakou ibanezu s tremolem(které ted vůbec nevyužívám) protože všichni kolem tvrdili jak jsou to super věci.

Některé vaše rady fakt nechápu. Cpete tu každému svoje sny a to se mi nelíbí, každý má svoje sny a já bych si do těch mých nikdy nenechal kecat ;)
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Latam píše:Řekl bych, že daleko důležitější než tvar je zvuk;) A pokud vůbec neví, tak by asi bylo lepší prachy zašít pod polštář nebo ještě lépe je zainvestovat, koupit jedno levnější LP - dejme tomu bacha, jednoho levnějšího strata, nějaké univerzální kombo - klidně simulaci, do začátků je to podle mě uplně jedno a začít hrát... po roce nebo po chvíli dýl mu dojde, co že to vlastně chce a vybere si pořádnou, dospělou výbavu. Koupit strata za 30k a pak plakat že na prodeji ztratí 10k protože už ví že chce LP....
Některé vaše rady fakt nechápu. Cpete tu každému svoje sny a to se nedělá, každý má svoje sny a já bych si do těch mých nikdy nenechal kecat ;)
Jasně, ale každý z tvarů má zvukové horší i lepší kytary takže by si určitě vybral podle zvuku.Je strašně široká nabídka, tak sem mu poradil ať si určí nějaký tvar co se mu líbí a tam si najde tu pravou.Zvukově se mu může líbit kytara, která bude třeba růžová a vzadu napsané Hello Kitty a bude to kytara typu Hohner
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

wenca93 píše:[

Jasně, ale každý z tvarů má zvukové horší i lepší kytary takže by si určitě vybral podle zvuku.Je strašně široká nabídka, tak sem mu poradil ať si určí nějaký tvar co se mu líbí a tam si najde tu pravou.Zvukově se mu může líbit kytara, která bude třeba růžová a vzadu napsané Hello Kitty a bude to kytara typu Hohner
Napadá mě jedna věta: Co to sakra meleš ty vořechu?

Když jsem psal zvuk tak jsem myslel typ zvuku, LP a strat jsou zvukově uplně jinde...
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Latam píše:

Když jsem psal zvuk tak jsem myslel typ zvuku, LP a strat jsou zvukově uplně jinde...
Ja nevim, ale kdyby se mi zvukové líbil třeba LP a ten tvar by se mi nelibil, tak bych měl špatny pocit ze hraní, ale je pravda že mluvim za sebe. Jinak jak si mluvil o tom, že má koupit levné LP a Strata, tak není lepší zajít do hudebnin, poptat se prodavačů, ozkoušet a tak, než utrácet zbytečně peníze?

Stara španělka - DADGAD
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

wenca93 píše:
Latam píše:

Ja nevim, ale kdyby se mi zvukové líbil třeba LP a ten tvar by se mi nelibil, tak bych měl špatny pocit ze hraní, ale je pravda že mluvim za sebe. Jinak jak si mluvil o tom, že má koupit levné LP a Strata, tak není lepší zajít do hudebnin, poptat se prodavačů, ozkoušet a tak, než utrácet zbytečně peníze?
ale vis jak, mozna tomu pride na chut za par tydnu ane za par minut v shope
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

tak minut...Víš jak v braunu..tak mužeš zkoušet cely den a nemálo lidí tam změnilo názor ve výběru kytary, že? :D

Stara španělka - DADGAD
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

wenca93 píše:tak minut...Víš jak v braunu..tak mužeš zkoušet cely den a nemálo lidí tam změnilo názor ve výběru kytary, že? :D
jop..ale on ani nevi jakou kytaru..jak zvukove tak vzhledove
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“